Vähäpelto

Etiäinen

KTK-II, KRJ-II, ERJ-I, KERJ-II, Jälkeläisluokka C


Rekisterinumero VH17-018-0674
Syntymäaika, ikä 02.03.2017, 8-vuotias
Rotu ja sukupuoliSuomenhevonen, ori
Säkäkorkeus ja väriPunarautias, 152cm
Kasvattaja Pirjo Hyytiäinen, evm
OmistajaVP (VRL-14355)
PainoitusYleispainoitteinen
KoulutustasoHeA, 100cm, Helppo, Vaativa

20.06.2017 Suomenhevosten kantakirjaustilaisuus 76p. KTK-II
25.08.2017 Kenttäratsastuksen laatuarvostelutilaisuus 90,5p. KERJ-II
04.09.2017 myönnetty Jälkeläisluokka C-arvonimi
30.09.2017 Esteratsastuksen laatuarvostelutilaisuus 104,25p. ERJ-I
15.01.2018 Kouluratsastuksen laatuarvostelutilaisuus 91p. KRJ-II

Eetu on perusluonteeltaan oikea herrasmies, joka ei tekisi pahaa kärpäsellekään. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että ori olisi täysin vailla omaa tahtoa ja se osaakin halutessaan koetella epävarmoja hoitajia näitä hieman pelottelemalla. Mikäli herran karsinaan kuitenkin menee itsevarmalla asenteella on se kuin sulaa vahaa hoitajansa käsissä. Hoitotoimenpiteiden ajaksi ei oria täydy sitoa kiinni, sillä se jämähtää paikalleen siinä samassa kun hoitaja saapuu karsinaan tarvikkeiden kera eikä liikahdakaan ennen kuin hoitaja on poistunut sen karsinasta. Harjattaessa Eetu seisoo rauhallisesti aloillaan näyttien täysin siemauksin harjan hierovista vedoista. Varusteet ori antaa yleensä laittaa ongelmitta, joskin satula tulisi liu'uttaa paikoilleen hiljalleen, sillä ori on hivenen arka selästään eikä siedä sitä että satula vain mätkäistään sen selkeään. Talutettaessa seuraa kuuliaisesti taluttajansa perässä joskin sillä on taipumusta flirttailuun mikäli tammoja sattuu kulkemaan ohitse. Muiden hevosten seurassa käyttäytyy yleisesti ottaen kuin herrasmies joskin mikäli lähettyvillä on sekä tammoja että oreja saattaa ruveta uhittelemaan toisille oreille näyttääkseen kuinka kova poika oikein onkaan.

Ratsastettaessa Eetu on suhteellisen kuuliainen ratsu, joka ei anna kaikkea ilmaiseksi muttei kuitenkaan ole ylen hankalakaan ratsu. Ori tekee kaikkensa ratsastajansa eteen, mikäli tämä vain pyytää oriilta tarpeeksi napakasti. Herra tarvitsee melko isot ja voimakkaat avut, jotka on annettu tarkasti ja napakasti, sillä ori ei reagoi juuri mitenkään aivan pieniin apuihin. Eetulla on hyvin lennokkaat ja näyttävät askellajit ja etenkin sen lisättyjä askellajeja kelpaa esitellä suurellekin yleisölle. Kootut askellajit puolestaan tuottavat oriille hieman vaikeuksia, sillä se ei ole kovinkaan hyvä lyhentämään askeltaan ja kun se sen tekee tulee sen askellajeista helposti kiireisiä ja tikittäviä, joten kootuissa askellajeissa oria olisi syytä keskittyä ratsastamaan rauhalliseksi. Kouluratsuna Eetu on jokseenkin etupainoinen ainakin tunnin alussa, joten sen kanssa olisi alkutunnista syytä tehdä paljon peruutuksia ja temmonvaihdoksia, jolloin ori alkaa pikkuhiljaa käyttämään myös takaosaansa paremmin. Kantaessaan itseään ryhdikkäänä hyvässä muodossa on ori kuitenkin sangen vaikuttava näky suorittaessaan siltä pyydettyjä liikkeitä tahdikkain ja sulavin liikkein. Uudet koululiikkeet herra on aina oppinut suhteellisen nopeasti kunhan sen kanssa ollaan vain johdonmukaisia. Esteratsuna ori on melkoisen energinen tapaus eikä se sovi missään nimessä vauhtiheikoille ratsastajille, vaikka yleensä vastaakin hyvin ratsastajansa pidätteisiin. Eetu omaa hyvän hyppytekniikan joskaan ei ole aina kaikista varovaisemmista päästä eikä aina nosta jalkojaan tarpeeksi korkealle. Ori on kuitenkin suhteellisen ketterä eikä sitä haittaa hypätä vinostakaan kulmasta kunhan kulma ei ole aivan mahdoton. Maastossa herra on hyvin rauhallinen niin kauan kuin pysytään pienillä metsäteillä kaukana isoista teistä. Isojen teiden läheisyydessä ori liikkuu kiireisin ja kipittävin liikkein eikä osaa rentoutua, mutta pysyy kuitenkin ratsastajansa hallinnassa. Maastoesteillä Eetu näyttää rohkeutensa hypäten yli kaikesta mitä sen eteen laitetaan korvaansa lotkauttamatta. Maastoesteillä ori on myöskin kokolailla varovaisempi kuin rataesteillä eikä ota turhia riskejä. Maastoradalla oriin kanssa voi hyvin pitää yllä suht reipastakin vauhtia, sillä se ei väsy kovinkaan helposti ellei sen kanssa sitten aleta kaahottamaan koko matkaa.

