..sivu remontissa, palaa myöhemmin uudestaan :)

Historiikki

Norrgård on osa toteutunutta unelmaa, sillä tilan arkea pyörittävät omistajat Tyyne & Olli Lampajärvi haaveilivat omavaraisesta elämäntyylistä jo pidemmän aikaa, ennen kuin he uskalsivat ottaa hypyn kohti tuntematonta. Nykypäivänä Tyyne keskittyy työhevosten ja maatalouden lisäksi leipomiseen, sillä hän toimittaa kotikeittiöstä viitenä päivänä viikossa suussa sulavia leivonnaisia paikalliselle kahvilayrittäjälle. Käsistään näppärä ja ulkoilmassa hyvin viihtyvä Olli auttaa Norrgårdin arjessa sen minkä ehtii, sillä hän matkustaa jonkin verran ympäri kotimaata pitäen erilaisia myyntikoulutuksia kasvaville pienyrityksille.

Vaikka Norrgårdin arki taittuu varsin rauhalliseen tahtiin, järjestämme toisinaan pientä aktiviteettia työhevosten hyväksi. Tälläinen toiminta kattaa muun muassa työhevoskilpailut sekä näyttelyt, jonka lisäksi otamme toisinaan sadonkorjuun ulkopuolella vieraita hevosia ajo-opetukseen. Mahdollisista vapaista ajo-opetuspaikoista kannattaa kysellä esimerkiksi sähköpostitse.

Mottomme Norrgårdissa lienee, että hyvä hevonen ei tule hienoista talleista, vaan hyvästä hoidosta. Tilamme ovat varsin perustoimivat; tallissa on hyvä ilmanvaihto ja se pidetään päivittäisellä siivouksella puhtaana sekä turvallisena. Hevosten ulkoilualueet ovat suuret ja monipuoliset, jotka pitävät hevosten mielen sekä kropan virkeänä. Pääsääntöisesti hevoset ovat ulkona vapaalla ruokinnalla; kesäaikaan ne saavat nauttia luonnonantimista laitumella, kun taas talvikaudella ne saavat herkutella esikuivatuista säilöheinäpaaleista.

Koska työ maatalouden parissa on hevosille erittäin raskasta, tarjoamme hevosille lisäksi erilaisia työskentelymuotoja esimerkiksi maastoillen ja irtojuoksuttaen. Norrgårdin tiluksilta lähtee upeita maastoja, jonka lisäksi tilalla on pieni kuitupohjainen kenttä, joka riittää oivallisesti hevosten perustyöskentelyyn.

Päivittäisten tarpeiden lisäksi jokainen Norrgårdin hevonen nauttii hevoshieroaja Alina Vehkakorven hieronnasta vähintään kerran kuukaudessa, sillä haluamme omalta osalta varmistaa, että rakkaat ystävämme pysyvät terveinä ja työkuntoisina pitkään.

Tyyne & Olli Lampajärvi - tarina hahmojen takaa

Kasvatustoiminta

Työhevosten kasvattaminen Norrgårdissa on varsin toisarvoinen asia, johon paneudumme vain satunnaisesti. Koska kasvatustoiminta on hyvin sattumanvaraista, panostamme erityisesti laatuun - haluamme jalostaa työhevosia vain terveistä, hyväkäytöksisistä yksilöistä joilla on mahdollisesti jonkinlaisia saavutuksia kuten kilpailusijoituksia työhevoskilpailuista. Kasvattien kodeille emme aseta reunaehtoja; myymme kasvatteja monipuolisesti niin rentoon tarinointiin, kuin kilpailukäyttöönkin. Tärkeintä meille on löytää pitkäaikainen koti, jossa kasvatti saa elämänsä aikana jonkinlaista aktiviteettia.

s. 06.03.2019   shire-t. Norrgårds Mackmyra
s. 11.07.2019   shire-t. Norrgårds Ethelbertha

s. 25.04.2019   sh-o. Hovdikt
s. 01.05.2019   sh-t. Kungsmynta

VRL-00816

virtuaalitalli/virtuaalihevonen

© Norrgård 2019. Taustakuvan © Peter Chen (CC BY-NC 2.0), otsikkokuvan © Jacques Toffi