Roslund Gård

Amstelhof Emina

ruunikonkimo connemaratamma, 147cm
syntynyt 04.07.2020, 8-vuotias
VH20-035-0073


Koulutustaso Helppo A
Kasvattaja Stall Amstelhof, Saksa
Omistaa Roslund Gård (VRL-14355)

Jälkeläiset

26.08.2020     t. Roslund Emmelie (i. Beauregard Roscoe)
21.10.2020     t. Roslund Eileen (i. Parkmore Cashel)

Meriitit

lokakuussa 2020 VIR MVA Ch-arvonimi
20.10.2020 KTK-II: 18 + 18 + 18 + 18 = 72p.

Luonnekuvaus

    

Emina on oikea täpinätäti, joka on kaikessa persoonallisuudessaan todennäköisesti hauskin ja ihanin hevonen, johon olen elämäni aikana törmännyt. Kuvailisin sen olevan lempeäsydäminen hössöttäjä, joka haluaa osallistua aivan kaikkeen - oli tarjolla sitten tarhan siivousta, hoitotoimenpiteitä tai tallikäytävän lakaisua.
"Emina! Älähän nyt kilkuta siellä." tuntuu olevan vakiolauseeni, kun ruunikonkimo kurkkii karsinastaan tallikäytävälle ja kolkuttaa ovea etusillaan kuin vaatiakseen, että hänenkin on päästävä hommaan mukaan.

Emina on äärettömän utelias ja puuhakas hevonen, jota kiinnostaa kaikki maailman asiat ja tavarat. Sen kanssa toimiessa tarvitseekin olla tarkka siitä, että sen ulottuville ei jätä esimerkiksi harjapakkia, ruokasankoja tai muuta sellaista, jonka se voi uteliaisuudessaan räjäyttää pitkin tallikäytäviä. Ulla Taalasmaaksikin ristitty hevonen on kuitenkin ehdottoman kiltti, eikä se tee mitään tuhmaa tahallaan - ei pure, potki tai luimi - mutta joskus uteliaisuus tuo ihmisille lisähommia. Toisinaan se on kuitenkin myös helpotus; ei ole helpompaa hevosta esimerkiksi madottaa, kun Emina vetäisi varmuudeksi vaikka koko ruiskun kitusistaan alas. Emina on asiallinen myös kengittää, klipata, pestä kuin vaikka rokottaakin.

Ratsuna tamma on miljoonan arvoinen juniorihevonen. Se on uuttera työntekijä, joka vääntää yhtä täydellistä siirtymää vaikka puolivuosisataa. Parhaita ominaisuuksia tammassa on pitkäpinnaisuuden lisäksi tietynlainen energisyys ja se, ettei se ole niin nuuka esimerkiksi ratsastajan avuista - se tekee kyllä, kunhan saa avuista jotenkuten selvää. Hyvän liikemekanismin ja tasapainon myötä Eminalle helppoja tehtäviä ovat kaikenlaiset siirtymät, sulkutaivutukset ja -väistöt sekä jumppaavat tehtävät. Kun sen saa ratsastettua aktiiviseksi takaosansa päälle, voi sen kanssa treenata vaikeampiakin juttuja muun muassa laukassa; Emina nimittäin osaa tapailla sarjavaihtoja ja tekee poninedustajaksi tunnistettavia työskentelypiruetteja.
Emina on nuorempana opetettu myös ajolle, ja sitä pyritään ajamaan Roslundissa noin kerran viikossa maastossa. Ajaminen on Eminan mielestä parasta koskaan, ja toisinaan se vauhdista päätellen kuvittelee olevansa Vermon takasuoralla. Ei se ajaessakaan alta katoa, mutta on äärettömän reipasvauhtinen.

Paljon valmentautuneena ja kilpailleena hevosena matkustaminen on Eminalle tuttu juttu, joka ei aiheuta maailmanloppua. Sen voi lastata niin traileriin kuin rekkaan lähettämällä, se kulkee niin yksin kuin kaverin kanssa eikä huolestu, vaikka matka olisi totuttua pidempi. Vieraissa paikoissa se on hyvin samankaltainen kuin kotona; utelias, joka paikkaan haluava mutta silti housuissaan pysyvä. Tilapäismajoituksessa ollessaan karsinan ovipuolelle viritetään poikkeuksetta karsinaverho yön ajaksi, sillä ilman sitä tamma kurkkisi vieraita hevosia aamuun asti syömättä. Kun kurkkiminen tallikäytävälle on estetty, pysyy se seesteisenä ja muistaa täyttää vatsalaukkuaankin.