Ajettaessa Eetu on suhteellisen herkkä hevonen, joka ei siedä kovakouraisia ohjasotteita vaan vaatii pienet ja pehmetä ohjasavut. Ääniavuista ori ei ole koskaan pahemmin perustanut ja reagoikin niihin paljon hitaammin kuin ohjasapuihin, joten sen kanssa kannattaa turvautua ohjasapuihin niin paljon kuin mahdollista ja käyttää ääniapuja lähinnä tahdin nopeuttamiseen ja hidastamiseen. Koulukoe sujuu herralta useimmiten kaikista parhaiten kun se pääsee esittelemään hyviä liikkeitään suuren yleisön edessä. Ori on hyvin huolellinen suorittaen siltä pyydetyt asiat tarkasti tekemättä suurempia virheitä. Tarkkuuskokeessa Eetulla on toisinaan taipumusta hätiköintiin eikä se aina malttaisi mennä aivan keskeltä porttien lävitse, joten sen ajajan on oltava tarkkana ja ohjattava ori pikkutarkasti porttien keskeltä, jolloin keilojen kaatumiselta useimmiten vältytään. Kestävyyskokeen ori suorittaa tasaisen varmasti esittämättä mitään ihmeellistä, mutta tekemällä kuitenkin aina parhaansa.

Kuljetusautoon Eetu astelee epäröimättä sisälle eikä tarvitse ruualla suostuttelua tai toista hevosta edelleen näyttämään, että traileriin on turvallista mennä. Ori matkustaa hyvin niin yksin kuin seurassakin, joskin toisia oreja sen viereen ei kannata laittaa matkustamaan, sillä tämä menee helposti siihen, että oriit alkavat isottelemaan toisilleen. Kilpailupaikalla ori ottaa paikan heti omakseen tervehtimällä kanssa kilpailijoita ja ihmisiä raikuvalla hirnunnalla päästessään ulos autosta. Varusteet ori antaa laittaa kilpailupaikallakin samallalailla kuin kotona ilman pullikointia, vaikka saattaakin tepastella aloillaan hermostuneena kärsimättömänä pääsemään töihin. Lämmiteltäessä oriilla saattaa olla vaikeuksia keskittyä aluksi työntekoon kun ympärillä on niin paljon muuta vetämässä sen huomion muualle, mutta kun siltä jaksaa pyytää palautuu sen mielenkiinto ennen pitkään ratsastajaansa ja se alkaa tekemään siltä pyydettyjä asioita kunnolla. Portilla ori odottaa vuoroaan kärsimättömästi ja välillä tuntuisi siltä kuin istuisi räjähtämässä olevan ruutitynnyrin päällä niin paljon herralla tuntuu olevan patoutunutta energiaa, joka odottaa ulos pääsyään. Radalla Eetu ei kuitenkaan hätäile vaan suorittaa siltä pyydetyt asiat suurella huolellisuudella. Ori on aina ollut showmies nauttien yleisön edessä esiintymisestä ja tuntuukin saavan tällöin enemmän ryhtiä olemukseensa kuin kotona harjoiteltaessa. Palkintojenjaossa herraa ei paljoakaan kiinnosta kameroille keikistely, mutta palkintonsa se ottaa vastaan arvokkaana. Kunniakierroksella Eetu ottaa vastaan paikkansa ollen olemukseltaan energinen, mutta nöyrä.

