Vähäpelto

Villahaan Ryminä

KTK-III


Rekisterinumero VH18-018-0464
Syntymäaika, ikä 10.01.2018, 8-vuotias
Rotu ja sukupuoliSuomenhevonen, ori
Säkäkorkeus ja väriRautiaankimo, 156cm
Kasvattaja Villahaka, Suomi
OmistajaVP (VRL-14355)
PainoitusYleispainoitteinen
KoulutustasoHelppo A, 100cm, Helppo

31.03.2018 Suomenhevosten kantakirjaustilaisuus 68p. KTK-III

"Jaa, että ihan oikein Ryminä? Mä en tosiasiallisesti tiedä, mikä sua riivaa. Vasta kuukausi sitten sä sanoit, että myyt koko tallin nuorison pois ja hukkaat eläkkeelle siirtyneetkin johonkin ja keskityt vain valmentamaan ja ratsuttamaan. Mutta ei siinä mitään että olet vähän ailahteleva, ja kyllä mulle uudet hevoset sopii - onpahan sitten töitä, mitä tehdä." Jessica nauroi samalla, kun auttoi minua riisumaan tallin uudelta orilta kuljetusvarusteita pois. "Eihän tässä elämässä ole mitään hupia, jos tallissa ei ole muutamaa nuorta. Ja hei, tämä on Villahaan kasvatteja, joten tykkäät siitä varmasti. Ehkä tästä tulee sun nimikkohevonen." piruilin Jessicalle takaisin, ja pyysin naista siirtämään hevosen uuteen karsinaansa.

Totta puhuakseni, luulen, että moni muukin ihminen tykkää Ryminästä Jessican lisäksi. Vaikka nimi enteilee jotain aivan muuta ja voisi kuvitella että rautiaankimo edustaa ylitse jyräävää, reikäpäistä suomenhevosta on Rymy varsin leppoisa kaveri. Rymyn ollessa nuori poika vitsailinkin usein, että siltä on tainnut jäädä kivekset laskeutumatta - niin ruunamainen löllykkä se oli jo varhaisteininä. Tästä voinee päätellä myös sen, että Rymyä leppoisampaa hoidokkia saa hakemalla hakea; harjaustuokion aikana ori nuokkuu silmät puoliummessa omissa ajatuksissaan eikä tee elettäkään kiirehtiäkseen ihmisen toimia. Myös kengittäminen, klippaaminen, eläinlääkärin perushoitotoimenpiteet ja muut hieman erikoisemmat - ei niin arkipäiväiset - jutut sujuvat tämän kanssa kädenkäänteessä. Ei ole yksi ei kaksi kertaa, kun eläinlääkäri on kysynyt raspauksen tai rokotuksen jälkeen, että mahtoikohan Rymy edes huomata, mitä juuri äsken tapahtui.

Vaikka Rymy on hoidokkina varsin leppoisa, on se ratsuna kivan energinen ja vastaanottavainen ratsastaa. Parasta Rymyssä on kuitenkin sen pää; se on erittäin miellyttämisenhaluinen hevonen, joten sen kanssa on ollut helppoa ja mukavaa toimia selästä käsin maamme aikojen alusta asti. Kouluratsuna Rymy tekee vaativankin tason juttuja, mutta sen liike- ja kokoamiskapasiteetti jää Helppo A-tason tuntumaan. Kouluratsuna tasaisen varmoja suorituksia tarjoava ori on omiaan myös rata- ja maastoesteillä, josta se saa hieman lisäpotkua kulkuunsa. Hypätessä Rymy on hyvin kevyt ja se etenee mielellään melko reippaassa tempossa esteeltä esteelle. Tästä huolimatta Rymy ei ole kuitenkaan kuuro pidättäville avuille, vaan energisyydestään huolimatta se malttaa kuunnella ratsastajansa apuja. Rymyä voisi este- ja kenttähevosena kuvailla varsin rohkeaksi hevoseksi, jonka kanssa uskaltaa hypätä oikeastaan kuka vain ja missä vain. Sen hyppytyyli on varsin pehmeä ja sulava, eikä ori stoppaile erikoisemmillekaan este-elementeille huvikseen.

Kilpailuissa Rymy on hyvin samanlainen kuin kotonaan; se viihtyy omissa oloissaan, eikä turhaan stressaannu kilpailupaikan vilskeestä. Jessican sanoin, Rymy on varmasti yksiä Vähäpellon helpoimpia hevosia reissaamisen(kin) kannalta. Se ei litistä ihmistä käsihevosalueella, on vastaanottavainen ratsastaa ja tilapäismajoituksessa se on kuin kotonaan.

i. Ryynipyry
rautiaankimo, 155cm
ii. Myräkkä
evm
iii. Puhuri
evm
iie. Mysli
evm
ie. Pystiina
evm
iei. Iso-Pysti
evm
iee. Lempiina
evm
e. Hirsimäen Fredrika
rautias, 155cm
ei. Emmetti
evm, tummanrautias, 157cm
eii. Elmerius
evm, tummanrautias, 154cm
eie. Lipsutti
evm, punarautias, 156cm
ee. Lammen Lotta
evm, vaaleanrautias, 153cm
eei. Tosi Onnekas
evm, musta, 156cm
eee. Lammen Lyyti
evm, rautias, 151cm

Jälkeläiset

sukupuolinimisyntymäaikaemä
- - - -
KRJ-koulukilpailut, 00 sijoitustaERJ-estekilpailut, 00 sijoitustaKERJ-kenttäkilpailut, 00 sijoitustaVSN-Näyttelymenestys

Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana omistaja

ulkoasu © Narie                  muu materiaali © Vähäpelto                  virtuaalitalli - virtuaalihevonen