Maybeck Stud

Mooncloud's Jago

Shetlanninponi, ori
Syntynyt 13.12.2017, 8v
Ruunikko, 95cm

Rekisterinumero VH18-017-0132
Valjakkopainoitteinen: Noviisi
Kasvattanut Mooncloud Kida
Omistaa Maybeck Stud VRL-02116 & VRL-14355

KTK-II


"No niin, tulehan nyt", maanitellen pörröistä shetlanninponia. Ori on kuin liimattu tallin oven kynnykselle. Amelie saapuu paikalle ja haluan samantien luovuttaa. Tiesin jo valmiiksi millainen saarna olisi tiedossa. "Etkö sä saa yhtä ponia sisälle talliin? Anna kun mä", hän sanoi samalla kiskaisten riimunnarun kädestäni. Siiryin sivumpaan kihisten kiukusta. Osittain ponin, mutta osittain myös siskoni takia. Aina pätemässä! Olin kyllä käyttänyt kaikki keinot ja seuraavaksi olin saapunut lahjonta-periaatteeseen. Lopputulema oli silti sellainen, että edes Amelie ei saanut oria talliin. Saimme lähes kantaa sen kynnyksen yli. "Hieno ostos Bettina", siskoni murahti kun ori viimein oli boksissaan. Katsoin kysyvästi Jagoa. "Tätäkö tämä arki sinun kanssa sitten on?"

Jago on hyvin itsepäinen poni jolta ei tahtotilaa puutu. Kun se haluaa, se haluaa ja silloin haluttu asia myös tapahtuu. Näin käy lähes poikkeuksetta ja se on todella ärsyttävää. Olemme opetelleet ennakoimaan Jagon mielihaluja ja saaneet sen luulemaan elävänsä suunnilleen meidän pillin mukaan. Kyllähän sen käytöksestä huumoriakin revitään kun kesällä nuori tallityttö haluaa väen vängällä taluttaa tarhasta karsinaan ihka oikean orin ja vielä komean sellaisen. Hetken päästä Jago jatkaa eri suuntaan kun mihin sitä talutetaan ja narun päässä roikkuva taluttaja ei voi kun kyynel silmäkulmassa niellä kiukkunsa. Useimmiten Jagoa talutetaan kuolaimessa ainakin pidemmät matkat. Tarhasta talliin ja takaisin meillä on syntynyt hyvä yhteisymmärrys mikä ei kuitenkaan pelitä ihan kaikkien kanssa.

Jagon suvussa on paljon valjakkoponien lisäksi kouluratsuja. Orilla itselläänkin on rahkeita kyllä kumpaankin, mutta tutustui Maybeckin tapaan myös Jagosta koulittiin valjakkopainotteinen. Se on hyvin tarkka ja osaa tässäkin olla jääräpäinen. Ei silti läheskään niin paha kuin tallitavoiltaan. Lähinnä jos ohjastaja on vähän hukassa eikä ole varma mitä tekee, Jago käyttää tilaisuuden hyväksi ja tekee mitä tykkää. Ponilla on siis hyvä olla jatkuvasti joku tehtävä meneillään. Selvästi väsyneenä Jago ei jaksa riemuita vaan toimii jopa hyvinkin nöyrästi.

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Silverhill Yoko
VIR MVA Ch, VSN National Ch, KTK-I, Ch-DR
ii. Silverhill Yorksire
rt, 99cmevm
iii. Silverhill Yoda
iie. Dancing Applepie
ie. Redtown Casey
rtpäiss, 103cmevm
iei. Blackjack
iee. Redtown Cindy
e. Mirfield Kayla
KTK-III
ei. Manchester
prn, 95cmevm
eii. Massachusetts
eie. Colorpop
ee. Mirfield Kesha
rn, 92cmevm
eei. Troutbeck Benjamin
eee. Mirfield Khaleesi

Syntymäaika Jälkeläinen Emä Omistaja
28.05.2018 t. Maybecks Jupina Maybecks Edelraute Emmi N., Valyrian Shetlands

Kilpailumenestys

Arvokilpailut

ei kilpailuja

Näyttelytulokset

  03.08.2018 VSN-näyttelyt (Maybeck Stud) SW4

  07.07.2018 SHLA:n rotunäyttelyt (Valyrian Shetlands)
I palkinto

Kilpailut

Valjakkoajossa 1683.41 op. (vaikeustasolla 4/3)

Nopeus ja kestävyys 0.00
Kuuliaisuus ja luonne 702.92
Tahti ja irtonaisuus 0.00
Tarkkuus ja ketteryys 980.49


Päiväkirja ja valmennukset

00.00.2018   Otsikko   omistaja Amelie

Lorem ipsum.