luonne © Tuulia T.

i. Ahtolainen
evm, punarautias, 152cm
ii. Ajan Ahto
evm, punarautias, 152cm
iii. Ajan Ajattomuus
evm, tummanpunarautias, 154cm
iie. Armelia
evm, punarautias, 150cm
ie. Vinkara
evm, vaaleanpunarautias, 155cm
iei. Vilho
evm, vaaleanpunarautias, 158cm
iee. Kiara
evm, punarautias, 153cm
e. Huhkion Elma
evm, tummanpunarautias, 151cm
ei. Huhkio
evm, tummanpunarautias, 158cm
eii. Hikihattu
evm, vaaleanpunarautias, 158cm
eie. Hallahurma
evm, tummanpunarautias, 150cm
ee. Ellastiina
evm, punarautias, 150cm
eei. E.K. Elmo
evm, kulomusta, 153cm
eee. Annastiina
evm, punarautias, 150cm

Jälkeläiset

sukupuolinimisyntymäaikaemä
tamma Vähäpellon Valveuni 09.05.2017 Pahauni
ori Vähäpellon Rakastettu 01.07.2017 Rakkausreaktio

i. Ahtolainen on pienikokoinen, vain 152 senttiä korkea ja yllättävän sirorakenteinenkin, mutta egoltaan suurempi kuin moni muu. Ahtolaisen kuulee ja näkee kyllä kaukaa ja aremmalla voi mennä sen kanssa puuhastellessa aika nopeasti pupu pöksyyn. Paljon tämä punaraudikko kuitenkin korjaa tilannetta kisaradalla, jossa se pärjää erinomaisesti jopa neljässä eri lajissa: koulussa, esteillä, kentässä ja valjakkoajossa. Sen lisäksi Ahtolainen on suosittu jalostusori, jota on käytetty pääasiassa rauhallisille tammoille - tähän päivään mennessä jo kolmisen kymmentä kertaa ja lisää on vielä luvassa. Ahtolainen on pikku hiljaa lopettelemassa kilpailu-uraansa ja siirtymässä kokonaan jalostuspuolelle omalla kotitallillaan Kotkassa.

ii. Ajan Ahto on kuin kopio pojastaan: niin ikään 152-senttinen, punarautias ja kipakka luonteeltaan. Ajan Ahtoa tosin voisi kutsua jo vähän ilkikuriseksi ja se olikin tallinsa pahimpia jekkumestareita ja sen bravuureihin kuului erityisesti tarhastaan karkaaminen ja yleinen pahennuksen aiheuttaminen. Ori ei ollut valjakkohevonen, mutta sen sijaan kaikki muut kolme lajia sujuivat siltä hyvin, esteitä se kilpaili jopa kansallisella tasolla. Ajan Ahtoa käytettiin jalostukseen parikymmentä kertaa ja sen varsat perivät siltä monipuolista kapasiteettia, mutta toisaalta myös haastavaa luonnetta. Ori lopetettiin 25-vuotiaana jalkavaivojen vuoksi.

ie. Vinkara on monipuolisen uran tehnyt suomenhevostamma. Vaaleanpunarautias Vinkara syntyi yksityishenkilön hoteisiin Etelä-Suomeen. Sen kyvyt huomattiin jo nuorena ja se myytiin eteenpäin kilpailemaan. Ja hienostihan Vinkara sitten pärjäsikin, sijoittui sekä koulu- että valjakkokilpailuissa lähes poikkeuksetta. Kisauransa lomassa Vinkara sai kaksi varsaa. Lopulta hyväluontoinen ja rehti tamma myytiin pienelle ratsastuskoululle "eläkkeelle" laadukkaaksi tuntiratsuksi 18-vuotiaana ja siellä Vinkara mennä paineli vielä liki kymmenen vuotta ongelmitta ja saipa se vielä yhden varsankin, puolivahingossa. Lopulta tamma nukkui luonnollisesti pois.

