Maybeck Stud

Päivärinteen Juliet

Shetlanninponi, tamma
Syntynyt 12.06.2011, 8v
Rautias, 101cm

Rekisterinumero VH11-017-0565
Valjakkopainoitteinen: Noviisi
Kasvattanut Päivärinne
Omistaa Maybeck Stud VRL-02116 & VRL-14355

VIR MVA Ch, KTK-I
VVJ-I
SHLA-I
YLA2


Juliet lienee niitä jokaisen heppatytön päiväunia - se on kaunis kuin karamelli ja kiltti kuin mikäkin. Voisi kai kuvailla, että tamma on luonteeltaan sopivan rohkea ja utelias, jonka ansiosta se suhtautuu niin uusiin kuin vanhoihinkin juttuihin aimo annoksella maalaisjärkeä. Uteliaan ja rohkean luonteen alle kätkeytyy myös oikea nallekarhu, joka rakastaa sosiaalisia tilanteita sekä ihmisten, että lajitovereidensa kanssa. Tarhassa ollessaan se seurustelee ja rapsuttelee mielellään tarhakavereitaan eikä ihminenkään hoitotilanteessa huomiotta jää. Juliet rakastaa hipsutella turvallaan ihmisen käsiä ja osallistua muutenkin tekemiseen - on se sitten harjalaatikon tai ihmisen taskujen tutkimista makupalojen toivossa.

Juliet on poni, joka on tarkoitettu sekä käyttöön että näyttöön. Oikea näyttelyiden ruusukehai on oiva valinta myös käyttöhevosena sekä ratsuna, että valjakkohevosena. Tammalla on varsinkin rotunsa edustajaksi varsin hyvä työmotivaatio ja sen perustekeminen sekä ratsain että kärryjen edessä on energistä ja hyväntuulista. Ratsuna pieni tamma sopii monenlaiselle ratsastajalle; perheen pienimmät se kuljettaa paikasta toiseen varmajalkaisin ottein, kun taas perheen kokeneemmille ratsastajille se tarjoaa ahaa-elämyksiä osaavampana ratsuna.

Vaikka Juliet on shetlanninponiksi erittäin osaaava ja miellyttävä ratsu, on sen leipälaji kuitenkin ehdottomasti valjakkoajon puolella. Valjakkohevosena Juliet on energinen ja kuuliainen, jonka vuoksi sen kanssa on miellyttävää ajaa valjakon jokaista osa-aluetta. Koulua ja tarkkuutta ajaessa Juliet tekee sen, minkä siltä pyytää; se on tarkkaavainen ohjastajan antamille avuille eikä sooloile omiaan - joka näkyy toisinaan myös huonona piirteenä tarkkuudessa pallojen tipahtaessa maahan ohjastajan virheiden vuoksi. Maratonilla Juliet on elementissään, ja etenee mielellään varsin reippaassa tempossa esteeltä esteelle.

Juliet on tottunut matkustaja, joka reissaa sekä yksin että porukassa - trailerissa sekä rekassa. Se on poni, jonka kanssa saattaa lähteä tien päälle myös yksin, sillä se on vieraassakin paikassa rauhallinen eikä turhia stressaa.

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. CW Trenchtown Rock
VIR MVA Ch, KTK-III, SHLA-II
ii. CW Stockholm Elite
KTK-I
iii. Harmaanaaman Darth Maul
iie. CW She's My Heroine
ie. CW Motown Marigold
iei. CW Matinee Idol
iee. CW Uptown Gold Ch
e. Money Honey Dei
VIR MVA Ch, KTK-II
ei. Kasey v.d. Jam
Ch, KTK-III, YLA2
eii. Brendan v.d. Jam VIR MVA Ch
eie. RN Cinderella VIR MVA Ch, KTK-II
ee. Stellar Style Dei
eei. CW Shantylane Prada
VIR MVA Ch, KTK-III, VVJ-I, YLA2
eee. CW Audrey Hepburn

iii. Harmaanaaman Darth Maulin suku on kaksipolvinen, ja suvusta löytyy palkitut iiii. VIR MVA Ch-palkittu Angel's Wicked Game sekä iiiiei. Popcorn Pirate joka on saavuttanut upean KTK-II palkinnon.

iee. CW Uptown Goldin sukujuuret jatkuvat hyvin pitkälle, aina viidenteen polveen asti. CW Uptown Goldin isä (ieei.) CW Balmyard on palkittu YLA1-palkinnolla. Ieeii. CW Sugar Ray on palkittu VIR MVA Ch-arvonimen lisäksi KTK-II palkinnolla. ieeiiii. VIR MVA Ch Langara`s Little Littlen sukupuusta löytyy kaksi kertaa VIR MVA Ch ja KTK-III palkittu Langara's Little Carlos (ieeiiiii & ieeiiiie). CW Uptown Goldin isälinjasta löytyy palkittuina vielä ieeiie. VIR MVA Ch Shambles Ray Of Sunshine KTK-III sekä ieeiee. Ch MH Forever and One.

