Maybeck Stud

Maybecks Whistley

Shetlanninponi, ori
Syntynyt 03.01.2019, 8v
Mustanpäistärikkö, 103cm

Rekisterinumero VH19-017-0006
Koulu- ja valjakkopainoitteinen: Noviisi
Kasvattanut Maybeck Stud
Omistaa Maybeck Stud VRL-02116 & VRL-14355

KTK-I


...

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Maybecks Whyski
Ch, KTK-II, VVJ-I
ii. Maybecks Wöhler
KTK-II, VVJ-I, SHLA-II, YLA3
iii. Whymper of Ceres
Ch, KTK-I, VVJ-I, SHLA-II, YLA3
iie. Smågården Cosmic Mint
VSN Ch, KTK-II, VVJ-I
ie. Valyrian Syrena
KTK-II, VVJ-II, SHLA-II, YLA3
iei. Wanteborgs Jupiter
VIR MVA Ch, KTK-I, SHLA-I
iee. Arhavney Shalya
Ch, KTK-II, VVJ-I, SHLA-I
e. Maybecks Cherry Queen
VIR MVA Ch, KTK-I, VVJ-I, SHLA-I
ei. Maybecks Ottonburgh
Ch, VSN Ch, KTK-I, VVJ-I, SHLA-I, YLA3
eii. Metsäkylän Oodi
VIR MVA Ch, KTK-I, VVJ-I, SHLA-II, YLA2
eie. Skaigh Josefine
VIR MVA Ch, KTK-I, VVJ-I, SHLA-II, YLA2
ee. Mangon Cherry Blossom
VIR MVA Ch, KTK-I, VVJ-I, SHLA-I
eei. Appletree's Al Capon
VIR MVA Ch, KTK-II
eee. Aywick Cola Nut
VIR MVA Ch, KTK-I


Syntymäaika Jälkeläinen Emä Omistaja

Kilpailumenestys

Arvokilpailut

Näyttelytulokset

  07.01.2019 VSN-näyttelyt (Maybeck Stud) SW1

Kilpailut

Valjakkoajossa op. (vaikeustasolla /3)

Nopeus ja kestävyys
Kuuliaisuus ja luonne
Tahti ja irtonaisuus
Tarkkuus ja ketteryys


Päiväkirja ja valmennukset

07.01.2019   Valjakkoajovalmennuksessa   omistaja Amelie

Vaikka usein tulee mietittyä, että olisipa vuorokaudessa enemmän tunteja ja unentarve vähempi, näinä iltoina miete kulminoituu melko suureksi. Vaikka oikeasti haluaisin, musta tuntuu, että autan Bettinaa ja Jessicaa liian vähän ponien ajamisessa vaikka he usein pyytävätkin jonkinlaista opastusta tehtävien suorittamiseen ja ponien kanssa työskentelyyn. Ja vaikka usein autankin heitä aina, kun ajamme poneja samaan aikaan kentällä tai maneesissa, ei se ole sama asia kuin se, että istun tukevasti penkillä ja ajatukset ovat suunnattu pelkästään heihin - ei esimerkiksi siihen omaan ajettavaan poniin.

Koska olen potenut tästä pientä syyllisyyttä, järjestin Bettinalle ja Jessicalle tänäiltana yllätyksenä valjakkoajovalmennuksen, johon he saivat osallistua hyvin erityyppisillä oreilla. Koska Bettina on viimeaikoina ajanut vähemmän, annoin hänelle poneista yksinkertaisemman Whistelyn ja Jessicalle toisinaan melko paljonkin haastetta tarjoavan Brunon, joka on ollut viime kuukaudet pääsääntöisesti minun ajettavani.

Vaikka olin ripotellut maneesiin tarkkuusajoon sisältyviä keiloja palloineen, pääpaino ajamisessa oli kuitenkin sileänpuolella. Halusin, että ohjastajat pääsevät oikeasti vaikuttamaan poneihinsa, eikä vain ohjaisi näitä portilta toiselle summamutikassa ja toivoisi, että kaikki menee halutusti. Siksi myös alkuverryttely oli melko totinen; teimme paljon siirtymiä ja naiset keräsivät itselleen sakkosiirtymiä kaikista huonoista, ei valmistelluista siirtymisistä.

Ei aikaakaan, kun sekä Bruno että Whistelyn moodi alkoi olemaan paljon enemmän valjakkoajoa muistuttava. Ne nousi lavoiltaan ylös, kantoi itseään rehellisesti takaosansa päällä ja pikkuhiljaa nopeutui kaikille avuille. Ja se, mistä olen erityisen ylpeä on se, että Bettina ihan oikeasti ajoi hevostaan eikä haahuillut hänelle tyypilliseen tapaan, ja Jessica sai Brunonkin hermot kestämään siirtymisiä käyntiin ilman, että poniori olisi rikkonut välittömästi ravinomaiseen sotkotukseen. Ehkä uhka sakoista oli toimiva!

Kun vihdoin pääsimme porttien pariin, työskentelimme hyvin erilaisten ajolinjojen parissa, jotka vaativat ohjastajiltaan pientä älynystyröiden kutittelua sekä poneilta kuuliaisuutta toimia ohjeiden mukaisesti. Alkuun tuli hyvin tyypillisiä virheitä ajolinjojen suhteen, mutta heti toistojen ja ajatuslamppujen sytyttyä molempien valjakkojen suorittaminen oli loppuviimein varsin hyvällä mallilla. "Jes, huomaatteko mikä ero, kun teillä on oikeasti ajatus siitä, miksi ja miten joku asia pitää tehdä!" hihkuin iloisesti maneesin keskellä ja hymyilin.

"Tehdään nämä samat harjoitteet vielä laukassa - edelleen ajatuksella ja kaikessa rauhassa - ja sitten mun puolesta riittää. Voitte mennä lopuksi vaikka maastoon kävelemään pitkät loppukäynnit niin ponit saa puhallella raikasta ilmaa ja pääsevät täältä seinien keskeltä ihmettelemään maailman menoa." mä totesin ohjastajille, jotka janosivat selkeästi uusia haasteita voittettuaan edelliset.