Maybeck Stud

Wyat Muffy

Shetlanninponi, tamma
Syntynyt 10.02.2018, 8v
Ruunikko, 95cm

Rekisterinumero VH18-017-0131
Valjakkopainoitteinen: Noviisi
Kasvattanut Wyat Shetlands Miia-Maria
Omistaa Maybeck Stud VRL-02116 & VRL-14355

Ch
KTK-II


Olimme Muffin kanssa yhtä mieltä siitä, että päivä oli mennyt aivan päin mäntyä. Muffi oli asunut Maybeckissä vasta viikon päivät ja lyhyessä ajassa meitä oli ehditty koetella jos jonkinmoisilla ongelmilla. Ensimmäisenä päivänään Muffi sai hokista vuohiseensa josta seurasi niin syvä haava, että sen tikkaamista harkittiin. Jokatapauksessa treenit jäivät viikoksi kun tamma arasti jalkaansa sen verran eikä riskejä haluttu ottaa. Ensimmäisellä viikollaan poni myös ripuloi, jonka todettiin johtuneen heinän laadusta. Muutama muukin poni reagoi huonolaatuiseen heinään joka virheellisesti oli tallillemme saapunut. Sinne meni sekin paali. Ai niin. Muffi sai myös kohtauksen traktorista joka mylväsi tallipihalla jonka seurauksena oli aikamoinen sirkus ja hajonnut riimu ja riimunnaru.

Jos tuo ensimmäinen viikko jotain meille Muffista opetti, oli sen tasaisen rauhallinen perusluonne. Tamma oli alusta asti joustava, helppo ja miellyttävä. Se ei näyttänyt ulkoisia stressin merkkejä ja muutenkin kaikki oli aina ihan vain hyvin. Sellainen se on edelleenkin. Nykyään vaikka traktori tööttäisi sen vieressä, Muffi todennäköisesti vilkaisisi sitä hölmönä ja korkeintaan pörähtäisi ihmetyksestä. Ensimmäisen viikon episodin laitoimme tietenkin sen piikkiin, että paikka ja tilanne olivat niin uusia. Eläinlääkäri, kengittäjä, lapset, aikuiset, kaikki ovat Muffin kavereita ja se ottaa kaikki ilosylin vastaan. Kengittäjälle tamma on toisinaan jopa hieman ärsyttävä asiakas kun tamma alkaa nuokkumaan ja huomaamattaan nojaa kengittäjään pikkuhiljaa enemmän.

Muffilla on suvussa paljon valjakkoponien lisäksi menestyneitä kouluratsuja. Laatuarvosteluissa palkittuja yksilöitä on muutama, sijoittuneita sitäkin enemmän. Muffi itse on loistava myös ratsuna, mutta se on laji johon emme ole niin paljon panostaneet vaikka potkua löytyisikin. Valjakkoajossa Muffi on yhtä helppo kuin yleensäkin. Mieluisinta sille on rento kärryttely metsätiellä, töihin kun pitää alkaa, saattaa tamma hieman kyseenalaistaa miten kovaa tänään on pakko tehdä. Kun Muffin saa hyvään moodiin, se on kuitenkin motivoitunut ja varsinainen kiituri. Muffin vahvuudet ovat tarkkuudessa ja nopeudessa. Vaikka se rakenteeltaan on tuommoinen pyöreänmallinen, siitä löytyy mieletöntä ruutia tiukoilla radoilla.

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Päivärinteen Timi
KTK-II, VVJ-I, SHLA-II
ii. Edenelle McTreamy iii. Extreme of Mondeville
iie. Juweel v.d. Kleinehof
ie. CW Piccadilly Blues
VIR MVA Ch
iei. CW 18th Street Lounge
iee. MH Count On Me
e. Härdellin Mitra
Ch, KTK-II
ei. Iairos
Ch, KTK-II, VVJ-I
eii. Ibris
eie. Mäntysuon Aurora VIR MVA Ch, KTK-II
ee. Härdellin Minea
VIR MVA Ch, KTK-III, KRJ-I, SHLA-I
eei. Criostal Phort Láirge VIR MVA Ch, KTK-II, YLA1, KRJ-II, SHLA-II
eee. Punkbitch OMG YLA2, KRJ-II

