Bättre folkien koti Bogård.

Kouluratsastukseen paneutunut Bogård sijaitsee Turun saaristossa idyllisessä maalaismaisemassa, jossa yhdistyy henkeäsalpaavan merinäköalan lisäksi upeat ratsastusreitit, jotka kulkevat läpi metsien ja viljapeltojen. Bogård on nykyaikainen ratsastuskeskus, joka mahdollistaa hevosille hyvät elinolosuhteet aina ilmanvaihdollisista tallirakennuksista kesälaitumiin sekä lämpöeristettyyn ratsastusmaneesiin.

Vaikka Bogårdin mailla on kaksi isoa tallikompleksia, asuu suurin osa tammoista ja nuorista hevosista aktiivipihaton puolella, jossa ne saavat nauttia laumaelämästä ja vapaasta ruokinnasta. Kesäisin hevosemme pääsevät vehreille laitumille, ja nuoret orit uitetaan toukokuun puolivälissä Bogårdin omalle saarelle, jossa ne saavat nauttia elämästä läpi kesäkauden aina pitkälle syyskuuhun.

Hevosten monipuolisen liikunnan mahdollistaa kesäkauden uittomahdollisuudet, kärryttelyyn sopiva luonnonhiekkapohjainen harjoitusrata, monipuoliset maastot sekä kävelytyskone. Tilalta löytyy lämpöeristetyn, jaettavissa olevan maneesin lisäksi kuitu- ja nurmipohjaiset ratsastuskentät, joissa on kouluaitojen lisäksi pieni estekalusto hyppäämistä varten.

Tallialueesta

Bogårdin päärakennus on peruskorjattu 1960-luvun remontoitu puurakenteinen kartano, jossa on vuosien mittaan juhlittu useat häät upean, rauhaisan miljöönsä vuoksi. Wanhatalli on entisöity vuonna 1993 vanhaan kivirakenteiseen navettaan, joka on saanut kaverikseen vuonna 2019 toisen tallikompleksin maneesi- ja aktiivipihattohankkeiden yhteydessä.

Bogårdin päätilukselta on muutaman minuutin kävelymatka meren rannalle, jossa odottaa hirsirakenteisen saunatuvan lisäksi kaksi vanhaa, yöpymiseen kunnostettua aittarakennusta. Aittarakennukset ovat pääsääntöisesti kurssilaisten käytössä.

Talliympäristö lukuina

- 1 asuinrakennus
- 1 saunatupa merenrannalla
- 2 mökkiä merenrannalla
- 2 tallirakennusta; 47 karsinaa
- 2 aktiivipihattoa
- 34 tarhaa & 15 laidunta
- 1 kuituratsastuskenttä
- 1 nurmiratsastuskenttä
- 1 lämpöeristetty maneesi
- 8 paikkainen kävelytyskone
- 2 kilometrin harjoitusrata
- 8 hehtaaria heinäpeltoa
- 2 hehtaaria sinimailaspeltoa
- 5 hehtaaria metsää
- 3 hehtaarin saari


Greta Rosholm.

Bogårdin arjesta vastaa 33-vuotias suomenruotsalaisen syntyperän omaava Greta Rosholm, joka on toiminut hevosten parissa koko ikänsä. Fysioterapeutiksi opiskellut nainen on hakenut oppia ratsastukseen muun muassa ruotsalaiselta olympiaratsastaja Jan Wolterilta, jonka kakkosratsuttajana nainen toimi kaikkineen kuusi vuotta nuoruusvuosinaan. Näinä vuosina Greta kilpaili PSG-tasolla itse rakentamallaan hollanninpuoliveriruuna Waldolla sekä työnantajansa myyntihevosilla.

Tätä nykyä kouluratsastuksen lajivalmentajaksi ja koulutuomariksi kouluttautunut nainen on ihastunut kotimaansa kansallisrotuun, ja on kiinnostunut jalostamaan suorituskykyisiä, koulupainoitteisia suomenhevosia hyvin monentyyppisille ratsastajille - niin harrastajille kuin alan ammattilaisillekin.

Valmentajana, hevosenomistajana ja -yrittäjänä lempeäluonteinen Greta painoittaa kaikessa hevosenkäsittelyssään johdonmukaisuutta, pehmeyttä ja rentoutta.

Greta asuu Bogårdin päärakennuksessa yhdessä miehessä Jannen kanssa, joka nikkaroi sekä toteuttaa vaimonsa antamia hommia iltaisin.

Tilda Kvist.

Vaatimattomasti taivaanlahjaksikin kutsuttu Tilda Kvist on 34-vuotias ruotsalaisen syntyperän omaava kouluratsastaja ja groomi, joka työskenteli Gretan kanssa Jan Wolterilla samaan aikaan. Suomalaisen miehen löydettyään Tilda jätti groomin paikkansa ja muutti suomeen, mutta ystävysten yhteydenpito ei loppunut - yhteen hitsautunut tiimi piti yhtä, ja näki aina kun oli mahdollista. Kun Bogårdin perustaminen tuli ajankohtaiseksi, oli Tildan palkkaaminen luonnollinen jatkumo yhteiselle historialle.

Tänään Tilda toimii Gretan ohella Bogårdin pääratsuttajana, mutta tekee loputtoman huumorintajunsa ja vahvan maastakäsittelytaitonsa vuoksi paljon töitä nuorten hevosten parissa. Puhelias, vahvan ruotsalaisaksentin omaavan Tildan saattaa tavata Bogårdin mailta myös tumman puoliveritamma Avan selästä, jonka kanssa hän kilpailee satunnaisesti vaativan tason koululuokissa.

"Suomenhevonen on hauska. Vähän hidas, mutta sitäkin nöyrempi ja ystävällisempi." Tilda kuvailee virnistellen rotua, johon hänellä ei ollut kosketuspintaa ennen Bogårdiin saapumista.

Tildan alaisina toimivat tallityöntekijät Hertta, Venla ja Alina.

Tallitoiminnasta.

Bogårdin pääasiallinen toiminta pyörii hevosten kilpailutuksen ja valmentamisen ympärillä, jonka lisäksi paneudumme koulupainoitteisten suomenhevosten kasvatukseen. Pyrimme toisinaan kuitenkin aktivoimaan suomenhevosia omistajineen erinäisin tapahtumin, näyttelyin ja koulukilpailuin. Porrastetut koulukilpailut löydät ajantasaisesti Virtuaalisen Ratsastajainliiton kilpailukalenterista.

NJ näyttelyt

03.11.2019 kutsusivulle
16.11.2019 kutsusivulle
17.11.2019 kutsusivulle
01.12.2019 kutsusivulle
25.12.2019 kutsusivulle
01.01.2020 kutsusivulle
02.01.2020 kutsusivulle

VSN näyttelyt

26.12.2019 kutsusivulle

VRL-00816

virtuaalitalli/virtuaalihevonen

© bågard 2019. | kuvat © smerikal & emelie cotterill