Virtuaalinen shetlanninponi­yhdistys

Tutustu rotuun

Tervetuloa vsy:n kotisivuille!

Virtuaalinen Shetlanninponiyhdistys VSY on 2000-luvun alkupuolella käyttöönotettu yhdistys, jonka tarkoituksena on ollut tukea shetlanninponikasvattajia muun muassa tapahtumajärjestäjänä. Yhdistys on kuitenkin ollut toiminnaltaan ailahteleva ja esimerkiksi shetlanninponien laatuarvostelu on ollut vuodesta 2009 itsenäinen, yhdistyksestä erillinen toimintansa.

Vuonna 2020 yhdistys aloitti uudelleen toimintansa aktiiviharrastajien pyynnöstä ja tänäpäivänä se toimii kattojärjestönä muun muassa laatuarvosteluille, cup-kilpailuille sekä rotunäyttelyille. Samaan aikaan mukaan astuivat muun muassa kasvattaja- ja jälkeläispalkinnot, joiden tarkoituksena on toimia mukavana etappina sekä motivaattorina kasvatustoiminnassa.

Yhdistyksen perimmäisenä tarkoituksena on tapahtumajärjestämisen myötä parantaa shetlanninponien asemaa virtuaalimaailmassa, tukea kasvattajia sekä harrastajia ja antaa tietoa tästä valloittavasta, monipuolisesta ponirodusta.


Ystävällisin terveisin
VSY:n ylläpito / vshetlanninponiyhdistys@gmail.com

Yhdistystoiminta, kasvattajat, jalostusarvostelu: VP (VRL-14355)
Laatuarvostelu, CUP-kilpailut, näyttelyt: Serena (VRL-09334)
Varsalaatuarvostelu: Humutin (VRL-14618)

Yhdistyksellä tapahtuu

Laatuarvostelu

Shetlanninponien laatuarvostelun (SHLA) tarkoituksena on selvittää, kuinka hyvä rotunsa edustaja kyseinen yksilö on. Tilaisuudessa arvostellaan muun muassa ponin rakenne, luonne, suku sekä kilpailuominaisuudet omassa kilpailulajissaan.

Varsa-arvostelu

Shetlanninponivarsojen laatuarvostelu (SHEV) on varsa-aikaa täydentävä, leikkimielinen laatuarvostelu, jonka tarkoituksena on tuoda sisältöä ponivarsojen elämään ennen varsinaista aktiivista kisaamista ja mahdollisia laatuarvosteluja.

Jalostuarvostelu

Shetlanninponiyhdistys myöntää jalostusarvostelussa arvonimet niitä hakeville poneille. Anottavia palkintoluokkia on yhteensä neljä, joista Jälkeläisluokka A on merkittävin.

Kasvattajat

Shetlanninponi on käyttöominaisuuksiltaan monipuolinen, ja sitä tapaakin niin ratsastuskouluissa alkeisratsuina, raviradoilla tulevaisuuden ohjastajien ajamana, valjakkoajokilpailuissa aikuisen ohjaamana niin yksilönä kuin parina ajettuna. Parhaimmillaan shetlanninponi onkin koko perheen käyttöponi, josta on iloa monelle - myös perheen isännälle tukkimetsään! Tutustu kasvattajiin ja löydä tulevaisuuden ponisi!

Kasvattajaesittelyt