Maybeck Stud

Maybecks Rowena

Shetlanninponi, tamma
Syntynyt 01.11.2018, 8v
Musta, 105cm

Rekisterinumero VH18-017-0517
Koulu- ja valjakkopainoitteinen: Noviisi
Kasvattanut Maybeck Stud
Omistaa Maybeck Stud VRL-02116 & VRL-14355

KTK-II
VVJ-I


Rowena on perusluonteeltaan varsin tasainen; se on niitä poneja, jotka eivät pidä itsestään meteliä edes ruokinta-aikaan ja joka ei näytä missään asiassa hapanta naamaa. Tästä huolimatta Rowena on sellainen hitaasti syttyvä haahuilija, joka tuntuu uppoavan omiin ajatuksiin tilanteessa kuin tilanteessa - ainoastaan porkkanaherkut tai rapiseva muovi käsittelijänsä taskussa saa tamman pysymään skarppina siihen asti, että herkut loppuvat tai ne viedään ponin ulottumattomiin. Herkuille persoa ponia onkin ollut helppo opettaa temppuihin, se osaa muun muassa antaa kaviota ja hymyillä käskystä!

Aavistuksen näkymättömän luonteensa vuoksi Rowena on asunut miltei koko elämänsä tallissa, sillä pihattoelämän hierarkia ei tunnu sopivan ponille. Kun se saa tallissa kaipaamaansa rauhaa ja omaa tilaa, kaikki tuntuu olevan paremmin kuin hyvin. Hoitaessa Rowena nauttii täysin rinnoin saamastaan huomiosta, eikä turhia hoputa hoitajaansa. Rowenaa voi hoitaa monipuolisesti niin karsinassa, tallikäytävällä kuin kesäaikaan tallin pihallakin. Myös erikoisemmat tilanteet kuten klippaus sekä pesulla käynti onnistuu käden käänteessä - ei Rowena niistä tunnu nauttivan ihan satasella, mutta ei se ryhdy kuukauden murjotuslakkoonkaan.

Valjakkoponina Rowena on hyvin keskinkertainen. Se ei suotta kiirehdi kärryjen edessä ja sitä saakin usein olla hoputtamassa eteen, mutta se ei tunnu tamman kavioita saavan yhtään sen nopeammin liikkeelle. Kun Rowenan antaa kulkea sellaista omaa rennonreipasta tahtiaan, on se loppujen lopuksi aika kiva ajaa - se on kädelle kevyt, se taipuu ja asettuu helposti ja tekee puoli-ilmaiseksi sen, minkä ohjastaja siltä pyytää. Tarkkuutta ja maratonia ajaessa se saattaa joskus jopa vähän innostua ja edetä portilta toiselle korvat tötteröllä, mutta pääsääntöisesti sen näkee olevan myös näillä osakokeilla tasaisen rauhallinen. Rowenaa on ajettu sekä yksilönä että parina, ja se soveltuu monipuolisesti molempiin.

Rowena matkustaa paremmin trailerissa kuin rekassa, mutta myös rekkamatkustaminen luonnistuu ilman suurempaa härdelliä kavereiden seurassa. Vieraissa paikoissa Rowena tukeutuu mielellään melko paljon käsittelijäänsä ja seisoo tämän vierellä uteliaana muiden ponien vilinää seuraten.

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Maybecks Mørketid
VVJ-I, KTK-I
ii. Bjørnebær
KTK-II, VVJ-I
iii. Bjørnmann evm
iie. Blåbær evm
ie. Jeannefée N
KTK-III, VVJ-I
iei. Dewey Bunker N evm
iee. Jeannette N evm
e. Maybecks Rowanberry
Ch, KTK-III, VVJ-I
ei. Luzifurious
VVJ-II
eii. Fast & Furious evm
eie. English Roulette evm
ee. Mama of Drama
KTK-III, VVJ-I
eei. Wicked Witchdoctor evm
eee. Bahama Mama evm


Syntymäaika Jälkeläinen Isä Omistaja
13.11.2018 t. Maybecks Rowylin Maybecks Northern Lights Lallybroch

