Maybeck Stud

Tervetuloa Maybeckiin!

"Voisitko kerran, edes kerran, pitää suusi kiinni tässä asiassa!" Huuto raikaa autiolla tallikäytävällä. Marokkolaistyylisesti asetellut ruskeat laatat seinillä tuovat ylellistä vivahdetta pienten karsinoiden lomaan. Betonilattia ja paneelikatto hohtavat vielä uutuuttaan juuri valmistuneen pintaremontin jäljiltä. Suuret ikkunat koko tallikäytävän pituudella tuovat harvinaista joulukuista auringonpaistetta sisään ja saa olkipeitteen karsinoissa hohtamaan. Idyllisen rauhallisuuden rikkoo toinen kimakka huuto: "Äläkä uskalla sanoa enää sanaakaan!"

Ääni kuuluu Bettinalle, 25 vuotiaalle tallinomistajalle. Pitkä ja hoikka nuori nainen näyttää vähintäänkin paholaiselta suuttuessaan, mitä ei heti uskoisi vaalean, pitkän kiharapehkon alta. Ehkä tämä mielikuvan luominen vaatii sen, että tietää millainen Bettina on kun suuttuu. Nainen tömistelee ulos tallista määrätietoisin askelin ja pysähtyy punatiilisen tallin nurkalle tupakalle. Perässä seuraa Maybeckin entinen isäntä, Marco Maybeck — rauhallinen harmaantuva herrasmies, joka taitaa olla vähintäänkin tottunut tyttärensä oikkuiluun. Juuri kun talliin laskeutui rauha, kajahtaa jo seuraava huuto: "Poni perkele!"

Bettina ja Marco eivät pysty pidättämään naurua äskeisestä sanaharkasta huolimatta, vaan kumpikin tirskuu huudolle, joka puolestaan kuuluu Amelielle - vanhemmalle sisarelle ja toiselle tallinomistajalle. Tallin ovesta kurkatessa saattaa nähdä kuinka vaaleaverikkö korjaa Kingslandin tummansinistä takkiaan ja pyyhkäisee suortuvan kasvoiltaan. Takana on selkeästi taistelu pienen shetlanninponin kanssa, jota hän ei varmasti tule myöntämään. Oli lähes uusivuosi, 29.12.2016. Päivä, jolloin sisarukset virallisesti päättivät jatkaa sukunsa perintöä ja nimeä Maybeckin shetlanninponien parissa. Enää oli saatava vanha isäukko luopumaan leikistä lopullisesti ja uskomaan bisneksensä jälkeläistensä käsiin.

Terveisin, Amelie & Bettina Maybeck

VRL-14355 & VRL-02116

Kesäkuussa 2020

Kulunut alkuvuosi on ollut melko hiljainen Maybeckin ponirintamalla; ponimäärää on laskettu huomattavasti, eikä kasvatustyökään ole määrällisesti merkittävä. Pienimuotoisen uudistuksen päämääränä onkin, että laatu korvaa määrän - niin omissa poneissa, kuin kasvateissakin!