Syntymäaika Jälkeläinen Isä Omistaja
       

Kilpailumenestys

Arvokilpailut

ei kilpailuja

Näyttelytulokset

  16.05.2018 NJ-näyttelyt (Valyrian Shetlands) irtoSERT
  17.06.2018 NJ-näyttelyt (Maybeck Stud) irtoSERT
  01.08.2018 NJ-näyttelyt (Maybeck Stud) irtoSERT

  07.07.2018 SHLA:n rotunäyttelyt (Valyrian Shetlands)
I palkinto

Kilpailut

Valjakkoajossa 1422.8 op. (vaikeustasolla 4/3)

Nopeus ja kestävyys 0.00
Kuuliaisuus ja luonne 795.30
Tahti ja irtonaisuus 0.00
Tarkkuus ja ketteryys 627.50


Päiväkirja ja valmennukset

23.03.2018   Rekiretki Mäntyharjulle<   omistaja Amelie

Maaliskuinen kevätaurinko lämmitti takkini selkämystä urakalla samalla, kun lappasin ponien tarhoista paskaa aihioon. "Mitäpä Mansikka luulet, pitäisikö meidän lähteä vielä tänään reen eteen vaikka mun piti olla tänään puolivapaalla ja olla liikuttamatta teittejä?" mutisin ääneen ja rapsutin mustaa tammaa otsatukan alta. Mansikka sekä sen tarhakaveri Muffi oli seurannut paskanlappaamistani suurella mielenkiinnolla, eikä hommistani meinannut tulla mitään. Milloin toinen poneista yritti kaataa aihiota lumelle nurinperin samalla kun toinen tökki taskujani makupalan toivossa.

Kun sain tarhan siivottua, kipitin hakemaan Mansikan ja Muffin tarhasta harjatakseni ne. "Eikö sun Amelie pitänyt olla tänään vapaalla? Mutta jos sulla kerta on jo ponit valmiina, niin lähdetkö sä maastoon? Ajattelin laittaa Paten reen eteen vielä, kun lunta riittää." Bettina kysyi, johon vastasin virneellä. "Piti, piti, mutta ulkona on niin mahtava sää, että enhän mä nyt voinut kotona kykkiä. Itseasiassa mä ajattelin, että laittaisin nämä parivaljaisiin ja lähtisin lenkille eli joo, mennään vaan samaa matkaa!"

"Mee sä vaan Paten kanssa edeltä, tuun tammojen kanssa rauhaksiin perässä." huikkasin Bettinalle reen kyydistä ja laskostin villaviltin jalkojeni suojaksi. Pate oli tapansa mukaan menossa ja samalla kun tammat käyskentelivät reen edessä kaikessa rauhassa, Pate teki meihin hyvää vauhtia etäisyyttä. Vaikka Muffi ei ole ollut vielä montaa kertaa parivaljakkona, oli se Mansikan parina kaikessa rauhassa ja veti reestä oman osuutensa kuin vanha tekijä. "Eiköhän nämä ole jo sen verran lämmennyt, että laitetaan raville. Ravataanko koko parikolme kilsaa Mäntyharjulle ja otetaan vasta sen ison ylämäen jälkeen käyntiin?" hihkaisin Bettinalle, joka vastaamatta kannusti poninsa raviin.

Samalla kun hanki narskui ponien jalkojen alla ja tiu'ut kilkattivat iloisesti nautin hetkestä täysin rinnoin. Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja kevään muuttolinnut visersivät ilosointujaan metsän siimeksissä. Ja mikä parasta ponit ravasivat vähintään yhtä onnellisesti pitkän matkaa omaa vauhtiaan, korvat visusti eteenpäin suunnattuina. Ja mikä uskomattominta, oikea papupata-juoruakka siskoni istui oman poninsa reellä hiljaa.

Mäntyharjun ylle kavuttuamme siirsimme ponit käyntiin ja annoimme näiden vetää henkeä pitkin ohjin. Kotiin päin tulimme jo vähän reippaamassa tempossa; kannustimme ponit ravaamaan oikein suurta ravia kohti kotia niin, että kavioista irtoavat tilsat olivat päätyä milloin ohjastajien suuhun ja milloin silmille.