Kilpailumenestys

Arvokilpailut

  30.04.2019 Keilakunkku (Husgård Stud) noviisi 9/104

Näyttelytulokset

  05.11.2018 NJ-näyttelyt (Maybeck Stud) irtoSERT
  22.11.2018 NJ-näyttelyt (Husgård Stud) irtoSERT
  16.12.2018 NJ-näyttelyt (Wyat Shetlands) MVAsert

  10.11.2018 VSN-näyttelyt (Maybeck Stud) RCH
  02.12.2018 VSN-näyttelyt (Maybeck Stud) SW5

Kilpailut

Valjakkoajossa op. (vaikeustasolla /3)

Nopeus ja kestävyys
Kuuliaisuus ja luonne
Tahti ja irtonaisuus
Tarkkuus ja ketteryys


Päiväkirja ja valmennukset

15.08.2018   Valokuvauspäivä   hoitajana Jirka

Tänään ponitamma nimeltään Rowena pääsisi kuvauksiin. Minun tehtäväni oli laittaa se hienoksi ja pidellä sitä kuvaustilanteessa. Aikaa ei ollut hukattavaksi, joten heti asiasta kuultuani lähdin lompsimaan kohti sen karsinaan hymy huulillani. Rowena on kaunis tamma ja siitä kelpaakin ottaa kuvia. Minulla ei ollut hajuakaan kuka kuvaaja oli, mutta toivottavasti ei mikään tunari kuitenkaan. Sidoin tamman pesupaikalle kiinni ja aloin ensin harjata sitä läpi. Kun päällinen pöly ja hiekka oli saatu pois, kastelin tamman ja vaahdotin sen karvan ihanan tuoksuisella ja hellä varaisella shampoolla. Tamma tykkäsi hoidosta, sillä ulkona oli todella kuuma ja niin tallinkin lämpötila oli päässyt nousemaan. Pesin shampoon pois ponista ja sen jouhista ja aloin kuivata. Vetelin vettä pois siihen tarkoitetulla lastalla ja lopuksi pehmeällä pyyhkeellä.

Nyt tamma saisi hetken kuivatella solariumin alla ja minä puhdistaisin ja katsoisin sen näyttelypäitset kuvauksia varten kuntoon. Niiden täytyi kiiltää. Kun olin saanut päitset kiillotettua, hain tamman karsinasta ja harjasin sen karvan oikean suuntaiseksi juuri paketista vedetyllä puhtaalla harjalla. Se näytti oikein hienolta! Kuvaaja saapui ja kehui tekemääni työtä. Rowenan omistaja tykkäsi myös kovasti, mikä sai minut todella hyvälle tuulelle. Lähdimme kaikki yhdessä ulos. Tamman omistaja toimi eräänlaisena houkuttimena, jotta saatiin tamman korvat hörölle ja ilme tarkkaavaiseksi. Kyllä meillä siinä hetki vierähti, mutta lopputulokseen olimme kaikki todella tyytyväisiä. Kuvat olivat lopulta suuri menestys.

28.08.2018   Itsenäistä treeniä   hoitajana Ilona

Junen pois hoidettuani suuntasin Bettinan kertoman mukaan kohti seuraavan ponin karsinaa. Karsinan oven avatessani vastassa oli toinen musta ponitamma, Rowena nimeltään. Herttaisen oloinen tamma kääntyi välittömästi kohti ovea liikettä havaitessaan ja siirtyi kohti minua. Sen samettinen turpa ratsasi välittömästi käteni ja taskuni, porkkanavaraston erehtymättömästi löytäen. Rapsuttelin Rowenaa korvien takaa, ja se nuoli äsken porkkananpalasta tarjonnutta kättäni toiveikkaana. Harjapussista kaivamani kumisuka vaikutti olevan ponitammalle suuresti mieleen, se ylähuuli pitkällä otti sukimisen vastaan, ja minua hymyilytti kovasti yltiöonnellinen ilme ponin naamalla.

Jälleen karsinan eteen oli ilmestynyt tämän ponin omat varusteet, ja kiltisti hiirenhiljaa seisova Rowena olikin hyvin helppo varustettava. Käytävällä kohti maneesia suunnatessani Amelie tuli vastaan samaisen voikon ponitamman kanssa, ja ojensi minulle piiskan kädestään. Saattaisin kuulemma tarvita sitä, Rowenalla oli hänen kertomansa mukaan tapana jäädä välillä vähän uneksimaan kesken työnteon. Tämän tiedon kanssa saavuimme maneesiin, ja ryhdyimme hommiin. Totta se oli, minulle meinasi tulla vähän hiki Rowenaa hoputtaessani aktiivisempaan työskentelyyn kiemuraurien kanssa. Siinä vaiheessa taisin ymmärtää, miksi tällaiselle ulkopuoliselle annettiin juuri nämä ponit käsiteltäviksi, ne eivät olleet ehkä ihan ne kaikein helpoimmat.