eii. Brendan v.d. Jamin sukupuu on hyvin rikas, sillä se kertaannuttaa vanhoja legendoja ja jatkuu aina monien monien sukupolvien taakse. Sen isä (eiiii.) VIR MVA Ch Cornflower's Sinuhe¨ on VVJ-II ja YLA3 palkittu, kun puolestaan sen isä (eiiiii.) CRS Ferdinand KTK-II, KRJ-III, VVJ-I palkittu. CRS Ferdinandin isä (eiiiiii.) on puolestaan VIR MVA Ch Oxford v. Nieuvwood KTK-I palkittu jalostusori, jolla on jopa 7 jälkeläistä. Suvusta löytyy lisäksi eiiiiie. VVJ-III palkittu Brimstone`s Leslie, KTK-III, VVJ-II ja YLA2 palkittu eiiiie. Edenelle Lukitar, VVJ-I ja YLA2 palkittu eiiiei. Edenelle Oxygen sekä eiiiee. Edenelle Josefina joka on palkittu KTK-III ja VVJ-II palkinnoilla.
Brendan v.d. Jamin emä (eiie.) on VIR MVA Ch-palkittu Flash's Ciara, jonka sukupuusta löytyy muun muassa VIR MVA Ch Clunk C (sivut kadonneet) KTK-II, VVJ-III, YLA3 palkittu ori, eiieiei. Morfang KTK-III, eiieeei. Ch Bounce C KTK-III, KRJ-III, ERJ-III, VVJ-III, YLA2 sekä eiieeee. Ch Langara's Little Zinia ERJ-III, YLA2. Kuten usean muun shetlanninponi tavoin, myös tästä sukupuusta löytyy kertaantuneena VIR MVA Ch & KTK-III palkittu Langara's Little Carlos eiieieeiisänä sekä eiieeeeisänä.

eie, eii, eee sukujuuret selvittämättä.


Syntymäaika Jälkeläinen Isä Omistaja
12.01.2018 o. Maybecks La Dame Blanche Carmién's Glutton Maybeck Stud
09.01.2018 o. Maybecks Jalapeño Huovilan Oliver Liia, Vuorna

Kilpailumenestys

Arvokilpailut

  15.04.2017 Breawa SHLA KRJ-Cup, helppo C 2/30
  15.04.2017 Breawa SHLA KRJ-Cup, helppo D 4/19
  15.04.2017 Breawa SHLA ERJ-Cup, 40 cm 1/12
  15.04.2017 Breawa SHLA ERJ-Cup, 50 cm 1/16
  31.03.2018 Tuiskula VVJ-Cup, Noviisi yhdistetty 4/48

Näyttelytulokset

  20.01.2016 VSN-näyttelyt (Thirteen), RCH
  08.02.2017 NJ-näyttelyt (Yentel Ponies), BIS1, MVAsert
  30.07.2017 NJ-näyttelyt (Hurmeen kisakeskus), BIS2, MVAsert
  01.12.2017 NJ-näyttelyt (Maybeck Stud), BIS1, MVAsert

Kilpailut

Valjakkoajossa 1444.59 op. (vaikeustasolla 4/3)

Nopeus ja kestävyys 0.00
Kuuliaisuus ja luonne 623.69
Tahti ja irtonaisuus 0.00
Tarkkuus ja ketteryys 820.90


Päiväkirja ja valmennukset

13.02.2018   Uusi tarhakaveri   omistaja Bettina

Juliet on jo useita kuukausi tarhannut yksin ja Ruska vaihtelevalla menestyksellä muutaman eri tamman ja yhden ruunan kanssa. Nyt kun talliimme muutti uusi poni Candy King, oli tarpeellista jälleen tuoda poneja samoihin tarhoihin. Muutenkin haluamme panostaa hevosen luontaisiin tarpeisiin joista yksi on lauma ympärillä. Juliet on jo vanhempi kunnioitettavan aseman omaava tamma ja Ruska taas vielä nuori hölö, joten uskomme näiden olevan loistava pari keskenään.

Juliet seisoi omassa tarhassaan korvat höröllään. Talutin Ruskaa lyhyellä narulla kohti uutta tarhaansa. Ruska otti muutaman hienon raviaskeleen kun lähestyimme Julietia. Onhan nämä kaverukset ennenkin nähneet, mutta ihan varsinaiselle tutustumiselle ei ole ollut mahdollisuutta. Juliet on kuitenkin lähtökohtaisesti kaikkien kaveri ja Ruska täysin koulittavissa oleva nuorikko, jolle Juliet varmasti opettaisi kärsivällisyyttä. Päästin Ruskan tarhaan ja tammat aloittivat välittömästi toisten haistelun ja tutkimisen. Aina kun Ruska työnsi turpansa liian lähelle Julietin hännän tyveä, kuului kimakka kiljahdus ja Ruska heitti päänsä ylös hieman perääntyen. Tätä showta jatkui aika pitkään ja mietin jo Julietin kiljuvan pian kurkkunsa kipeäksi. Ruska sitkeästi yritti lähelle ja selkeästi nautti tilanteesta joka ärsytti vanhempaa tammaa. Pienen välien selvittelyn jälkeen Juliet ei jaksanut enää välittää vaan paineli kaivamaan päiväheinien jämiä omasta heinälootastaan.

