Maybeck Stud

Wyat Liselotte

Shetlanninponi, tamma
Syntynyt 12.08.2018, 8v
Ruunikko, 102cm

Rekisterinumero VH18-017-0395
Valjakkopainoitteinen: Noviisi
Kasvattanut Wyat Shetlands Miia-Maria
Omistaa Maybeck Stud VRL-02116 & VRL-14355

kantakirjakelpoinen


Mandi oli jo varsana niin rauhallinen ja viisas, että vähemmästäkin mietti jonkun olevan vialla. Isäponiksi kun ei ollut valikoitunut luonteen puolesta mikään rauhallisin yksilö, vaan oikea shetlanninponin vauhdin ja jääräpäisyyden perikuva. Kaippa Mandi sitten vain peri niin vahvasti emänsä habituksen ja poimi suvun rauhallisimpien ponien piirteet. Mandi kulkee tallipihalla perässä kuin koira ja sille tärkeintä on pitää rakas ihminen näköpiirissä. Ei se toimintakyvytön ole ja vaihteita löytyy, mutta tamman sanavarastoon ei kuulu hömpöttäminen, kiire tai kettuilu. Tuskin se edes osaa mitään edellä mainituista toteuttaakkaan.

Mandi on ollut helppo poni opettaa tavoille eikä sitä koskaan turhan paljon ole tarvinnut komentaa. Tamma on enemmänkin arka kuin suunapäänä testaamassa. Erilaiset ja eri ikäiset hoitajat pystyvät käsittelemään Mandia helposti, eikä eläinlääkärin tai kengittäjänkään kanssa ole koskaan ollut ongelmia. Tuntuu välillä, ettei Mandilla ole kamalasti mielipiteitä ja kypsyytensä takia se tuntuu usein ikäistään vanhemmalta ponilta. Toki jos Mandia jokin asia hiertää tai meno yltyy epämukavaksi, se ei jää sanattomaksi. Mikään hoitotoimenpide ei kuitenkaan ole vielä(kään) ylittänyt sitä kynnystä. Sen huomaa kuitenkin esimerkiksi laumassa, jossa Mandi kaikesta kiltteydestään huolimatta ei jää jalkoihin. Etenkin elämän eliksiiriä, eli ruokaa, se puolustaa kynsin ja hampain. Silloin saa nuoremmat poninkoltiaiset kyllä kyytiä jos liian lähelle Mandin ruokaa osuvat.

Jos pitäisi lyhyesti kuvailla Mandia, niin se todellakin on koiramainen. Se on luottavainen ja viihtyy parhaiten laumassa. Mandi on huomattavasti levottomampi, jos esimerkiksi maastoon lähdetään ilman kaveria. Kentältä ja pellolta on sen verran lyhyt matka kotiin ja kavereiden luo, että siellä pystytään keskittymään. Tamman kanssa on silti hyvä säännöllisesti käydä lenkeillä myös yksin. Kärryjen edessä Mandi on miellyttämisenhaluinen ja nopea. Vaikka se on kovin rauhallinen, sillä on silti ripeä askel ja meno päällä. Turhaa kiirettä tai hosumista ei ole, keskittyä pystyy myös haastavimpiin tehtäviin. Mandi tykkää kyllä myös vain kuskailla ilman sen kummempaa aivopähkinää, siinä mielessä se onkin loistava kärryponi esimerkiksi tapahtumiin lastenkärryjä vetämään.

Mandilla on kilpaponiksi mainio luonne sen rauhallisuuden takia. Toki vieraassa paikassa ollaan hieman varpaillaan ja pää pystyssä ihmettelemässä suurta meininkiä. Mutta koska lähellä on omat ihmiset ja paljon uusiakin ponikavereita, se voi keskittyä oleellisen - tilanteesta ja huomiosta nauttimiseen. Mandi pystyy hyvin keskittymään myös kisapaikoilla, mutta juurikaan painetta sillä ei ole edes ohjastajan kautta. Toisinaan onkin vaikea saada Mandista irti enempää kuin mitä se itse haluaa antaa. Mitään suurta kilpaviettiä siellä ei ole, vaikka hienoja tuloksia se valjakkoajossa onkin saavuttanut.

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Yentel Friday Mood
KTK-I
ii. Druindar Alston
mkrj, 104cm
iii. Blackhelm evm
iie. Tatiana evm
ie. Namem Pauline
rt, 100cm
iei. Sweike Anton evm
iee. Bluff Iris evm
e. Albertslunds Flicka
VIR MVA Ch, KTK-I
ei. Aldergrove Frederico
vkk, 101cm
eii. Aldergrove Fhilip evm
eie. Aldergrove Julianna evm
ee. Peggy v.d. Weunegaard
rt, 83cm
eei. Mark v.d. Weunegaard evm
eee. High Present v.d. Est Hoeve evm

Syntymäaika Jälkeläinen Isä Omistaja
       

Kilpailumenestys

Arvokilpailut

  15.09.2018 Huvitus SHLA KRJ-Cup, helppo D 4/42

Näyttelytulokset

  23.09.2018 NJ-näyttelyt (Maybeck Stud) irtoSERT

Kilpailut

Valjakkoajossa 631.54 op. (vaikeustasolla 2/3)

Nopeus ja kestävyys 0.00
Kuuliaisuus ja luonne 278.49
Tahti ja irtonaisuus 0.00
Tarkkuus ja ketteryys 353.05


Päiväkirja ja valmennukset

00.00.2018   Otsikko   omistaja Amelie