Maybeck Stud

Päivärinteen Jeremia

Shetlanninponi, ori
Syntynyt 09.12.2013, 21v
Voikko, 101cm

Rekisterinumero VH13-017-0703
Valjakkopainoitteinen: Noviisi
Kasvattanut Päivärinne
Omistaa Maybeck Stud VRL-02116 & VRL-14355

KTK-II


"Ei juma, kato ny tätä", Amelie repi minua paidan helmasta niin, että olin kuulevinani sauman repeytyvän. Tympääntyneenä ja valmiina avaamaa suuni solvauksia varten nytkähdi hänen rinnalleen tietokoneen ruudun ääreen. Silmäni hakivat ihmetyksen aihetta kunnes Amelie selvensi: "Tässä on sähköposti JP:ltä kun jokunen kuukausi sitten kyselin sen Jeremian perään".

"Mistä me nyt puhutaan?" nostin kädet puuskaan ja katsoin siskoani joka oli tunnettu poninostomaniastaan ja jatkuvasta mielenkiinnosta löytää yhä parempia, laadukkaampia ja harvinaisempia shetlanninponeja talliimme. "Bettina rakas, älä sano, että oot unohtanut Jeremian?" hän kuulosti lähes loukkaantuneelta ja avasi muutamalla klikkauksella (todennäköisesti suoraan kirjanmerkeistä) eteeni mitä upeimman voikon ponin kuvan. Vedin hieman henkeä ja puhalsin sen ulos ihastuneen. Miten olinkaan voinut unohtaa tuon upean orin jonka sukujuuret olivat vertaansa vailla ja niin komea, että ei heti toista samanlaista tullut mieleen. Amelie oli pidempään kieränyt JP:n ympärillä kuin haaskalintu yrittäen saada tätä myymään kasvattinsa. Ja ilmeisesti nyt parin kuukauden piiritys tuotti tulosta.

Jeremia muutti Maybeckiin ollessaan seitsemän vuotias maaliskuussa 2019. JP toi orin itse henkilökohtaisesti paikan päälle, eikä hyvästit olleet hänelle selkeästi helpoimmasta päästä. Kuitekin hänen oli jostain luovuttava puutteellisten resurssien takia ja tiesi toki, ettei Maybeckiä parempaa kotia tulisi löytämään. Jeremia oli mitä parhaimmassa kisa- ja treeniputkessa eikä meidän tarvinnut kuin jatkaa sitä.

Jeremia on osoittautunut rauhalliseksi ja yhteistyökykyiseksi poniksi eikä sen päätä rasita stressi tai muuttuva ympäristö. Siksi se onkin mitä loistavin kilpaponi, joka tulee toimeen missä vain, milloin vain ja kenen kanssa vain. Ori on ollut oikea kultakimpale katraaseemme. Ainoa mikä saa Jeremian korvat hieman luimuun on eläinlääkärin käynnit, niistä se ei ole oppinut koskaan pitämään ja tuntuu, että se haistaa lääkärin instrumentit kilometrin päästä. Aina niistäkin tilanteista on kuitenkin selvitty. Jeremia on yksi tallin vahvimmista jalostusoreista mitä sen sukuun tulee, joten odotamme innolla tulevaisuutta mitä kaikkea se tuo tullessaan.

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Breezy Jamming
Ch, VSN World Ch, KTK-III, KRJ-I, VVJ-I, SHLA-I
ii. Heston B
Ch, KTK-I, VVJ-I
iii. Oswore Pioneer evm
iie. Emerald Swing Lana evm
ie. Kuusiston Cinderella
VSN Ch, KTK-II, VVJ-I
iei. Elegan's Duerto evm
iee. Kuusiston Black Spider evm
e. Glowmoor Felicia
(Ch) KTK-III
ei. Renzo v.d. Graafkamp
eii. Ramon v.d. Graafkamp evm
eie. Elsebetje v.d. Nachtsum evm
ee. Yvergårds Amelie
eei. Oktan SWE evm
eee. Yvergårds Amanda evm


Syntymäaika Jälkeläinen Emä Omistaja
22.08.2019 o. Maybecks Jerome Wyat Liselotte JP, Fellbury Stud
15.09.2019 o. Maybecks Jeromino Kruunun Cinnamon Dust Maybeck Stud

Kilpailumenestys

Arvokilpailut

Näyttelytulokset

  07.01.2019 VSN-näyttelyt (Maybeck Stud) RCH

Kilpailut

Valjakkoajossa op. (vaikeustasolla /3)

Nopeus ja kestävyys
Kuuliaisuus ja luonne
Tahti ja irtonaisuus
Tarkkuus ja ketteryys


Päiväkirja ja valmennukset

29.09.2018   Syyspäivän viettoa   kirjoittaja Satunen

Oikeana väri-intoilijana olin hurjan innoissani huomattuani, että karsinan suljetun oven takaa pilkisti kellertävä karva. Kevyt hörähdys toivotti minut tervetulleeksi, kun astelin sisään harjakassi kainalossa ja porkkananpalat taskunpohjalla. Takana oli pitkä päivä ja odotin vain, että saisin viettää rentouttavan illan kaikessa rauhassa ja heittää työhuolet unholaan. Ponia tuntui kuitenkin jännittävän tuntematon kaksijalkainen, eikä se meinannut jaksaa seistä paikoillaan hetkeä pidempään. Yritin hoitaa puunaukset pikaisesti pois alta.

Valjakkoponina sekä ajamiseen tottuneena Jeremiasta kuoriutui alun sähellyksen jälkeen kelpo treenitoveri ohjasajoon. Todennäköisesti lopputulos oli minun kouluttaminen ponin toimesta, muutamaan otteeseen se tarjosi minunlaiselle keltanokalle hieman turhankin koreita joulujuhlaliikkeitä, mutta eipähän mennyt hukkaan tämäkään tunti. Jeremia toimi ohjien päässä kuuliaisesti, reagoiden pienimpiinkin apuihin sekä (valitettavasti) myös ulkoa tuleviin ärsykkeisiin. Loppujen lopuksi minuun ujosti suhtautunut ori leppyi ja vaikutti varsin tyytyväiseltä päästyään jumppaamaan ulos karsinasta.