e. Huhkion Elma on sekä suvultaan että sielultaan puhtaasti kenttähevonen. Tamma rakasti vauhtia ja vaaratilanteita - ehkä vähän liiankin kanssa, sillä monesti ihminen on ihan kauhusta jäykkänä, kun Elmalla vasta alkaa olemaan hauskaa. Se on arjessakin melkoinen hurjapää eivätkä kaikki siitä pitäneet, mutta hurjapäisen ratsastajan kanssa Elma teki uskomatonta työtä kenttäkilpailuissa. Rankkatahtinen elämä vaati kuitenkin veronsa ja Elma jouduttiin lopettamaan jo 16-vuotiaana pahasti oireilevien takapolvien vuoksi. Tamma ehti kuitenkin sitä ennen saada kaksi jälkeläistä, jotka molemmat on nähty emänsä tavoin kenttäradoilla hyvällä menestyksellä.

ei. Huhkio kilpaili niin ikään kenttäratsastuksessa, mutta se starttasi myös jonkin verran noviisi-tason valjakkokilpailuja - erityisesti kouluosuus kuului oriin vahvuuksiin sen upeiden liikkeiden vuoksi. Kookas, liki 160-senttinen Huhkio oli väriltään tummanpunarautias ja sen päätä koristi leveä läsi. Se pärjäsi hyvin myös näyttelyissä ja se kantakirjattiin kymmenvuotiaana kolmospalkinnolla. Luonteeltaan Huhkio oli energinen, mutta kuitenkin ihmistä kunnioittava ja helposti käsiteltävissä oleva herrasmies. Moniosaajana ja komeana orina Huhkiota käytettiin jalostukseen kahdellekymmenelle tammalle, joista valtaosa peri sen punarautiaan värin. Ori lopetettiin 20-vuotiaana vanhuuden vaivojen vuoksi.

ee. Ellastiina kilpaili sekin nuoruusvuosinaan kenttäratsastuskilpailuissa, kuitenkin vain kohtalaisen helpoissa luokissa ja vain muutamia startteja aluetasolla, pääasiassa vain seuratason kilpailuja. Ellastiina oli yksityisen ihmisen harraste- ja kilparatsu, jonka tehtävä oli enemmänkin olla lemmikki kuin kilpakaveri. Luonteeltaan tamma oli lempeä ja seurallinen, ennemmin ehkä vähän laiska kuin tuli kavioiden alla kulkeva. Se oli kuitenkin erinomainen hevonen juuri siihen tarkoitukseen, mihin se oli hankittukin. Ellastiina sai kaksi varsaa, joista toinen päätyi ratsastuskouluun opetushevoseksi ja toinen kilparatsuksi. Tamma lopetettiin hampaiden huonon kunnon vuoksi 28-vuotiaana, mieli tammamammalla olisi kulkenut vielä pitkään.

sukuselvitys © Hapero

KRJ-koulukilpailut, 48 sijoitusta

22.03.2017 Hukkapuro, Helppo A, 3/30
27.03.2017 Hukkapuro, Helppo A, 4/30
22.03.2017 Wolf Sporthorses, Helppo A, 2/30
11.04.2017 Tuiskula, Helppo B, 1/40
14.04.2017 Tuiskula, Helppo B, 2/40
14.04.2017 Tuiskula, Helppo B, 3/40
19.04.2017 Tuiskula, Helppo B, 2/40
15.04.2017 Hukkapuro, Helppo A, 5/30
21.04.2017 Hukkapuro, Helppo A, 4/30
23.04.2017 Hukkapuro, Helppo A, 3/30
23.04.2017 Hukkapuro, Helppo A, 2/30
25.04.2017 Hukkapuro, Helppo A, 5/30
28.04.2017 Hukkapuro, Helppo A, 1/30
29.04.2017 Hukkapuro, Helppo A, 4/30
30.04.2017 Hukkapuro, Helppo A, 3/30
13.04.2017 Wolf Sporthorses, Helppo A, 4/30
14.04.2017 Wolf Sporthorses, Helppo A, 2/30
14.04.2017 Wolf Sporthorses, Helppo A, 5/30
15.04.2017 Wolf Sporthorses, Helppo A, 4/30
18.04.2017 Wolf Sporthorses, Helppo A, 5/30
19.04.2017 Wolf Sporthorses, Helppo A, 5/30
21.04.2017 Wolf Sporthorses, Helppo A, 5/30
25.04.2017 Wolf Sporthorses, Helppo A, 4/30
12.04.2017 Hervanta, Helppo A, 5/30

