Maybeck Stud

Skaigh Josefine

Shetlanninponi, tamma
Syntynyt 07.07.2018, 8v
Rautias, 104cm

Rekisterinumero VH18-017-0284
Valjakkopainoitteinen: Noviisi
Kasvattanut Skaigh Shetlands
Omistaa Maybeck Stud VRL-02116 & VRL-14355

VIR MVA Ch
KTK-I


Fiinu fiinulainen. Joka tädin unelmaponi. Poni, joka teki parikymppisistä talliyrittäjistä kertaheitolla täti-ihmisiä. Ainakin Ameliesta, joka on edennyt tätiytymisessä niin pitkälle, että on ostanut Fiinua varten oman ajopuvun sulkahattuineen, pyytää valokuvaajaa ikuistamaan tämän oikeassa tätikoltussa poni vierellään ja haaveilee tuhannesta pikku-Fiinusta - ja varmaan yksinäisestä elämästä pienessä punaisessa mökissä. Mutta toisaalta yhtään Amelieta puolustamatta, Fiinusta on äärettömän hankalaa olla pitämättä. Se on erittäin sympaattinen poni, joka ei muistuta perusluonteeltaan shetlanninponia. Tamma ei nimittäin tunnu tietävän, mitä on shetlanninponille tyypillinen oikuttelu tai jästipäisyys. Oikeastaan ehkä ihan hyvä niin, mitä Maybeckin muuta ponikaartia katsoo. Hyvä niin, että pippuripäiden keskellä on yksi pieni musta lammas, joka on poikkeus sääntöön sekä säästää omistajiensa vähäisetkin hiuskarvat.

Fiinulle käy kaikki. Jos ponin vääntäminen rusetille olisi fysiologisesti mahdollista, kävisi varmasti sekin. Se viettää mielellään ihmisten kanssa aikaa, eikä korvaansa lotkauta vaikka pieni lapsilauma hääräisi sen karsinassa kolme tuntia letittämässä vuoroin häntää, harjaa ja karvatupsuja jaloista. Sen vuoksi Fiinu onkin aina mukana, kun Maybeckissa järjestetään jonkinlaista tapahtumaa kuten talutusratsastusta tai ponisynttäreitä. Se seisoo kärsivällisesti paikallaan ja onnistuu näyttämään aina hyväntuuliselta korvat höröllä ihmisten menoa uteliaana seuraten. Tästä kaikesta edellä mainitusta voinee päätellä, että Fiinu ei ole oikeastaan missään hoitotoimenpiteessä hankala - ei kengityksessä, ei klippaamisessa, ei pesulla.

Vaikka Fiinu osaa toimia hienosti myös selästä käsin, löytyy tamman leipälaji kuitenkin valjakkoajon parissa, jossa se toimii upeasti niin yksilö- että parivaljakkona. Fiinu on ajaessa energinen ja kuuliainen, jonka lisäksi se on äärettömän hyväpäinen - se ei turhaan jää kyttäämään maastossa vastaantulevaa siltaa tai hui-niin-kauheaa postilaatikkorivistöä. Koulua ajaessa Fiinu on melko näyttävä; se kantaa itseään melko korkeassa muodossa ja tekee kaiken pyydetyn tasaisen varmasti. Tarkkuutta ja maratonia ajaessa tamman tekemiseen löytyy iloista tekemisen meininkiä, jolloin viimeistään ohjastajankin kasvoille tarttuu loputon hymy. Eikä suotta, sillä mikäpä ei olisi ihanampaa kun työstään nauttiva poni, joka taittaa matkaansa energisesti laukaten.

Kuten arvata saattaa, Fiinu kulkee sekä trailerissa että rekassa moitteetta. Vieraissa paikoissa se on kuin kotonaan, eikä turhaan hötky suuntaan tai toiseen.

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Wagner Clay
rt, 107cmevm
ii. Wohlauf
rt, 105cm
iii. Wolseley v. Rewies
iie. Laufrieda
ie. Feenfreudes Semella
m, 103cm
iei. Fliegerstern
iee. Miss Senta
e. Josette C
prt, 104cmevm
ei. Eberstein v. Jogel
prt, 105cm
eii. Ethan SWE
eie. Abdallah
ee. Joseayr v. Migrew
rn, 104cm
eei. Sylvester 56
eee. Joselenn

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin quis blandit eros. Duis venenatis rhoncus felis sed vestibulum. Donec auctor mauris orci, non porta ipsum. Integer condimentum odio sed nibh egestas mattis. Mauris pellentesque odio sed diam elementum vel egestas sem lacinia. Maecenas tempor eros in neque vehicula sed fringilla nisi sodales. Nulla elit odio, pulvinar quis interdum vel, rutrum id lectus. Aenean pretium ornare lacus, ac vestibulum nibh elementum sed. Nunc neque diam, posuere a dictum nec, gravida. Cras ultricies ut metus a tincidunt. Duis venenatis rhoncus felis sed vestibulum. Cras non molestie tortor. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos.

Cras ultricies ut metus a tincidunt. Cras non molestie tortor. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Donec laoreet mattis augue rutrum viverra. Curabitur pellentesque sapien odio, et sodales augue sollicitudin quis. Phasellus mollis ut risus dapibus sodales. Pellentesque eget tempus sapien. Quisque semper fringilla nisi at vulputate. Etiam ornare porta urna a euismod. Etiam lobortis lorem ultricies massa laoreet pharetra. Proin quis blandit eros. Duis venenatis rhoncus felis sed vestibulum.


