Norrgårds Ethelbertha

nimi Norrgårds Ethelbertha "Bertta"
rekisterinumero VH19-104-0014
rotu, sukupuoli shirenhevonen, tamma
väri, säkä ruunikko, 180cm
syntynyt 11.07.2019 (4-vuotias)
omistaja Norrgård (vrl-14355)
kasvattaja Norrgård
koulutustaso työpainoite - he b, noviisi
Meriitit

Bertalla ei ole vielä mainitsemisen arvoisia meriittejä.

...
© luvat on

Penrose Rudolph
Ch, KTK-II
Penrose Farley
VIR MVA Ch, KTK-II
Harland Hall Froggy
KTK-III, VVJ-I
Honeylake’s Golden Pearl
KTK-III
Aldreda 5594
KTK-II
Salacious WAR
Andraste
Etheldred GW
Ch, KTK-II
Aias Theodore
Burn Partney
February Aias
VVJ-II, YLA2
Old Auntie Inc
Old Mexican Style
VIP MVA Fn, KTK-II, YLA3
Last Holiday

Jälkeläiset

Bertta on tarjolla puhtaaseen shirenhevosjalostukseen.

Kilpailut

Näyttelyt

07.09.2019     Kadon Kartano irtoSERT
08.09.2019     Penrose Shires BIS3, MVA-Sert
31.10.2019     Susiraja BIS1, MVA-Sert

Päiväkirja

10. heinäkuuta 2019 kirjoittana omistaja

Kun Iso-Britannian vahvistus Ella saapui Norrgårdiin, olo oli kuin lapsella irtokarkkikaupassa. Tamman saapumisessa oli paljon makeaa sulateltavaa; oli uskomatonta, että olimme saaneet tamman leasingiin ja nyt se seisoi järin tukevasti omistamallamme maaperällä.

Ella sai muutamat ensimmäiset viikot tutustua paikkaan rauhassa, mutta jotta aikaa ei valunut turhaan hukkaan, pääsi se tarhaamaan melko nopeasti tulevan sulhasen Rutun viereiseen tarhaan. Ollin sanoin tekemään kiusaa, mutta pohjimmiltaan herättämään kiimaa. Olimme jo ennen tamman saapumista miettineet astutusvaihtoehtoja, mutta päädyimme pitkän harkinnan jälkeen päästämään Ellan ja Rutun samalle laitumelle, jolloin astuminen tapahtui mahdollisimman luonnollisella tavalla ja täysin hevosten omaan tahtiin.

Kun Ella ultrattiin kuukausi saapumisen jälkeen tiineeksi, erotimme parivaljakon toisistaan. Ella pääsi viettämään ihanaa laidunlomaa ilman huolenhäivää ja Ruttu sai keskittyä olennaiseen; muun muassa heinänkorjuuseen, joka tuntui loputtomalta työsavotalta.

Itse kanto-aika sujui varsin leppoisasti; saimme käyttää Ellaa leasingaikana kuin omaamme, joten tamma kärrytteli toisinaan kevyesti maastossa, jonka lisäksi kylän lapset kävivät ratsastamassa sen kanssa kentällä rennoin mielin. Jo varhain keväällä koimme ensimmäiset itkut, kun kylän lapset ymmärsivät, että Ella palaisi vielä kotimaahansa eikä olisi rikastuttamassa Norrgårdin arkea loputtomiin - vaikka jopa Olli kysyi, eikö sitä voisi olla palauttamatta. "Voisi mun puolesta, mutta mä luulen, että Vivian on vähän toista mieltä." totesin ja loihdin kasvoilleni väkisin pienen virneen, jotten paljastaisi painavaa mieltäni.

Tänään olemme olleet varsin jännän äärellä, sillä Ella on jo viikon yliajalla ja se on osoittanut pientä levottomuutta - se käy makoilemaan, välillä seisoskelee ja näyttää valtavan vatsansa kanssa toisinaan melko tuskaiselta. Ja mikä parasta, iltatallin aikaan huomasin tulevalla emällä vahatipat - niitä on meinaan odotettu!


11. heinäkuuta 2019 kirjoittana omistaja

Istuin tallin käytävällä. Käteni tärisivät, ja kyynel vieri poskeani pitkin. Siinä se nyt oli. Niin upeana, terveenä ja elinvoimaisena. Niin täydellisenä.

Hyräilin mielessäni Anna Puun Mestaripiirrosta ja nousin ottamaan Ellasta sekä sen uunituoreesta varsasta kännykällä kuvan. Sukkajalkainen, piirtopäinen tammavarsa nautti ensikertaa emänsä maitobaarin antimista niin, että sen suupielistä valui maito. Hymyilin, ja pyyhin kyyneleet kasvoiltani.

Lisäsin kuvan Facebookkiin kello 2.30 saatesanoilla "Niille jotka yhä epäilevät luojaa, sanon vastaukseksi vaan, että jos ne edes kerran näkis sinut, kaikki rupeis uskomaan. Tervetuloa maailmaan Norrgårs Ethelbertha, kakkua ja kahvia huomenna kun allekirjoittanut on malttanut käydä nukkumassa." sekä lähetin Ellan omistajalle viestin, että tamma ja varsa voivat hyvin.

Nojasin Ellan karsinan oveen, ja ihastelin maailman upeinta ihmettä - uutta elämänalkua. Havahduin, kun Olli hiipi taakseni aamun sarastaessa ja kietoi kätensä ympärilleni. "Se on kaunis. Onneksi olkoon." hän kuiskasi korvaani, ja suukotti poskeani. "Kiitos, se on tamma, ihan niinkuin arvelitkin." hymähdin miehelleni ja rutistin tämän käsiä kovemmin ympärilleni.

VRL-00816

virtuaalitalli/virtuaalihevonen

© Norrgård 2019. Taustakuvan © Peter Chen (CC BY-NC 2.0), otsikkokuvan © Jacques Toffi