15.04.2017 Hervanta, Helppo A, 1/30
16.04.2017 Tuiskula, Helppo B, 3/30
11.04.2017 Teilikorpi, Helppo A, 4/40
16.04.2017 Teilikorpi, Helppo A, 2/40
16.04.2017 Teilikorpi, Helppo A, 1/40
30.04.2017 Teilikorpi, Helppo A, 3/40
10.04.2017 Kingsfall, Helppo A, 5/30
10.04.2017 Kingsfall, Helppo A, 1/30
15.04.2017 Kingsfall, Helppo A, 3/30
18.04.2017 Kingsfall, Helppo A, 3/30
11.04.2017 Claridge Stud, Helppo A, 1/30
11.04.2017 Claridge Stud, Helppo A, 4/30
13.04.2017 Claridge Stud, Helppo A, 5/30
16.04.2017 Claridge Stud, Helppo A, 4/30
18.04.2017 Claridge Stud, Helppo A, 3/30
20.04.2017 Claridge Stud, Helppo A, 4/30
22.04.2017 Claridge Stud, Helppo A, 2/30
25.04.2017 Claridge Stud, Helppo A, 4/30
26.04.2017 Claridge Stud, Helppo A, 5/30
29.04.2017 Claridge Stud, Helppo A, 2/30
03.05.2017 Claridge Stud, Helppo A, 3/30
08.05.2017 Claridge Stud, Helppo A, 4/30
13.05.2017 Mörkövaara, Helppo A, 1/30
15.05.2017 Mörkövaara, Helppo A, 4/30ERJ-estekilpailut, 50 sijoitusta

22.04.2017 Mörkövaara, 90cm, 3/30
23.04.2017 Mörkövaara, 90cm, 2/30
25.04.2017 Mörkövaara, 90cm, 5/30
26.04.2017 Mörkövaara, 90cm, 5/30
27.04.2017 Mörkövaara, 90cm, 1/30
29.04.2017 Mörkövaara, 90cm, 3/30
17.04.2017 Hukkapuro, 100cm, 2/30
27.04.2017 Hukkapuro, 100cm, 4/30
28.04.2017 Hukkapuro, 100cm, 4/30
28.04.2017 Hukkapuro, 100cm, 5/30
30.04.2017 Hukkapuro, 100cm, 2/30
12.04.2017 Wolf Sporthorses, 100cm, 1/30
13.04.2017 Wolf Sporthorses, 100cm, 4/30
14.04.2017 Wolf Sporthorses, 100cm, 3/30
15.04.2017 Wolf Sporthorses, 100cm, 1/30
27.04.2017 Wolf Sporthorses, 100cm, 3/30
30.04.2017 Wolf Sporthorses, 100cm, 1/30
13.04.2017 Vähäpelto, 90cm, 2/30
17.04.2017 Vähäpelto, 90cm, 5/30
17.04.2017 Vähäpelto, 90cm, 4/30
20.04.2017 Vähäpelto, 90cm, 4/30
24.04.2017 Vähäpelto, 90cm, 1/30
24.04.2017 Vähäpelto, 90cm, 5/30
26.04.2017 Vähäpelto, 90cm, 4/30
27.04.2017 Vähäpelto, 90cm, 4/30

