Vähäpelto

Talliesittely

Historiallinen tallialue

Vähäpellon maa-alueet ovat kulkeneet Pelttarin suvussa alkuajoista lähtien. Tila on ollut aikoinaan suuri maidon tuontantotila, mutta 1960-luvulla lehmät vaihtuivat sukupolven vaihdoksen myötä hiljalleen hevosiin. Vähäpellon mailla on kasvatettu niin ratsupuoliverisiä kuin ponejakin, mutta nykypäivänä pääpaino on suomenhevosten kasvatuksessa.

Vähäpellon tallialue koostuu 1870-luvulla rakennetun asuinrakennuksen ja tallin lisäksi nuorille ja siitostammoille kehitellystä aktiivipihatosta sekä ensiluokkaisista ratsastus- ja valjakkoajoalueista jotka ovat sittemmin peruskorjattu 2010-luvun tasalle. Tallillamme on nykyään myös pakkaseristetty maneesi, ulkokenttä sekä nurmipohjainen derbyrata jonka lisäksi pystymme tarjoamaan hevosille monipuolista liikuntaa muun muassa vesimaton, maastoesteradan ja lukuisten hiekkapohjaisten maastoilureittien avulla.

Tallitoiminta

Vähäpellon ensisijainen toimintamuoto on suomenhevosten kasvatus. Kasvatustoimintamme päämääränä on jalostaa hyvän luonteen, kestävän rakenteen ja suuren kapasiteetin omaavia kilpahevosia, joilla voi kilpailla useassa lajissa. Tallin kasvatit tunnistat Vähäpellon-kasvatusliitteestä.

Aktiivisen kasvatustoiminnan ohella tarjoamme vahvaa osaamista tapahtumaorganisoijana. Järjestämme Vähäpellon tiloissa kuukausittain Suomenhevoskantakirjan kantakirjaustilaisuudet sekä erinäisten jaosten alaisia ratsastus- ja valjakkoajokilpailuita. Jaosten alaiset kilpailut löydät aina VRL:n kilpailukalenterista.

Tallityöntekijät

Vähäpeltoa luotsaa 34-vuotias juristiopinnot suorittanut Verna Pelttari, joka on harrastanut hevosia pikkutytöstä asti. Vaikka Verna on nuoruusvuosinaan edustanut Suomea kenttäratsastuksen maajoukkueessa ja tehnyt tiiviisti töitä puoliveriratsujen parissa, ovat yleispainoitteiset suomenhevoset vieneet sittemmin naisen sydämen. Vernan erikoisalana on nuorten hevosten sisäänratsutus sekä hevosten jatkokouluttaminen, jonka lisäksi hän pitää aktiivisesti valmennuksia lajissa kuin lajissa.

Hevosfysioterapiaan erikoistunut 32-vuotias Jenni Honkala on ollut aikoinaan kuusi vuotta laukka- ja ravitalleilla Australiassa treenarina, jonka aikana hän kiinnostui hevosten anatomiasta ja hyvinvoinnista. Fysioterapiaopinnot suoritettuaan Jenni palasi takaisin kotisuomeen, jossa hän sai pian tallimestarin viran Vähäpellosta. Jennin työnkuvaan kuuluu hevosten hyvinvoinnista huolehtiminen, nuorten hevosten ajo-opetus sekä valjakkohevosten treenaaminen.

Hevostalouden perustutkinnon suorittanut Jessica Suvisalo on Vähäpellon vakituinen tallityöntekijä, jonka tärkeimpänä vastuualueena on tallin sekä hevosten hyvinvoinnista huolehtiminen. Kouluratsastukseen painoittunut Jessica ratsastaa viikottain omien nimikkohevostensa lisäksi muutamia ylimääräisiä hevosia Vernan apukätenä.

Jennin ja Jessican apuna tallin päivärutiinin hoitamisessa on osa-aikaiset työntekijät Kaisa, Elisa sekä Hanna jotka pitävät huolen siitä, että Vähäpellon hevosilla on siisti ja viihtyisä talliympäristöä asua ja elää.

ulkoasu © Narie                  muu materiaali © Vähäpelto                  virtuaalitalli - virtuaalihevonen