Tapahtumaa tukemassaHaluatko tukea tapahtumaa? Ota yhteyttä kaskinen.siiri@gmail.com tai iina.antila@gmail.com!

Match Show- ohjeistus 6.7.2019

Pikalinkit: Saapuminen .:. Tapahtumasta .:. Ensimmäistä kertaa match show-näyttelyyn? .:. Sponsorit
Tykkää tapahtuman Facebook-sivusta, sillä sivuilla on tiedossa muun muassa arvontaa!

Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistys Pesu Ry järjestää koirille avoimet Match Show-näyttelyt Ylöjärven Ruokakeitaalla (Elotie 9, 33470 Ylöjärvi) lauantaina 6.7.2019. Näyttelyn tuotto käytetään lyhentämättä apua tarvitsevien eläinten hyväksi.

Ilmoittautuminen paikan päällä käteis- tai korttimaksulla klo 10-11.
Ilmoittautumismaksu 10€, lapsi-lelukoira kehän ilmoittautuminen 3€.

Luokat:
Isot aikuiset koirat - tuomarina Tuula Harjamäki, Kennel Mustinkulman
Isot pentu-ikäiset koirat - tuomarina Sanna Pentikäinen, Dog Rocker
Pienet aikuiset koirat - tuomarina Anna-Maria Melkas, Kennel Alnuspark
Pienet pentu-ikäiset koirat - tuomarina Outi Rask, kennel Qoontip's
Lapsi-lelukoira - tuomari selviää paikanpäällä osallistujien mukaan

Huomiothan jo ennen saapumista, että pentu-ikäisen koiran maksimi-ikä 12 kuukautta, pienen koiran säkäkorkeus (aikuisena) max. 40cm. Jokainen osallistuja vastaa itsestään ja koirastaan, tapahtumajärjestäjä ei ole vakuuttanut osallistujia.Tapahtumaa tukemassa

Kiitämme sponsoreita tärkeän tapahtuman tukemisesta!

Findogs, Ähtäri
Hauhau Champion
Lemmikki-messut 2019, Tampere
Lemmikkitalo Onnen Lemmikit, Tampere
Lemmikkitarvikeliike Petnap, Tampere
Linkosuo Oy, Tampere
Musti & Mirri, Nokia
Onnenhäntä, Lempäälä
Peten Koiratarvike, Pirkkala
Ruokakeidas, Ylöjärvi
RuttuNuttu, Tampere
Shell Helmisimpukka, Ylöjärvi
Showlink
Valokuvaus Tiina Lähteenmäki
Veljekset Wahlstén, LahtiSaapuminen näyttelyalueelle

Näyttelypaikan osoite Elotie 9, 33470 Ylöjärvi, Ruokakeitaan piha.
Pyydämme autolla kulkijoita parkkeeraamaan aidatun näyttelyalueen läheisyyteen eli pihapiirin oikeaan laitaan.

Näyttelypaikan välittömään läheisyyteen ei saavu julkista liikennettä. Tampereelta saapuvat voivat käyttää linjoja 80 ja 81, jolloin Ylöjärven linja-autoasemalta tulee noin kilometrin kävelymatka näyttelypaikalle. Linjojen ajovuorot ja tarkemmat tiedot voit tarvittaessa tarkistaa Repa Reittioppaasta.

Tapahtumapaikalla on sisävessa ja koirille vesipiste. Muistathan ottaa koiralle oman juomakupin hygieenisyyden vuoksi!

Näyttelyä koskevat puhelinsoitot näyttelypäivänä ja edeltävänä iltana kello 16-21 numeroon
0400 845838 / Siiri KaskinenTapahtumasta

Tapahtumassa noudatetaan Kennelliiton rokotusmääräyksiä, rokotukset tarkistetaan alueelle saapumisen yhteydessä myös mahdollisilta turistikoirilta. Rokotusmääräykset luettavissa täältä.

Toivotamme tervetulleeksi kaikki karvaiset ystävämme ikään, sukupuoleen tai rotuun katsomatta. Tärkeintä meille on nähdä runsain joukoin iloisia koirakkoja, jotka ovat tulleet viettämään kanssamme mukavan, hännänhuiskutuksia sisältävän päivän. Jotta jokainen tuntisi itsensä tervetulleeksi, palkitsemme sijoittuneiden lisäksi jokaisen osallistuvan koiran herkullisella yllätyksellä sekä kirjallisella arviolla jossa tarkastellaan muun muassa koirakon yhteistyötä, koiran liikkeitä, kuntoa ja yleisolemusta.

Pyydämme keräämään näyttelyalueelta ja sen läheisyydestä koiran jätökset niille erikseen varattuihin ja merkittyihin pisteisiin. Ethän jätä kakkapussia kaupan roskiksiin! Kakkapusseja on tarvittaessa saatavilla ilmoittautumispisteeltä.

Huomioithan, että alueella liikkuu paljon toisilleen tuntemattomia koiria - älä siis päästä koiraasi tekemään tuttavuutta toisiin koiriin ilman lupaa, vaan pidä turvallinen hajurako. Näin pystymme takaamaan jokaiselle turvallisen ja mieluisan näyttelypäivän!

Tapahtuman yhteydessä on tarjolla veloituksetonta koiravalokuvausta Tiina Lähteenmäen toimesta, muistathan käydä ikuistamassa koirasi kuvauspisteellä! Kuvien latauslinkki ilmoitetaan tapahtumapäivän jälkeen tällä sivulla. Jakaessasi kuvia sosiaalisessa mediassa käytä tunnisteita #pesury #hauhauchampion #koirakansanvalinta jotta näemme näyttelypäivän fiiliksiä jälkikäteen!

