Norrgårdin avajaiset 17.02.2019

Norrgård järjestää tallinavajaiset 17.02.2019, jolloin luvassa on työhevosvalmennusta kaikille halukkaille. Valmennuksella on pohjatarina, jota jokainen saa täyttää sanalla/sanoilla oman mielikuvituksen mukaan. Valmentaja toimii Norrgårdin emäntä Tyyne Lampajärvi.

Osallistuminen viimeistään 16.02.2019 sähköpostitse vpvirtuaali@gmail.com otsikolla Norrgård avajaiset

<b> <a href="http://www.hevosensivu.com">Hevosen virallinen nimi</a> - Ohjastaja </b>
Valmennustarina täytetyin sanoin.


Valmennuksen pohja:
Kun huomasin, että Norrgårdissa järjestettiin avajaispäivänä työhevosvalmennusta, osallistuin valmennukseen __ mielin. Koska kutsussa lupailtiin monipuolista treeniä, johon sisältyisi muun muassa valjastamista, erilaisia kuuliaisuustehtäviä ja vähän vetotreeniä tukkien parissa, osallistuin valmennukseen __ kanssa, sillä __.

Koska __, olimme vähän myöhässä aikataulusta ja Norrgårdiin perille päästyämme pääsimme hyvin nopeasti tallinpitäjän oppiin. Alkuun katsoimme yhdessä valjastusta, ja sain paljon __. Onnekseni hevonen seisoi rauhallisesti paikoillaan, joten minun ei tarvinnut __. Kun valjastus oli kunnossa, lähdimme tekemään maastossa kuuliaisuustehtävää ohjasajaen, johon kuului muun muassa pysähdyksiä, peruutuksia ja porttitehtäviä, jossa avattiin ja suljettiin portteja pienessä tilassa. Porttitehtävä oli __, sillä en ole koskaan ajatellut, että sitäkin voisi treenata!

Tyyne oli __ näkemäänsä, joten pääsimme jatkamaan matkaa tukeille, jotka __ minua etukäteen jonkin verran. Tukit ovat meille melko __, joten oli kuitenkin kivaa päästä treenaamaan niitä huolellisesti ajan kanssa. Ja mikäpä olisi parempaa treeniä hevoselle, kun tukkien vetäminen lumihangessa! Kun tukkien sidonta oli katsottu kuntoon, lähdimme vetämään tukkeja ensin lyhyttä matkaa ja vähitellen onnistumisten myötä pidensimme matkaa entisestään. Aluksi __, mutta lopulta __. Itseasiassa tukkien vetäminen vaikutti __ puuhalta, joten ehkä meidän tarvitsee keksiä kotitallillekin jostain muutama tukki. Varsinkin, kun hanget ovat vielä paikallaan, ja tukki luistaa joutuisammin!

Mukana ollut hevosenhoitaja nappasi meistä tukeilla __ kuvan, ja valmennuksen päätteeksi postasin sen __ saatesanoilla __. Se kuvasti tätä päivää ja fiilistäni paremmin kuin mikään!


Osallistuneet

Rövare Vädur - Pyry Piilvuo
Kun huomasin, että Norrgårdissa järjestettiin avajaispäivänä työhevosvalmennusta, osallistuin valmennukseen iloisin mielin. Koska kutsussa lupailtiin monipuolista treeniä, johon sisältyisi muun muassa valjastamista, erilaisia kuuliaisuustehtäviä ja vähän vetotreeniä tukkien parissa, osallistuin valmennukseen Värön kanssa, sillä sille tekisi vain hyvää päästä kuluttamaan energiaa muutenkin kuin kiusaamalla ratsastajia sähläämisellään.

