Maybeck Stud

Wyat Muffy

Shetlanninponi, tamma
Syntynyt 10.02.2018, 8v
Ruunikko, 95cm

Rekisterinumero VH18-017-0131
Valjakkopainoitteinen: Noviisi
Kasvattanut Wyat Shetlands Miia-Maria
Omistaa Maybeck Stud VRL-02116 & VRL-14355

Ch
KTK-II


Olimme Muffin kanssa yhtä mieltä siitä, että päivä oli mennyt aivan päin mäntyä. Muffi oli asunut Maybeckissä vasta viikon päivät ja lyhyessä ajassa meitä oli ehditty koetella jos jonkinmoisilla ongelmilla. Ensimmäisenä päivänään Muffi sai hokista vuohiseensa josta seurasi niin syvä haava, että sen tikkaamista harkittiin. Jokatapauksessa treenit jäivät viikoksi kun tamma arasti jalkaansa sen verran eikä riskejä haluttu ottaa. Ensimmäisellä viikollaan poni myös ripuloi, jonka todettiin johtuneen heinän laadusta. Muutama muukin poni reagoi huonolaatuiseen heinään joka virheellisesti oli tallillemme saapunut. Sinne meni sekin paali. Ai niin. Muffi sai myös kohtauksen traktorista joka mylväsi tallipihalla jonka seurauksena oli aikamoinen sirkus ja hajonnut riimu ja riimunnaru.

Jos tuo ensimmäinen viikko jotain meille Muffista opetti, oli sen tasaisen rauhallinen perusluonne. Tamma oli alusta asti joustava, helppo ja miellyttävä. Se ei näyttänyt ulkoisia stressin merkkejä ja muutenkin kaikki oli aina ihan vain hyvin. Sellainen se on edelleenkin. Nykyään vaikka traktori tööttäisi sen vieressä, Muffi todennäköisesti vilkaisisi sitä hölmönä ja korkeintaan pörähtäisi ihmetyksestä. Ensimmäisen viikon episodin laitoimme tietenkin sen piikkiin, että paikka ja tilanne olivat niin uusia. Eläinlääkäri, kengittäjä, lapset, aikuiset, kaikki ovat Muffin kavereita ja se ottaa kaikki ilosylin vastaan. Kengittäjälle tamma on toisinaan jopa hieman ärsyttävä asiakas kun tamma alkaa nuokkumaan ja huomaamattaan nojaa kengittäjään pikkuhiljaa enemmän.

Muffilla on suvussa paljon valjakkoponien lisäksi menestyneitä kouluratsuja. Laatuarvosteluissa palkittuja yksilöitä on muutama, sijoittuneita sitäkin enemmän. Muffi itse on loistava myös ratsuna, mutta se on laji johon emme ole niin paljon panostaneet vaikka potkua löytyisikin. Valjakkoajossa Muffi on yhtä helppo kuin yleensäkin. Mieluisinta sille on rento kärryttely metsätiellä, töihin kun pitää alkaa, saattaa tamma hieman kyseenalaistaa miten kovaa tänään on pakko tehdä. Kun Muffin saa hyvään moodiin, se on kuitenkin motivoitunut ja varsinainen kiituri. Muffin vahvuudet ovat tarkkuudessa ja nopeudessa. Vaikka se rakenteeltaan on tuommoinen pyöreänmallinen, siitä löytyy mieletöntä ruutia tiukoilla radoilla.

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Päivärinteen Timi
KTK-II, VVJ-I, SHLA-II
ii. Edenelle McTreamy iii. Extreme of Mondeville
iie. Juweel v.d. Kleinehof
ie. CW Piccadilly Blues
VIR MVA Ch
iei. CW 18th Street Lounge
iee. MH Count On Me
e. Härdellin Mitra
Ch, KTK-II
ei. Iairos
Ch, KTK-II, VVJ-I
eii. Ibris
eie. Mäntysuon Aurora VIR MVA Ch, KTK-II
ee. Härdellin Minea
VIR MVA Ch, KTK-III, KRJ-I, SHLA-I
eei. Criostal Phort Láirge VIR MVA Ch, KTK-II, YLA1, KRJ-II, SHLA-II
eee. Punkbitch OMG YLA2, KRJ-II

Syntymäaika Jälkeläinen Isä Omistaja
01.11.2018 o. Maybecks Frankenweenie Maybecks Fernfeuer birdie, Stall Fernweh

Kilpailumenestys

Arvokilpailut

  30.09.2018 Kalma VVJ-Cup, Noviisi yhdistetty (pv) 1/91

Näyttelytulokset

  16.05.2018 NJ-näyttelyt (Valyrian Shetlands) irtoSERT
  17.06.2018 NJ-näyttelyt (Maybeck Stud) irtoSERT
  01.08.2018 NJ-näyttelyt (Maybeck Stud) irtoSERT

  07.07.2018 SHLA:n rotunäyttelyt (Valyrian Shetlands)
I palkinto

Kilpailut