Maybeck Stud

Valyrian C'est La Vie

Shetlanninponi, ori
Syntynyt 08.12.2017, 8v
Musta, 104cm

Rekisterinumero VH18-017-0135
Valjakkopainoitteinen: Noviisi
Kasvattanut Valyrian Shetlands Emmi N.
Omistaa Maybeck Stud VRL-02116 & VRL-14355

KTK-II
VVJ-I
SHLA-II


Me Maybeckin siskokset heräsimme kevääseen vähän myöhään. Mutta osasyyllinen on ehdottomasti uskomattoman kylmä kevät joka on koetellut meitä valtavilla lumikinoksilla ja pakkasella. Suurinosa shetlanninponikasvattajista oli jo varanneet kevään varsansa ja me olimme jääneet ilman muiden kasvattien poneja. Toki olimme koko talven ja alkukevään keskittyneet paljon omaan kasvatukseen, mikä kuitenkin luonnollisesti kaipasi lisäverta muilta kasvattajilta. Onneksemme kotia etsi vielä yksi poni. Valyrian C'est La Vie. Pelkkä nimi jo herätti mielenkiintomme Emmin myytäväksi ilmoittamaan shetlanninponioriin. Ajoimme paikanpäälle tutustumaan tähän poniin paremmin ja kuten tosiostajan kuvaan kuuluu, traileri mukanamme.

Kessussa ihastutti sen orimainen arvokas olemus, kuitenkin rauhallinen luonne, jossa selkeästi oli twistiä. Liikkeiltään se oli puhdas, eteenpäinpyrkivä ja vaikutti myös hyvin motivoituneelta. Emmi oli järjestänyt meille myös ajokokeen, joten irtojuoksutuksen ja liinatyöskentelyn jälkeen poni sai valjaat yllensä ja kasvattaja itse ajoi tätä maastakäsin käynnissä ja ravissa. Tuttun tapaan Amelie halusi ensimmäisenä itse testata miltä ori tuntui ohjalle. Näin hänen ilmeestään kuinka ihastunut hän oli tähän poniin. Luotin hänen intuitioon täysin ja omanikin oli kaikinpuolin positiivinen. 20. päivä maaliskuuta 2018 Kessu lastattiin traileriimme ja ori hyvästeli vanhan kotitallinsa.

Kuten aiemmin mainittu, Kessu on luonteeltaan hyvin arvokas eikä hötkyile turhia. Sitä ei ehkä uskoisi niin nuoreksi oriksi, vanhemmalta herralta voisi jo olettaakkin tämmöistä käytöstä. Kyllä siitä ruutia löytyy, varsinkin taluttaessa riimun kanssa se varmasti yrittää aina jotakin. Etenkin tammojen luo on aina kova kiire ja pienet machotanssit täytyy varmuuden vuoksi ottaa muiden hevosten läheisyydessä. Ihan harmitonta pelleilyä se silti on. Tallitavoiltaan Kessu on ehkä kärsimätön, mutta muuten ihan kiva. Varsinkin ollessaan yksin tallissa se on kovin levoton, pyörii ja hirnuu. Heinäkasa tai ihan se hevoskaveri rauhoittavat silti tilannetta. Ori kannattaa jokatapauksessa sitoa vetosolmulla kiinni, jotta toimenpiteet sujuvat helpommin ja turvallisesti.

Ohjastettuna Kessu on motivoitunut ja rehellinen. Jos ohjastaja tietää mitä tekee, tekee sen oikein ja vaatii sopivassa suhteessa kuin antaakin, poni toimii kuin unelma. Jos taas ohjasote on liian kova, avut epäselvät tai epäloogiset, Kessu varmasti huomauttaa asiasta olemme todella raskas tai ääritapauksessa pukittelemalla. Koska poni on niin rehellinen, se on selkeä merkki ohjastajalle, että jotain tehdään nyt väärin. Muutoin se on hyvin helppo ja tekee aina parhaansa. Kessu on toiminut myös ratsuna ja suorittaa sitäkin roolia varsin hyvin. Silloin kaasujalka on ehkä kovempi, mutta poni sitäkin paremmin työstettävissä!

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Martyr Minion
VIR MVA Ch, KTK-I, VVJ-I, KRJ-I
ii. Tricky Matrix
m, 107cmevm
iii. Phenom II
iie. Mini Madonna
ie. Criostal Diamond
m, 100cmevm
iei. Exody
iee. Ytron Lienna
e. Winston Candy Crush
VIR MVA Ch, KTK-I, KRJ-II, VVJ-II
ei. Winston Ivy Brown
trt, 103cmevm
eii. Killmans Little Joy
eie. Trah Denilla
ee. Lemonade Junk
rtpäis, 105cmevm
eei. Icey Pople
eee. Winston True Goldie

Syntymäaika Jälkeläinen Emä Omistaja
25.05.2018 t. Maybecks Curly Wurly Valyrian C'est La Vie Juulia, Käpälämäen ponitalli
04.04.2018 t. Maybecks Lucrative Maybecks Lutiewa Kida, Mooncloud

Kilpailumenestys

Arvokilpailut

  30.06.2018 Wyat Shetlands VVJ-Cup, Noviisi yhdistetty 7/126

Näyttelytulokset

  03.08.2018 VSN-näyttelyt (Maybeck Stud) RCH
  01.09.2018 VSN-näyttelyt (Maybeck Stud) RCH

  20.08.2018 SHLA rotunäyttelyt (Valyrian Shetlands) LKV3, Ip.

Kilpailut