Syntymäaika Jälkeläinen Isä Omistaja
27.08.2018 o. Maybecks Ottonburgh Metsäkylän Oodi Maybeck Stud

Kilpailumenestys

Arvokilpailut

ei tuloksia

Näyttelytulokset

  27.08.2018 NJ-näyttelyt (Wyat Shetlands) irtoSERT
  01.08.2018 NJ-näyttelyt (Maybeck Stud) MVAsert
  21.08.2018 NJ-näyttelyt (Maybeck Stud) MVAsert
  28.08.2018 NJ-näyttelyt (Valyrian Shetlands) MVAsert

  26.09.2018 VSN-näyttelyt (Maybeck Stud) RCH

  20.08.2018 SHLA rotunäyttelyt (Valyrian Shetlands) BIS4, Paras tamma

Kilpailut

Valjakkoajossa 1469.2 op. (vaikeustasolla 4/3)

Nopeus ja kestävyys 0.00
Kuuliaisuus ja luonne 536.71
Tahti ja irtonaisuus 0.00
Tarkkuus ja ketteryys 932.49


Päiväkirja ja valmennukset

04.08.2018   Rahasalkku mukana Iso-Britanniaan   omistaja Amelie

Olimme jutelleet Bettinan kanssa pitkään siitä, mihin suuntaan haluaisimme kehittää Maybeckin hevoskantaa. Tästä syystä olimme kevään tullen aloittaneet pienen tammavarsapihaton rakentamisen ja siten hevoskannan kasvun mahdollistamisen; kun siitostammojen ja nuorten kasvavien ei tarvinnut viedä karsinapaikkoja, meille aukeni mahdollisuus kasvattaa ponimäärää muutamalla uudella kaviokkaalla. Selasimme pitkään Suomen ja Ruotsin markkinoita, mutta mitään kiinnostavaa ei tuntunut löytyvän. Melko keskinkertaista ponia, melko tunnetuilla suvuilla. Ei me sellaista tähän hätään haluttu vaan jotain aivan muuta ääripäätä - jotain sellaista, mitä ei Suomessa vielä oltu nähty.

Tästä syystä istahdin elokuussa lentokoneeseen ja suuntasin minnekkäs muuallekaan kuin Brittilään. Olin nähnyt useammasta shetlanninponitammasta ja -orista välittäjän ja kasvattajien kautta videoita sekä kuvia, ja nyt minun oli aika käydä katsomassa paikan päällä ne ponit, jotka olivat minua ja Bettinaa kuvaruudun kautta säväyttänyt. Näitä poneja yhdisti hyvä rakenne, hyvä liike-ergonomia, mukavan oloinen luonne sekä ennenkaikkea harvinaisemmat sukulinjat jotka elvyttäisivät Maybeckin - ja siten Maybeckin kasvattien - sukulinjoja.

Brittilään saavuttuani kiersin lähes viikon tutun välittäjän kanssa kasvattajien talleja. Sanotaan näin, että viikon aikana tuli nähtyä kaikenlaista - sellaisia poneja, joita en ostaisi edes teurashintaan ja sellaisia poneja, joista olisin ollut voinut maksaa pienen omakotitalon verran. Viikon mittaan minulle kuitenkin tuli tunne omasta ponista vain muutamasta tammasta, joita halusin käydä vielä lähtöpäivänä katsomassa uudelleen. Enkä välttämättä turhaan käynytkään.

"Terve Amelie, no, mitä sieltä on löytynyt?" siskoni vastasi puheluun, kun soitin hänelle viimeiseltä tallilta. "Täältä on löytynyt kaikenlaista. Mä tiedän, että me puhuttiin ehkä yhden, maksimissaan kahden ponin ostosta, mutta jos sä annat luvan, mä haluan lähteä hieromaan kauppoja kolmesta tammasta. Ne on kaikki hyvin erilaisia, mutta ne on oikeasti pirun makeita. Sellaisia, joita ei hetkeen toisilta kasvattajilta löytyisi." tuumin Bettinalle ehkä hieman vaikeasti, sillä tiesin, että olin itse enemmän ostoaikeissa kuin hän. "Kyllähän sä tiedät, että mä luotan sun silmään ja tunteeseen. Jos susta tuntuu, että ne on Maybeckin puuttuvia palasia, niin lyö nyt kaupat lukkoon ja lennä vasta sitten takaisin kotiin - maksa vaikka heti, jos saat niistä hintaa siten pois. Kyllä me kyyti niille järkätään kotisuomeen sitten myöhemminkin." Bettina vastasi yllättäen.

Bettinan suostumuksella lähdin hieromaan kauppoja kolmesta hyvin mukavasta tammasta - ja koska kaikki erittäin nuoret tammat pääsivät myöhemmin toteutetussa eläinlääkärin tarkastuksessa puhtain paperein läpi, lähti hevosrekka elokuun alkupuolella Iso-Britanniasta kohti Suomea ja Maybeckia. Hevosrekka, jonka kyydissä oli iki-ihanat Elnora, Sylvie sekä Josefine.