Sukuselvitys

isä Bunswaard Pluto
evm, rnkm, 148cm
ii. Cheeky Urgente
rnvkkkm, 148cm
iii. Firmillos Urge
iie. Wennea
ie. Platinum Rozana
rnkm, 146cm
iei. Platinum Gafrt
iee. Platinum Rosella
emä Amstelhof Elwira
evm, rnkm, 144cm
ei. Berrystead Brammelo
km, 148cm
eii. Parigi Bramante
eie. Berrystead Daniella
ee. Elvtra
rnkm, 145cm
eei. Vivant Elvaro
eee. Avanpost Schilla

Kilpailumenestys

Porrastetut kilpailut
Kouluratsastuksessa op. (vaikeustasolla /4)

Nopeus ja kestävyys
Kuuliaisuus ja luonne
Tahti ja irtonaisuus
Tarkkuus ja ketteryys

Näyttelyjaoksen näyttelyt

  31.07.2020 Kurjenpesä (irtoSERT)
  31.07.2020 Safiiritiikerin kilpailukeskus (irtoSERT)
  31.08.2020 Haltiasalo (BIS18, MVA-sert)
  14.10.2020 Maybeck Stud (BIS5, MVA-sert)


Virtuaaliset Show-näyttelyt

  12.07.2020 Golden Leaves (RCH)

Päiväkirja

03.08.2020 Päiväkirjamerkintä, kirjoittaja Elli L.

Samalla reissulla, kun tulin Magnusta valmentamaan, törmäsin ihan vahingossa kimoon connemaratamma Eminaan. Siis kirjaimellinen törmäys ei ollut mitenkään järin kaukana. Ehdin hädintuskin nousta autostani, kun tamma jo seistä pönötti vieressäni, ja oli kovaa vauhtia työntämässä päätään avoimesta autonovesta. "No tervehdys vaan sullekin", tokaisin silmäillessäni kiireenvilkkaa tallipihaa, jolla ei näkynyt ristinsielua. Tuntematon kimo vaikutti varsin kiltiltä tapaukselta, joten otin vaivihkaa sen otsatukasta kiinni. Epäilin, ettei tamman kuitenkaan ollut tarkoitus tepastella pihamaalla täysin vapaana. "Tulehan pikkuystävä, etsitään sun omistaja."

Ja sitähän etsittiin. Kimo ei ollut moksiskaan siitä, että vieras ihminen kuljetti sitä pitkin tallipihaa otsatukasta kiinni pitäen. Ei, tamma kulki perässä kuin koira hamuten välillä uteliaasti hupparini taskuja. "Huhuu, onko täällä ketään?" huhuilin avoimesta ovesta talliin, joka vaikutti kovin tyhjältä. Pakkohan jonkun on pian jostain ilmestyä, kun valmennuskin on justiinsa kohta alkamassa. Kuljetin tammaa pitkin hiljaista tallikäytävää. Hoitopaikalta kurkistivat uteliaat poninsilmät, jotka katselivat suurella mielenkiinnolla vieressäni seisoskelevaa neitokaista. "Pakkohan jonkun on kohta tulla, kun tässä on poni odottelemassa," totesin lähinnä itselleni rapsutellessani kimon kaulaa.

"Hei.. Mitä..?" kuuluikin ääni hyvin pian selkäni takaa. "Elli, moi, tää kaveri toivotti mut tervetulleeksi parkkipaikalla", naurahdin. "Nelly," nainen ojensi kätensä vähän epäuskoisen näköisenä ja hapuili viereisen karsinan ovesta riimunnarua. "Se on Emina ja vannon, ettei se ole tehnyt tällaista aiemmin", Nelly pujotti narusta tekemänsä lenkin Eminan kaulaan. "Se oli tarhassa vielä ihan hetki sitten".

Pihalle päästyämme selvisikin, miksi Emina oli pihalla yksinään taapertanut. Sen tarhan portin alempi lanka oli jäänyt auki ja utelias tamma oli ryöminyt vapauteen. Seikkaillessaan pihamaalla se oli vähän maistellut amppelia ja kaatanut nurin ruukkupelargonian. Lisäksi ruusupenkistä löytyi tallottu ruusu. Ilmeistä pakosuunnitelmaa tammalla ei kuitenkaan vaikuttanut olevan, kunhan vain kävi tutkimassa, mitä pihalta löytyy.