Roslund Gård

Roslund Fylla

ruunikonvoikko connemaratamma, 147cm
syntynyt 23.10.2020, 8-vuotias
VH20-035-0179


Koulutustaso Helppo A
Kasvattanut Roslund Gård, Suomi
Omistaa Roslund Gård (VRL-14355)

Jälkeläiset

00.00.2020     o./t. (i. Berryard Ragnall)

Meriitit

20.11.2020 KTK-III: 16 + 16 + 17 + 17 = 66p.

Luonnekuvaus

Istuin syyskuisena lauantaiaamuna tuomaroimassa kouluratsastuskilpailuita päätytuomarina. Vedin villaista filttiä tiukemmin ympärilleni, ja seurasin silmä tarkkana ruunikonkimon connemaraorin suoritusta Vaativa B-tasoisella radalla. Sen suorittaminen näytti äärettömän helpolta; se oli tasainen ja vastaanottavainen ratsastaa, sillä oli hyvä kokoamiskyky ja se kantoi itseään hyvässä ryhdissä takaosansa päällä. Laukanvaihto askeleessa oli niin lentävä, että naurahdin sihteerinä toimivalle tutulle, että tässä on Finjalle ori. Siinä hetkessä lausahdukseni tuntui yhtä lennokkaalta kuin orin laukanvaihto, mutta ajatus jäi kummittelemaan mielenperukoille - ehkä siinä saattoi oikeasti olla Finjalle sopiva ori.

Ja olihan siinä. Ja niin Roslundin arkea saapui piristämään maailman suloisin Fylla, joka ihastuttaa ei pelkästään ulkonäkönsä, vaan myös luonteensa vuoksi. Ei varmaan ole aamua, jolloin Fylla ei tervehtisi aamutallin työntekijää lempeällä hirnahduksella ja puhaltaisi tämän kasvoille ilmaa samalla, kun se hamuaa ylähuulella hellästi hiuksia - aivan kuin kertoakseen, että olipa kiva, että tulit taas. Ja niin Fylla varmaan sanoisikin, jos osaisi puhua.
Hoitaessa Fylla on äärettömän helppo; se tulee laumankin keskeltä tarhanportille ihmisiä vastaan ja sitä voi talutella pitkin pihamaata vaikka otsatukasta kiinni pitäen. Sitä voi hoitaa huoletta karsinassa vapaana, eikä sen mielikuvat villistä ja vapaasta hevosesta nosta päätään, vaikka karsinan ovi olisi jäänyt sepposen selälleen. Eikä se laita pahakseen, vaikka tiedossa olisi esimerkiksi klippausta tai harjan nypintää, joka on joidenkin ponien mielestä elämän ikävin asia.

Sukuselvitys

isä O'Mara Goldy
VIR MVA Ch, KTK-I
ii. Stuttar Badgal
rnkm, 147cm
iii. Barghatan
iie. Qwenies Isla
ie. Waldhen Sitarta
rnvk, 147cm
iei. Wallen
iee. Polrtyan Tiny
emä Nantdywyll Finja
VIR MVA Ch, KTK-II
ei. Whinberry Brtion
rnvkkkm, 148cm
eii. Royal Bess
eie. Whinberry Wisnia
ee. Nantdywyll Fiona
rnvkkkm, 147cm
eei. Sir Kearsarge
eee. Nantdywyll Filia

Kilpailumenestys

Porrastetut kilpailut
Kouluratsastuksessa op. (vaikeustasolla /4)

Nopeus ja kestävyys
Kuuliaisuus ja luonne
Tahti ja irtonaisuus
Tarkkuus ja ketteryys

NJ Näyttelyt

  10.11.2020 Haltiasalo (BIS6, MVA-sert)


VSN Näyttelyt

 

Päiväkirja

30.10.2014 Kouluvalmennus, kirjoittaja VSY

...