Rodun arvostelutilaisuudet

Laatuarvostelu

Shetlanninponien laatuarvostelun (SHLA) tarkoituksena on selvittää, kuinka hyvä rotunsa edustaja kyseinen yksilö on. Tilaisuudessa arvostellaan muun muassa ponin rakenne, luonne, suku sekä kilpailuominaisuudet omassa kilpailulajissaan. Arvostelutilaisuudessa saatavaan palkintoon on mahdollista vaikuttaa myös lisäpistein, sillä lisäpisteitä on saatavilla muun muassa teksteistä, CUP-kilpailuista ja muista laatuarvostelupalkinnoista.

Lue lisää

Jalostusarvostelu

Shetlanninponien laatuarvostelusta poistettiin vuonna 2020 jälkeläisten arviointi omana arviointikohtanaan, jonka myötä erillinen jälkeläisarvostelu mahdollistaa muun muassa ruunille tasavertaisen pisteytyksen. Arvioimalla jälkeläiset omassa arvostelussaan annamme omistajille myös mahdollisuuden arvioida itsenäisesti, milloin hän kokee poninsa jälkeläisnäytön arvonimen arvoiseksi.

Lue lisää

Varsa-arvostelu

Shetlanninponivarsojen laatuarvostelu (SHEV) on varsa-aikaa täydentävä, leikkimielinen laatuarvostelu, jonka tarkoituksena on tuoda sisältöä ponivarsojen elämään ennen varsinaista aktiivista kisaamista ja mahdollisia laatuarvosteluja. Laatuarvostelun pisteytys perustuu arvontaan viidessä osa-alueessa, joten pisteytyksestä ja palkinnosta ei kannata olla huolissaan; parhaimmillaan siitä saa hauskaa täytettä päiväkirjaan!

Lue lisää

Kantakirjaus

Rakennekuvalliset shetlanninponit ovat mahdollista kantakirjata ponikantakirjaan, jossa neljä tuomaria arvostelee osallistujat rakennekuvan perusteella. Jokainen tuomari antaa ponille pisteet väliltä 0-25 ja ponin palkinto määräytyy yhteenlaskettujen pisteiden mukaan. Shetlanninponi on kantakirjauskelpoinen, kun sillä on tarvittava NJ- tai VSN-menestys tai kantakirjatut vanhemmat.

Lue lisää

Sivun kuvat © Scirlin