Maybeck Stud

Weltruf Odessa

Shetlanninponi, tamma
Syntynyt 06.05.2019, 8v
Ruunikko, 105cm

Rekisterinumero VH19-017-0261
Valjakkopainoitteinen: Noviisi
Kasvattanut Weltruf Stud
Omistaa Maybeck Stud VRL-02116 & VRL-14355

KTK-III


..Odessa


Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Freckles
evm
ii. Florio
iii. Blwer Ibrahim
iie. Merope
ie. Jaquita of Netzow
iei. Jaquetão
iee. Urtiga of Netzow
e. Koraalfee v. Clifden
evm
ei. Ron v. Edwin
eii. Ronthon Midas
eie. Defiance
ee. Kejsarinnan v. Clifden
eei. Woodpecker
eee. Keljata 67

i. Freckles oli näyttävä ja kuuliainen valjakkoponi. Ei sillä pahemmin ulkonäössäkään ollut moitittavaa - hyvät leimat ja kiva rakennekin. Omistaja ei kuitenkaan ollut kovinkaan kiinnostunut käyttämään oria näyttelyissä, vaikka menestystä olisi varmasti voinut tullakin. Sen sijaan Freckles menestyi valjakossa. Sillä oli pieneksi poniksi hienot liikkeet ja hyvä työmotivaatio. Koko elämänsä Freckles asui samalla omistajalla, jolle se oli kasvattajalta myyty 2-vuotiaana. Välillä ponilla oli ylläpitäjiä ja vuokraajia, mutta omistajaa se ei koskaan enää vaihtanut. Jälkeläisiä Freckles sai liki 20. Kiltteyden multihuipentuma koki luonnollisen kuoleman 22-vuotiaana.

ii. Florio oli hienosta suvusta polveutuva, isokokoinen shetlanninponi. Luonteeltaan ori oli täyttä kultaa, vaikka se toisinaan keksikin vähän hölmöjä tempauksia. Florio vaihtoi kotia vain kerran valitettavan lyhyeksi jääneen elämänsä aikana. Aina se kuitenkin asui Ruotsin mantereella. Florio kilpaili valjakkoajossa hyvällä menestyksellä. Se liikkui hyvällä mekaniikalla ja oli hyvin miellyttämishaluinen työmyyrä, joka tuli toimeen poikkeuksetta kaikkien kanssa. Ori kerkesi saada muutaman varsan ennen kuin se kuoli tapaturmaisesti kisamatkalla sattuneessa kolarissa.

ie. Jaquita of Netzow oli hieno kakkospalkinnon kantakirjatamma, jolla oli tasaisen puhdas väritys ja hyvät leimat. Sillä oli pitkä ja kaunis harja, lempeä ilme ja hieno profiili. Näiden ominaisuuksien ansiosta Jaquita kantakirjattiinkin ensimmäiselle palkinnolle jo melko varhaisessa vaiheessa. Silti tamma oli melko tuntematon nimi pitkään shetlanninponijalostuksessa, sillä ponilla oli melko arvaamaton luonne. Jaquita oli hyvin tammamainen ja sitä oli melko hankala käsitellä. Se saattoi näykkiä tai uhitella ja sen kanssa oli hyvin hankala työskennellä sen omapäisyyden takia. Siksi tamma jäikin pääasiassa vain näyttelyponiksi, sillä Jaquitaa oli hankala ajaa eikä sen selässä oikeastaan kukaan halunnut edes käydä. Siitä huolimatta tamma varsoi kuitenkin viidesti lähinnä hienon ulkomuotonsa takia. Eläkepäiviensä aikana Jaquita lopetettiin jatkuvan kaviokuumeen oireiluiden seuraksena 19-vuotiaana.

e. Koraalfee v. Clifden oli pitkän kasvatustyön tulos. Tamma oli pitkään suunniteltu varsa kasvattajan tarkoin valitsemasta yhdistelmästä. Tavoitteena oli saada varsasta selväpäinen valjakko- ja näyttelyponi ja siinä kasvattaja onnistuikin. Kasvattaja jalosti ja välitti shetlanninponeja aika ajoin, mutta itsellään hänellä oli vain muutama oma poni, joiden joukkoon myös Koraalfee jäi asumaan. Tamma kantakirjattiin toiselle palkinnolle vain nelivuotiaana, ennen kuin se oli kerennyt edes aloittaa kunnolla kisauransa. Koraalfee kuitenkin menestyi lopulta myös valjakkoajossa. Se reagoi nopeasti ja se oli kestävä sekä ketterä. Tamma voitti joitakin arvokilpailujakin lajin parissa. Kilpailutahti oli kuitenkin toisinaan epäaktiivinen, sillä Koraalfee varsoi kilpauransa aikana viidesti ja myöhemmin eläkkeelle siirryttyään se sai vielä kuudennenkin varsan, joka jäi kasvattajalle kotiin. Koraalfee nukkui ikiuneen kunnioitettavassa 25-vuoden iässä.

ei. Ron v. Edwin oli hienon värinen, ensimmäiselle palkinnolle kantakirjattu ori. Kasvattajaltaan Englannista ori myytiin Ruotsiin kahden vuoden ikäisenä, jossa se sitten asuikin loppuelämänsä. Ron oli niin omistajansa kuin kasvattajansakin suuri ylpeydenaihe vartuttuaan. Ori menestyi näyttelyissä ja valjakkoajossa - sillä oli lähes aina kotiinviemisinä kisareissulta joku ruusuke tai palkinto. Ron olikin kysytty jalostusori ja se jatkoi sukuaan melko isossa mittakaavassa. Leppoisien eläkepäivien jälkeen Ron sairastui puhuriin, jonka oireiden hankaloituessa se lopetettiin parikymmentä vuotta ollessa lasissa.

ee. Kejsarinnan v. Clifden oli ruotsalaissyntyinen poni, joka myytiin kasvattajaltaan näyttelyitä kierrettyään ja kahden varsan jälkeen alakouluikäisen tytön ensiponiksi 7-vuotiaana. Luonteeltaan tamma olikin tehtävään oikein sopiva - kiltti ja tasapainoinen, vaikkakin myös tietyllä tapaa vähän opettavainenkin. Kejsarinnan oppi iän myötä nimittäin tekemään asioita vähän puoliteholla, jos siltä ei osannut vaatia tarpeeksi. Vuodet vierähtivät. Ratsukko kilpaili silloin tällöin helpoissa luokissa seurakisoissa, kunnes tyttö alkoi kasvaa liian isoksi. Tällöin rinnalle hankittiin vähän isompi poni ja Kejsarinnan jäi tytölle maastakäsittely- ja ajoponiksi. Tamma oli myös toisinaan vuokralla läheisellä ratsastuskoululla, jossa se teki lähinnä aloittelijoiden tunteja. Kejsarinnan lopetettiin 19-vuotiaana niveliin muodostuneen kuluman vuoksi.

Sukuselvitys © Hazel

Syntymäaika Jälkeläinen Isä Omistaja


Kilpailumenestys

Arvokilpailut

Näyttelytulokset

Kilpailut

Valjakkoajossa 2051.89 op. (vaikeustasolla 5/3)

Nopeus ja kestävyys 0.00
Kuuliaisuus ja luonne 960.55
Tahti ja irtonaisuus 0.00
Tarkkuus ja ketteryys 1091.34


Päiväkirja ja valmennukset

15.12.2018   Näyttelypäivä   omistaja Amelie

...