Tapahtuman ajan info-pisteellä pyörii myös kissanruoka ja -hiekkakeräys. Pesun kodittomat kissat kaipaavat jatkuvasti ruoka- ja hiekkalahjoituksia joilla tilapäiskotitoimintaa tuetaan. Ruokakeidas tarjoaa tapahtuman ajan etuhintaan lemmikki-osastolla tuotteitaan, jotka voi käydä ostamassa Ruokakeitaan puolella ja tuoda sitten infopisteelle. Lahjoitukset viedään päivän päätteeksi Pesun keskusvarastolle tilapäiskotien käytettäväksi.

#MIAUtoo -kampanja kertoo karua faktaa Suomen kiihtyvästä kissakriisistä. SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liiton arvion mukaan maassamme hylätään vähintään 20 000 kissaa vuodessa. Jotta voimme pelastaa kissoja, täytyy ne myös pystyä sijoittamaan kodinomaiseen ympäristöön, jossa niistä huolehditaan uuden pysyvän kodin löytämiseen asti. Pesulla yhdessä tärkeimmässä roolissa ovat tilapäiskodit, jotka hoitavat kodittomia kissoja aina ruokinnoista eläinlääkärikäynteihin saakka.

Pesu Ry toimii monien muiden eläiinsuojeluyhdistysten tavoin täysin vapaaehtoistyöllä. Tästä syystä ruoka- ja hiekkalahjoituksien lisäksi rahalahjoitukset ovat kaikki kaikessa. Jo 50 eurolla pystymme leikkauttamaan yhden kodittoman kissan, joka edesauttaa kodin löytämistä. Sekä tilapäiskotitoiminta, että rahakeräykset koskevat kissojen lisäksi koiria, jyrsijöitä ja matelijoita. Pienelläkin summalla pystyt auttamaan!

Mikäli haluat tukea rahallisesti Pesun toimintaa, löydät helpot ohjeet lahjoittamiseen täältä.Ensimmäistä kertaa match show-näyttelyyn?

Toivotamme lämpimästi tervetulleeksi myös koirakot, joilla ei ole kokemusta match show-näyttelyistä. Tarjoamme kannustusta ja apua ilmoittautumisajan kello 10.15-10.45 erikseen merkityssä kehässä; tule siis kysymään mieltä askarruttavat kysymykset ja treenaamaan viime hetkellä kehässä liikkumista!

Ennen saapumista näyttelyyn varmista, että koirallasi on rokotukset kunnossa ja harjoittele mahdollisuuksien mukaan vierellä liikkumista sekä seisomista paikallaan. Treenaa myös hampaiden tarkistusta, sillä näyttelypäivänä tuomari tarkistaa koiran hampaat. Huomaathan, että mikäli koirasi ei osaa näitä täysin näyttelypäivänä, se ei haittaa - match show-näyttelyt ovat leikkimielisiä tapahtumia, joihin voi tulla myös harjoittelemaan.

Saavu paikalle hyvissä ajoin; ilmoittautuminen tapahtuu kello 10 alkaen, loppuen kehien aloittamiseen kello 11. Luokkia on yhteensä neljä; pentuluokat (max 12 kuukautta) isoille ja pienille pennuille sekä aikuisluokat isoille ja pienille koirille. Pienet koirat esitetään virallisten näyttelyiden tapaan pöydällä, ja niiden maksimisäkäkorkeus on 40cm. Ilmoittautumisen yhteydessä saat numerolapun; kiinnitä se itseesi näkyvälle paikalle esimerkiksi hakaneulalla.

Kehien kulku on hyvin yksinkertainen; kehäsihteeri pyytää numerojärjestyksessä kaksi koiraa kerrallaan kehään, jolloin koirat esitetään aluksi peräkkäin seisoen, jonka jälkeen kumpikin koira saa hetkensä yksilöarvostelussa, jossa katsotaan liikkeet sekä seisonta tuomarin opastamalla tavalla. Tuomari palkitsee paremmaksi katsoneensa koiran punaisella nauhalla ja toisen sinisellä nauhalla.

Kun kaikki kehän koirat ovat käyneet pareittain kehässä, otetaan kehään ensin kaikki sinisen saaneet koirat. Seisota koirasi riittävällä välimatkalla edellä olevaan koiraan ja lähde liikkeelle tuomarin opastuksella. Tuomari valitsee sinisten saaneista neljä koiraa, jotka palkitaan sinisten neljänä parhaana. Sinisten kehän jälkeen tulee punaisten kehä, jossa kehäkäytäntö on sama.

Kaikki punaisten ja sinisten kehien ensimmäisen sijan saavuttaneet koirat jatkavat näyttelypäivän kruunaavaan Best in Show-kehään, jossa valitaan päivän neljä parasta koiraa kaikkien tuomareiden johdolla.

Ota nämä mukaan! - muistilista
- Rokotustodistus
- Rahaa; näyttelypaikallamme käy sekä kortti- että käteismaksu
- Näyttelyhihna (koiran voi esittää halutessaan myös normaalissa hihnassa, ei fleksissä ja/tai valjaissa!)
- Osallistumisnumeroa varten hakaneula tai kilpailutasku, jolla numerolapun saa kiinnitettyä
- Koiralle maittavat herkulliset namit tai mieluinen lelu, joilla palkita koiraa kehässä ja sen ulkopuolella
- Oma vesiastia hygieenisyyden vuoksi, paikalla vesipiste
- Koirankakkapusseja