Koska Värö oli hieman hankala lastata ja porot olivat parissakin kohtaa tientukkeena, olimme vähän myöhässä aikataulusta ja Norrgårdiin perille päästyämme pääsimme hyvin nopeasti tallinpitäjän oppiin. Alkuun katsoimme yhdessä valjastusta, ja sain paljon uusia ideoita. Onnekseni hevonen seisoi rauhallisesti paikoillaan, joten minun ei tarvinnut huolehtia sen ainaisesta sähläämisestä. Kun valjastus oli kunnossa, lähdimme tekemään maastossa kuuliaisuustehtävää ohjasajaen, johon kuului muun muassa pysähdyksiä, peruutuksia ja porttitehtäviä, jossa avattiin ja suljettiin portteja pienessä tilassa. Porttitehtävä oli erittäin hyödyllinen poronhoitoalueella asuvalle, sillä en ole koskaan ajatellut, että sitäkin voisi treenata!

Tyyne oli tyytyväinen näkemäänsä, joten pääsimme jatkamaan matkaa tukeille, jotka mietityttivät minua etukäteen jonkin verran. Tukit ovat meille melko haastavia Värön vauhdikkuuden vuoksi, joten oli kuitenkin kivaa päästä treenaamaan niitä huolellisesti ajan kanssa. Ja mikäpä olisi parempaa treeniä hevoselle, kun tukkien vetäminen lumihangessa! Kun tukkien sidonta oli katsottu kuntoon, lähdimme vetämään tukkeja ensin lyhyttä matkaa ja vähitellen onnistumisten myötä pidensimme matkaa entisestään. Aluksi turhan vauhdikkaasti, mutta lopulta hillitysti ja varmasti, hevosenkin keskittyessä tehtävään. Itseasiassa tukkien vetäminen vaikutti oikein hyödylliseltä puuhalta, joten ehkä meidän tarvitsee keksiä kotitallillekin jostain muutama tukki. Varsinkin, kun hanget ovat vielä paikallaan, ja tukki luistaa joutuisammin!

Mukana ollut hevosenhoitaja nappasi meistä tukeilla hienon kuvan, ja valmennuksen päätteeksi postasin sen Instagramiin saatesanoilla Värökin osaa olla välillä sähläämättä. Se kuvasti tätä päivää ja fiilistäni paremmin kuin mikään!


Närhen Halippa - Jonna
Kun huomasin, että Norrgårdissa järjestettiin avajaispäivänä työhevosvalmennusta, osallistuin valmennukseen reippain mielin. Koska kutsussa lupailtiin monipuolista treeniä, johon sisältyisi muun muassa valjastamista, erilaisia kuuliaisuustehtäviä ja vähän vetotreeniä tukkien parissa, osallistuin valmennukseen Hilpan kanssa, sillä täytyihän mun viimein ottaa selvää, mihin tästä minihevosesta on!

Koska nukuin ensinnäkin itse pommiin ja kaiken lisäksi Hilppaa ei tänään huvittanut kävellä kuljetuskoppiin tuosta noin vain, olimme vähän myöhässä aikataulusta ja Norrgårdiin perille päästyämme pääsimme hyvin nopeasti tallinpitäjän oppiin. Alkuun katsoimme yhdessä valjastusta, ja sain paljon pieniä tärppejä, joita en itse ollut ajatellutkaan ja jotka varmasti nopeuttavat varustamista. Onnekseni hevonen seisoi rauhallisesti paikoillaan, joten minun ei nöyränä tarvinnut pyytää ketään pitämään sitä aloillaan. Kun valjastus oli kunnossa, lähdimme tekemään maastossa kuuliaisuustehtävää ohjasajaen, johon kuului muun muassa pysähdyksiä, peruutuksia ja porttitehtäviä, jossa avattiin ja suljettiin portteja pienessä tilassa. Porttitehtävä oli Hilpalle aivan uusi juttu, sillä en ole koskaan ajatellut, että sitäkin voisi treenata!