Ruska sen sijaan jaksoi härnätä jonkun aikaa, mutta kun ei saanut toista provosoitua, se rauhoittui itsekin. Myöhemmin illalla kun poneja haettiin talliin, oli kumpikin aivan rättiväsyneitä. Tarhakaveri tekee paljon, etenkin aktiivisuudelle!

24.12.2017   Jouluinen karkumatka   omistaja Bettina

Jouluaatto sarasti valkeana ja rauhallisena. Olimme kaikki toivoneet ennenkaikkea lunta jouluksi ja nyt sitä oli maassa riittävästi suunnitelemaamme rekiretkeä varten. Olimme Amelien kanssa vetäneet pitkää tikkua siitä, kumpi hoitaa aaton aamutallin ja kumpi joulupäivän. Oli minun nakkini astua pakkasaamuun ruokkimaan ponit ja viemään ne tarhaan. Osa odotti pihatossa ja kuulin tuttua hörinää sen ohi kävellessäni. Näin ponin pään pilkottavan ja pysähdyin niille sijoilleni - missä loput turvat olivat? Coralli ja Juliet olivat tipotiessään ja ihan kuin voisin ne löytää - katsoin jokaisen nurkan, puun ja kiven mitä pihattotarhasta löytyi.

Olin jo itku kurkussa lähdössä juoksemaan takaisin sisälle herättämään Amelien, kun kuulin takaani hörinää. Käännyin epäuskoisena katsomaan kahta ruskeaa tammaa, jotka tyytyväisenä mutustivat kuusen oksia vain muutaman metrin päässä tarhasta. Kaksikko oli karvatupoista päätellen onnistuneet tunkemaan alimman lankun ali, mutta yksi poni oli jäänyt rannalle ruikuttamaan. Vähin äänin hain tammat takaisin tarhaan ja sisällä ohimennen mainitsin Amelielle, että olisiko huono idea lisätä vielä yksi lauta tarhaan.

14.01.2017   Parivaljakkotreenit kotitallilla   omistaja Bettina

Päivä valkeni sateisena eikä kovinkaan kauniina - maisemaa verhosi harmaus eikä lumikaan valaissut hämärää tallipihaa. Tallista kuului uteliasta hörinää kun raotin aamutuimaan ovea. Tervehdin jokaista ponia vuorotellen, kuten tapana oli. Aamutoimien jälkeen jätin ponit tarhaan ja valmistauduin Julietin ja Keyten parivaljakkotreeniin. Putsasin kärryt ja rasvasin sen nahkapenkit huolella - innostuin rasvaamaan ja huoltamaan muutkin tammojen valjaat ja suitset. Rasvaus tuli todellakin tarpeeseen. Kisavarustusten ohella treenikalusteet on todellakin jääneet pienemmälle huomiolle. Kunhan ne ovat toimineet ja olleet turvalliset, se on riittänyt. Nyt niistä tuli aivan uudenveroiset ja innostuin myös ponien puunaamisesta. Onneksi päivä oli todellakin ohjelmavapaa, joten ylimääräistä aikaa huoltotoimenpiteisiin oli. Ensimmäiseksi otin käsittelyyn Julietin jonka kävin huolella läpi kumisualla ulkona, sillä karvaahan lähti puolikkaan ponin verran. Selvitin myös harjan ja hännän. Juliet oli varsin välinpitämättömällä tuulella ja tyytyi mussuttamaan heinätuppoaan.

Jätin Julietin karsinaan ja tein saman toimenpiteen Keytelle. Tamman päivä oli vähintään yhtä harmaa kuin ilmakin. Häntä viuhkosi ja korvat luimivat jokaisesta vähänkin mahan alle johtavalla liikkeellä. Kiima selkeästi läheni vaikka ei vielä vauhdissa ollutkaan. Kymmenen aikaan tallilla saapui muutama työntekijä joista toinen, tallityttö Lisa, tuli avustamaan minua parivaljakkotreenissä. Valjastimme tammat ja toisiinsa tottuneina olivat valmiita töihin. Lämmittelimme maastakäsin ilman kärryjä tehden ympyröitä eri askellajeissa. Siirtymiset Noviisit selkeästi tarkkuutta, sillä virtaa piisasi. Kun kärryt otettiin taakse, valjakko selkeästi keskittyi enemmän ja tajusi olevansa tositoimissa. Teimme erilaisia tarkkuustehtäviä jotka sujuivat todella hyvin, kiitos tammojen korkean työmoraalin!