Maybeck Stud

Maybecks Rowylin

Uusi omistaja, uusi osoite

Shetlanninponi, tamma
Syntynyt 13.11.2018, 8v
Musta, 100cm

Rekisterinumero VH18-017-0538
Valjakkopainoitteinen: Noviisi
Kasvattanut Maybeck Stud
Omistaa Maybeck Stud VRL-02116 & VRL-14355


Rowylin on hyvin itsenäinen ponitamma, joka ei hevillä tai muuten vaan kenenkään parhaaksi kaveriksi rupea. Toisinsanoen sitä ei vain kiinnosta hajuttomat ja mauttomat eläin- tai ihmisolennot, sen sijaan poni kiinnostuu itsensä kaltaisista virtuooseista ja persoonista. Rowylin on hyvin vahva luonne, suorastaan dominoiva eikä tule lainkaan toimeen samoja piirteitä omaavien ponien kanssa. Sen sijaan ihmisen luonteessa näistä piirteistä on paljonkin hyötyä, sillä vain suuri sielu voi ymmärtää toista yhtä suurta. Näin Rowylin ainakin tilanteen kuvailisi.

Tamma on ollut varsasta asti nopea oppimaan ja teini-ikäänsä varsin helppokin käsitellä. Pohjamudissa käytiin siinä 2-3 vuoden paikkeilla jolloin mistään ei meinannut tulla mitään. Rowylinin kanssa parhaiten toimi se, että sillä on vain yksi ihminen jonka kanssa opetella asioita ja hoitaa arkisia rutiineja. Rowylin ei ole suuren yleisön suosikki ja siitä paistaa läpi epävarmuus mikä siihen iskee, kun ihminen on sille vieras. Kun päästään hoitajan kanssa sinuiksi, niin tamma on tänä päivänä varsin mukana ja helppo hoidettava, vaikkakin erittäin itsepäinen. Ei se silti pahalla, hän vain totuettaa itseään. Kengittäjällä oli aikanaan vaikeuksia Rowylinin luottamuksen saamisessa, mutta nyt tammalla onkin ollut viimeiset vuodet sama tuttu seppä joka kyllä tietää tamman korvan asennosta millä tuulella tänään ollaan. Matkalle Rowylin lähtee aina innolla, trailerissa matkustaminen ei ole sille mikään ongelma.

En uskalla edes kuvitella millainen tapaus Rowylin olisi ratsupainotteisena ponina. Luultavasti se olisi ratsastuskoulun pelätyin poni, jolla kukaan ei halua laukata, koska pukitus. Sen sijaan valjakkoponina Rowylin on alusta asti ottanut vahvan roolin ja herkkänä tapauksena kärryponin ura sopii sille erinomaisesti. Tamma on siis äärimäisen herkkä suustaan ja muutamia kertoja ratsastettuna selkeästi myös muille avuille. Moni ohjastaja säikähtää Rowylinin nopeaa reagointia, mutta siihen tottuu nopeasti ja ennenkaikkea sitä oppii arvostamaan. Rowylin tekee aina kaiken täysillä ja kunnianhimolla, eikä tyydy yhtään vähempään. Vaikka heti ei uskoisi, tammalla on kova miellyttämisen halu. Sen sijaan jos ohjastaja on epävarma tai muuten vain Rowylinin mielestä epämiellyttävä, se ei varmasti liiku senttiäkään.

Vaikka tämä ponitamma on kaikenlaisia kikkoja täynnä, sitä pystyy lukemaan kuin avointa kirjaa tutustumisen jälkeen. Kun Rowyliniin kerran tutustuu ja sitä oppii ymmärtämään, molemmin puolinen kiintymys on niin vahva, että siitä muodustuu elämän mittainen side.

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Maybecks Northern Lights
ktk-kelp.
ii. Maybecks Ottonburgh
KTK-kelp.
iii. Metsäkylän Oodi
VIR MVA Ch, KTK-I
iie. Skaigh Josefine
VIR MVA Ch, KTK-I
ie. Maybecks Sympathy
ktk-kelp.
iei. Thunder Nut
ktk-kelp.
iee. Sylvie vd. Thoreau
ktk-kelp.
e. Maybecks Rowena
KTK-II
ei. Maybecks Mørketid
ktk-kelp.
eii. Bjørnebær
ktk-kelp.
eie. Jeannefée N
ktk-kelp.
ee. Maybecks Rowanberry
Ch, KTK-III
eei. Luzifurious
VVJ-II
eee. Mama of Drama
ktk-kelp.


Syntymäaika Jälkeläinen Isä Omistaja
22.00.2017 t. Maybecks X Isähevosen nimi Ihmis Ihminen

Kilpailumenestys

Arvokilpailut

ei tuloksia

Näyttelytulokset

  08.12.2018 NJ-näyttelyt (Maybeck Stud) BIS5, MVAsert

  02.12.2018 VSN-näyttelyt (Maybeck Stud) RCH
  21.12.2018 VSN-näyttelyt (Maybeck Stud) RCH

Kilpailut

Valjakkoajossa op. (vaikeustasolla /3)

Nopeus ja kestävyys
Kuuliaisuus ja luonne
Tahti ja irtonaisuus
Tarkkuus ja ketteryys


Päiväkirja ja valmennukset

31.03.2018   #   omistaja Amelie