Tyyne oli ilmeisesti varsin tyytyväinen näkemäänsä, joten pääsimme jatkamaan matkaa tukeille, jotka meinasivat jännittää minua etukäteen jonkin verran. Tukit ovat meille melko uusi juttu, joten oli kuitenkin kivaa päästä treenaamaan niitä huolellisesti ajan kanssa. Ja mikäpä olisi parempaa treeniä hevoselle, kun tukkien vetäminen lumihangessa! Kun tukkien sidonta oli katsottu kuntoon, lähdimme vetämään tukkeja ensin lyhyttä matkaa ja vähitellen onnistumisten myötä pidensimme matkaa entisestään. Aluksi Hilpalla ei oikein riittänyt moottorissa tehot, mutta lopulta siitäkin alkoi löytyä sitkautta, eikä lumi ollut enää este vaan pelkkä hidaste. Itseasiassa tukkien vetäminen vaikutti tamman kunnonkohotuksen kannalta oikein sopivalta puuhalta, joten ehkä meidän tarvitsee keksiä kotitallillekin jostain muutama tukki. Varsinkin, kun hanget ovat vielä paikallaan, ja tukki luistaa joutuisammin!

Mukana ollut hevosenhoitaja nappasi meistä tukeilla ei järin edustuskelpoisen kuvan, ja valmennuksen päätteeksi postasin sen tallimme omalle IG-tilille saatesanoilla "Norrgårdissa oppimassa ammattilaiselta". Se kuvasti tätä päivää ja fiilistäni paremmin kuin mikään!


Mesikämmen - Liia
Kun huomasin, että Norrgårdissa järjestettiin avajaispäivänä työhevosvalmennusta, osallistuin valmennukseen jännittynein mielin. Koska kutsussa lupailtiin monipuolista treeniä, johon sisältyisi muun muassa valjastamista, erilaisia kuuliaisuustehtäviä ja vähän vetotreeniä tukkien parissa, osallistuin valmennukseen Messun kanssa, sillä hevosherra kaipasi hiukan tuulettumista oman tallin ulkopuolella.

Koska meidän torpalla mitä ilmeisimmin tykätään nukkua, olimme vähän myöhässä aikataulusta ja Norrgårdiin perille päästyämme pääsimme hyvin nopeasti tallinpitäjän oppiin. Alkuun katsoimme yhdessä valjastusta, ja sain paljon uusia ideoita. Onnekseni hevonen seisoi rauhallisesti paikoillaan, joten minun ei tarvinnut kuin sormea napsauttaa kun Messu jo seisoi täydessä tällingissä. Kun valjastus oli kunnossa, lähdimme tekemään maastossa kuuliaisuustehtävää ohjasajaen, johon kuului muun muassa pysähdyksiä, peruutuksia ja porttitehtäviä, jossa avattiin ja suljettiin portteja pienessä tilassa. Porttitehtävä oli aivan loistava, sillä en ole koskaan ajatellut, että sitäkin voisi treenata!

Tyyne oli yllättävän tyytyväinen näkemäänsä, joten pääsimme jatkamaan matkaa tukeille, jotka huolettivat minua etukäteen jonkin verran. Tukit ovat meille melko haasteellisia, joten oli kuitenkin kivaa päästä treenaamaan niitä huolellisesti ajan kanssa. Ja mikäpä olisi parempaa treeniä hevoselle, kun tukkien vetäminen lumihangessa! Kun tukkien sidonta oli katsottu kuntoon, lähdimme vetämään tukkeja ensin lyhyttä matkaa ja vähitellen onnistumisten myötä pidensimme matkaa entisestään. Aluksi Messulla riitti vauhtia ihan liikaakin, mutta lopulta se malttoi mielensä ja työskenteli oikein keskittyneesti. Itseasiassa tukkien vetäminen vaikutti tauon jälkeen yllättävän mukavalta puuhalta, joten ehkä meidän tarvitsee keksiä kotitallillekin jostain muutama tukki. Varsinkin, kun hanget ovat vielä paikallaan, ja tukki luistaa joutuisammin!

Mukana ollut hevosenhoitaja nappasi meistä tukeilla hymysuisen kuvan, ja valmennuksen päätteeksi postasin sen Pajulle saatesanoilla "Kannatti herätä vaikka viime tipassa!". Se kuvasti tätä päivää ja fiilistäni paremmin kuin mikään!