14.04.2017 Mustasuo, 90cm, 3/30
16.04.2017 Mustasuo, 90cm, 1/30
22.04.2017 Mustasuo, 90cm, 5/30
26.04.2017 Mustasuo, 90cm, 3/30
27.04.2017 Mustasuo, 90cm, 4/30
28.04.2017 Mustasuo, 90cm, 4/30
29.04.2017 Mustasuo, 90cm, 4/30
14.04.2017 Hervanta, 100cm, 3/30
11.04.2017 Kaunovaara, 90cm, 2/30
16.04.2017 Kaunovaara, 90cm, 2/30
19.04.2017 Kaunovaara, 90cm, 3/30
19.04.2017 Kaunovaara, 90cm, 5/30
21.04.2017 Kaunovaara, 90cm, 2/30
23.04.2017 Kaunovaara, 90cm, 5/30
29.04.2017 Kaunovaara, 90cm, 5/30
02.05.2017 Kisakeskus Lapland, 100cm, 3/30
03.05.2017 Kisakeskus Lapland, 100cm, 1/30
04.05.2017 Kisakeskus Lapland, 100cm, 1/30
07.05.2017 Kisakeskus Lapland, 100cm, 5/30
09.05.2017 Kisakeskus Lapland, 100cm, 5/30
09.05.2017 Kisakeskus Lapland, 100cm, 1/30
11.05.2017 Kisakeskus Lapland, 100cm, 2/30
12.05.2017 Kisakeskus Lapland, 100cm, 2/30
16.05.2017 Kisakeskus Lapland, 100cm, 3/30
20.05.2017 Kisakeskus Lapland, 100cm, 5/30KERJ-kenttäkilpailut, 40 sijoitusta

11.04.2017 Iowa, Helppo, 3/30
12.04.2017 Iowa, Helppo, 5/30
17.04.2017 Iowa, Helppo, 3/30
28.04.2017 Iowa, Helppo, 3/30
16.04.2017 Turmeltaja, Helppo, 5/30
24.04.2017 Turmeltaja, Helppo, 1/30
27.04.2017 Turmeltaja, Helppo, 3/30
30.04.2017 Turmeltaja, Helppo, 2/30
11.04.2017 Vähäpelto, Helppo, 5/30
20.04.2017 Vähäpelto, Helppo, 1/30
21.04.2017 Vähäpelto, Helppo, 3/30
25.04.2017 Vähäpelto, Helppo, 4/30
26.04.2017 Vähäpelto, Helppo, 1/30
27.04.2017 Vähäpelto, Helppo, 4/30
29.04.2017 Vähäpelto, Helppo, 4/30
07.05.2017 Vähäpelto, Helppo, 4/30
14.05.2017 Vähäpelto, Helppo, 4/30
20.05.2017 Vähäpelto, Helppo, 1/30
21.05.2017 Vähäpelto, Helppo, 4/30
22.05.2017 Vähäpelto, Helppo, 4/30

26.05.2017 Vähäpelto, Helppo, 2/30
05.05.2017 Hukkapuro, Helppo, 4/30
17.05.2017 Hukkapuro, Helppo, 2/30
21.05.2017 Hukkapuro, Helppo, 3/30
29.05.2017 Hukkapuro, Helppo, 4/30
01.05.2017 Wolf Sporthorses, Helppo, 1/30
14.05.2017 Wolf Sporthorses, Helppo, 2/30
24.05.2017 Wolf Sporthorses, Helppo, 2/30
28.05.2017 Wolf Sporthorses, Helppo, 5/30
30.05.2017 Wolf Sporthorses, Helppo, 2/30
24.04.2017 Zurück, Tutustumisluokka, 3/30
26.04.2017 Zurück, Tutustumisluokka, 1/30
04.05.2017 Zurück, Tutustumisluokka, 1/30
12.05.2017 Zurück, Tutustumisluokka, 1/30
16.05.2017 Zurück, Tutustumisluokka, 2/30
02.05.2017 Hengenvaara, Helppo, 3/40
05.05.2017 Hengenvaara, Helppo, 2/40
02.05.2017 Iowa, Helppo, 4/30
16.05.2017 Iowa, Helppo, 2/30
19.05.2017 Iowa, Helppo, 4/30VVJ-valjakkokilpailut, 44 sijoitusta