Löydettyämme Rowenan kanssa yhteisen sävelen, eli minun mielestä tarpeeksi aktiivisen, ja ponin mielestä tarpeeksi rauhallisen tahdin löydettyämme, oli kiemuraurien suorittaminen huomattavasti yksinkertaisempaa. Rowena oli hyvin herkkä suustaan, ja taipui kevyesti pienin avuin sinne, minne halusinkin. Maneesilta takaisin talliin suunnatessani hymyilevä Amelie tuli vastaan. ”Juu, ei Rowena pettänyt taaskaan, jälleen on vieraallemme hiki pintaan saatu!”, hän huikkasi iloisesti ja pyysi tulemaan taukohuoneeseen pullakahville, kunhan olin valmis ponin kanssa. Lahjoin herttaisen mustan ponitamman porkkananpalasilla tyytyväiseksi, ja suuntasin sitten kohti taukohuonetta. ”Olihan mukava päästä pitkästä aikaa ponien kanssa touhuamaan – tässähän meinaa ihan ponikuume tulla!” kerroin omistajasiskoksille heti ovenraosta. ”Siihen on onneksi helppo ratkaisu”, kuului vastaus hymähdysten saattelemana.

17.12.2018   Maastoilemassa   hoitajana Sanni (Natalia)

Lauantai aamuna puhelimeni soi kesken aamukahvin juonnin ja katsoin ihmeissäni ruudussa näkyvää numeroa. Bettina Maybeckin nimi välkkyi ruudussa ja vastasin toivuttuani ihmetyksestäni. Nainen kyseli olisiko minulla halua taas pienelle vaihtelulle ja tulla tänään heille hoitamaan yhden poneista sillä heillä oli hieman pulaa työntekijöistä ja yksi tammoista kaipaisi kuulemma vähän enemmän huomiota. Kysäisin kesken puhelun mieheltäni sopiiko se ja sopihan se joten suuntasin Maybeck Studia kohti jo puolilta päivin. Oli aina ilo käydä sisarusten tallilla ja tutustua heidän poneihin!

Bettina pyöri tallissa kun saavuin paikalle ja nainen näytti minulle Maybecks Rowena nimisen neitokaisen joka pääsisi tänään minun huomion kohteeksi. Päätin harjailla Rowenan ihan karsinassa eikä minulla ollut mitään kiirettä joten vierähtihän siinä tovi jos toinenkin kun harjasin tamman useammalla harjalla, puhdistelin kaviot ja selvitin sen takkuisen harjan ja hännänkin. Se oli selvästikin piehtaroinut kun alusia roikkui siellä täällä. Pikkuhiljaa sitten alettiin olla valmiita ja päätin etten tänään valjastaisikaan sitä kärryjen eteen vaan tekisimme leppoisan pienen maastoreissun taluttaessani sitä. Pujotin riimun Rowenan päähän ja astelimme hieman kirpsakkaan ulkoilmaan.

Aurinko paistoi ja valo heijastui maassa olevasta pienestä lumikerroksesta kauniisti. Rowenalla ei käyttänyt olevan mitään kiirettä kun kävelimme pitkin metsiä välillä poiketen myös pienemmille poluille ja näytti nauttivan reissusta yhtä paljon kuin minä. Reilu puolisen tuntia kai me seikkailtiin pitkin metsiä ennenkuin tultiin takaisin tallipihalle. Talutin Rowenan takaisin talliin, mutta Bettina tulikin vastaan heti käytävällä ja pyysi minua viemään tamman suoraan tarhaan. Sehän passasi oikein hyvin ja suuntasin sinne suuntaan mihin nainen oli neuvonut. Helposti löysin oikean tarhan ja päästin Rowenan vapaaksi. Palasin talliin juttelemaan hetkeksi vielä Bettinan kanssa ennenkuin lähdin ajelemaan kotiin päin.