Penrose Avellana - Vivian Penrose
Kun huomasin, että Norrgårdissa järjestettiin avajaispäivänä työhevosvalmennusta, osallistuin valmennukseen innokkaan odottavaisin mielin. Koska kutsussa lupailtiin monipuolista treeniä, johon sisältyisi muun muassa valjastamista, erilaisia kuuliaisuustehtäviä ja vähän vetotreeniä tukkien parissa, osallistuin valmennukseen ensimmäisen kasvattimme, hieman lellipennun maineessa olevan Lanan kanssa, sillä se kaipaa valmennuksista nimenomaan monipuolisia tehtäviä. Lisäksi, kuten sanottua, se on ehkä aavistuksen piloille lellitty, joten pienet kuuliaisuusharjoitukset eivät varmasti tekisi pahaa.

Koska sää oli Suomessa haastavampi kuin olin uskaltanut arvaillakaan, olimme vähän myöhässä aikataulusta ja Norrgårdiin perille päästyämme pääsimme hyvin nopeasti tallinpitäjän oppiin. Alkuun katsoimme yhdessä valjastusta, ja sain paljon kehuja sujuvuudesta, mutta myös kommentteja muutamista eroavaisuuksista heidän tapaansa. Mitä ilmeisimmin myös hevosen valjastamisesta löytyy kulttuurieroja. Onnekseni hevonen seisoi rauhallisesti paikoillaan, joten minun ei tarvinnut keskittyä muuhun kuin mukavaan jutusteluun - ja niihin pariin pikkuseikkaan jotka tallin napakka emäntä minun tahtoi korjaavan heidän tyylilleen. Kun valjastus oli kunnossa, lähdimme tekemään maastossa kuuliaisuustehtävää ohjasajaen, johon kuului muun muassa pysähdyksiä, peruutuksia ja porttitehtäviä, jossa avattiin ja suljettiin portteja pienessä tilassa. Porttitehtävä oli hauska idea ja meille myös haastava, sillä en ole koskaan ajatellut, että sitäkin voisi treenata!

Tyyne oli lopulta tyytyväinen näkemäänsä, joten pääsimme jatkamaan matkaa tukeille, jotka olivat jännittäneet minua etukäteen jonkin verran. Tukit ovat meille melko tuttuja - tavallaan - mutta Lanan kanssa on kieltämättä vierähtänyt jo tovi edellisistä tukkihommista, joten oli kuitenkin kivaa päästä treenaamaan niitä huolellisesti ajan kanssa. Ja mikäpä olisi parempaa treeniä hevoselle, kun tukkien vetäminen lumihangessa! Kun tukkien sidonta oli katsottu kuntoon, lähdimme vetämään tukkeja ensin lyhyttä matkaa ja vähitellen onnistumisten myötä pidensimme matkaa entisestään. Aluksi Lana meinasi rykäistä tukin liikkeelle vähän turhankin tomerasti, mutta lopulta löysimme kultaisen keskitien ja homma alkoi sujua pehmeän jouhevasti. Itseasiassa tukkien vetäminen vaikutti myös hevoselle oikein mieluisalta puuhalta, joten ehkä meidän tarvitsee keksiä kotitallillekin jostain muutama tukki. Varsinkin, kun hanget ovat vielä paikallaan, ja tukki luistaa joutuisammin!

Mukana ollut hevosenhoitaja nappasi meistä tukeilla jopa yllättävänkin kivan kuvan, ja valmennuksen päätteeksi postasin sen niin tallin kuin omallekin some-tileilleni saatesanoilla "Even the British Giant did well in a Finnish forest! So happy and proud of how Avellana did today. Such a great day with great company!". Se kuvasti tätä päivää ja fiilistäni paremmin kuin mikään!

VRL-00816

virtuaalitalli/virtuaalihevonen

© Norrgård 2019. Taustakuvan © Peter Chen (CC BY-NC 2.0), otsikkokuvan © Jacques Toffi