04.04.2017 Hukkapuro, Vaativa, 4/30
06.04.2017 Hukkapuro, Vaativa, 1/30
10.04.2017 Hukkapuro, Vaativa, 4/30
03.04.2017 Hukkapuro, Vaativa, 3/30
07.04.2017 Hukkapuro, Vaativa, 2/30
13.04.2017 Hukkapuro, Vaativa, 1/30
15.04.2017 Hukkapuro, Vaativa, 2/30
15.04.2017 Hukkapuro, Vaativa, 3/30
17.04.2017 Hukkapuro, Vaativa, 3/30
13.04.2017 Tuiskula, Noviisi, 2/30
15.04.2017 Tuiskula, Noviisi, 5/30
20.04.2017 Tuiskula, Noviisi, 3/30
11.04.2017 Hukkapuro, Vaativa, 2/30
18.04.2017 Hukkapuro, Vaativa, 5/30
19.04.2017 Hukkapuro, Vaativa, 3/30
23.04.2017 Hukkapuro, Vaativa, 1/30
24.04.2017 Hukkapuro, Vaativa, 3/30
25.04.2017 Hukkapuro, Vaativa, 3/30
29.04.2017 Hukkapuro, Vaativa, 2/30
11.04.2017 Wolf Sporthorses, Vaativa, 2/30
14.04.2017 Wolf Sporthorses, Vaativa, 2/30
15.04.2017 Wolf Sporthorses, Vaativa, 5/30

26.04.2017 Wolf Sporthorses, Vaativa, 3/30
28.04.2017 Wolf Sporthorses, Vaativa, 5/30
29.04.2017 Wolf Sporthorses, Vaativa, 1/30
12.04.2017 Teilikorpi, Noviisi, 3/30
19.04.2017 Teilikorpi, Noviisi, 2/30
19.04.2017 Teilikorpi, Noviisi, 4/30
22.04.2017 Teilikorpi, Noviisi, 4/30
24.04.2017 Teilikorpi, Noviisi, 1/30
28.04.2017 Teilikorpi, Noviisi, 3/30
29.04.2017 Teilikorpi, Noviisi, 1/30
03.05.2017 Teilikorpi, Noviisi, 5/30
05.05.2017 Teilikorpi, Noviisi, 2/30
05.05.2017 Teilikorpi, Noviisi, 3/30
06.05.2017 Teilikorpi, Noviisi, 3/30
09.05.2017 Teilikorpi, Noviisi, 1/30
10.05.2017 Teilikorpi, Noviisi, 2/30
13.05.2017 Teilikorpi, Noviisi, 5/30
19.05.2017 Teilikorpi, Noviisi, 1/30
20.05.2017 Teilikorpi, Noviisi, 2/30
22.05.2017 Teilikorpi, Noviisi, 5/30
24.05.2017 Teilikorpi, Noviisi, 4/30
25.05.2017 Teilikorpi, Noviisi, 2/30


VSR-Cup kilpailut, 00 sijoitusta


VSN-Näyttelymenestys, 10 pistettä

02.04.2017 Vähäpelto VSN, RCH 40p. tuom. dookie
15.12.2017 Vähäpelto VSN, RCH 40p. tuom. dookie
02.01.2017 Vähäpelto VSN, RCH

Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Liia
Kevätkausi meillä Vuornassa alkoi heti melko rennoissa merkeissä joten tartuttiin suurella ilolla ja riemulla Pajun kanssa mahdollisuuteen käydä viikonloppuvisiitillä Vähäpellossa. Suunnitelmassa oli että saataisiin kumpainenkin oma "rentoiluheppa" joiden kanssa päästiin vapaasti puuhailemaan. Minulle tallin omistaja Verna oli valinnut ihan hurjan komean punarautiaan orin nimeltä Etiäinen, johon rakastuin ihan täysillä jo kertaheitolla! Eetu on ihan älyttömän kiltti ja huomaavainen hevonen ja jo heti ensimmäisellä hoitokerralla ori seistä möllötti kärsivällisesti aloillaan, väisti minua jo pelkästä pikku hipaisusta ja olisi varmasti satuloinutkin itse itsensä jos se vain olisi mitenkään mahdollista. Viikonloppu Vähäpellossa toden totta tuntui ihanalta lomailulta. Ensimmäinen ratsastusretki sujui hyvin. Aluksi käytiin kentällä vähän tallaamassa ja tutustumassa, nostettiin lämpöjä pintaan ja suunnattiin sitten Vernan avustuksella maastopoluille. Reitit oli merkitty selkeästi joten eksymisvaara oli olematon, huh! Isompia teitä meitä kehotettiin Eetun mielenrauhaan vedoten välttelemään, mutta metsäpoluilla ori käyttäytyi mukavan rauhallisesti. Olin jo kentällä huomannut että melkoisen voimakkaita apuja herralla sai käyttää jos mieli sen tekevän mitä pyydettiin. Ravattiin melko reippaassa tahdissa poluilla, löydettiin ihania pieniä mäkiä ja metsäpeltoja sekä isompi niitty, jota selkeästi käytettiin laukkapätkiin. Eetukin heräsi omasta leppoisasta mielentilastaan ja oli kyllä varsin valmista poikaa pikku irrotteluun - ja niin olin kyllä minäkin! Laukkapätkä oli aivan ihana; Eetu liikkui energisesti eteen, mutta pysyi jatkuvasti todella hyvin kuulolla. Tuulen viuhuessa hiuksissa eivät kyllä ylimääräiset ajatukset tai murheet minun saatika Eetun päätä vaivanneet!

Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Liia
Meidän rentoiluviikonloppu Vähäpellossa lähenee ikävästi loppuaan, mutta vielä on jäljellä sunnuntainen hiukan pidempi vaelluspätkä jonka Vernan kanssa olimme suunnitelleet. Eetu on ollut koko viikonlopun ihan hurjan mielissään saamastaan kaikesta huomiosta (ja muutamasta ylimääräisestä porkkanasta) sekä maastoretkistä. Oloni oli jopa hiukan haikea kun talutin orin viimeistä kertaa tarhastaan sisään talliin. Eetu asettui mukavaan asentoon ja nautti harjauksestaan, minä suin minkä kerkesin ja kuivuneet mutapaakut vain pöllysivät. Ori oli käynyt virkistäytymässä tarhansa mutaisimmassa nurkkauksessa ja aamupäivän aurinko oli saanut mudan jämähtävään mukavasti kiinni sen karvaan. No, ainakin Eetu oli tilanteeseen varsin tyytyväinen silmät puoliummessa ja alahuuli roikkuen. Vaellus melko lähellä Vähäpeltoa sijaitsevalle nuotiopaikalle kesti suuntaansa lähes kaksi tuntia. Nuotiopaikalla tarjosimme hevosille purovettä ja keitimme itsellemme kahvit voileipien ja räiskäleiden lisäksi. Istuttiin ja juteltiin aikamme, kunnes hevoset alkoivat jo osoitella pieniä kyllästymisen merkkejä. Eetu seisoi omaan kärsivälliseen tapaansa aloillaan, mutta Pajun ja Vernan ratsut liikehtivät jo merkitsevästi. Paluumatkalla otettiin vielä viimeiset laukkapätkät ja Eetu oli melkein lähdössä kilpasille toisten ratsukoiden kanssa. Melko tiukasti herraa saikin pidättää, mutta kyllä se lopulta malttoi taas kuunnella minuakin selässään. Laukkapätkän jälkeen edettiin tovi reippaassa ravissa jotta hevoset saisivat lihaksia nopeammin vertymään. Matkan loppusuoralla välteltiin jo nousuja ja edettiin mahdollisimman rentoon tahtiin ja vaikka maastossa oltiinkin, hevosille uskalsi jo antaa hiukan ohjaakin. Eetu venytti tyytyväisenä kaulaansa ja ravisti varsin rentoutuneen oloisena päätään. Sen pitkä otsatukka heilui puolelta toiselle ja hymähtelin itsekseni orin selkeästi oikein hyvälle mielelle. Takana on kyllä aivan ihana ja rentouttava viikonloppu, josta jättikiitos kuuluu Eetulle!

ulkoasu © Narie                  muu materiaali © Vähäpelto                  virtuaalitalli - virtuaalihevonen