Maybeck Stud

Maybecks Rossignol

Shetlanninponi, ori
Syntynyt 05.05.2019, 8v
Rautiaankirjava, 85cm

Rekisterinumero VH19-017-0235
Valjakkopainoitteinen: Noviisi
Kasvattanut Maybeck Stud
Omistaa Maybeck Stud VRL-02116 & VRL-14355

KTK-II


"Älä tule paha kakku, tule hyvä kakku." me hoettiin, kun astutettiin Yubu Maybeckin omakasvatilla Rockylla. Liike, työmoraali ja miksei ulkonäkökin saisi tulla isästä läpi, mutta enemmän me toivottiin seesteäluonteisen Yubun luonnetta. Toiveista huolimatta me saatiin isänsä poika minikoossa - unohtamatta kuitenkaan sitä seikkaa, että ego ei pienentynyt kokoon nähden laisinkaan.

Rautiaankirjava Ros on shetlanninponi, jonka luonteessa yhdistyy jollain kierolla tavalla omapäisyys sekä herkkyys. Siinä missä ori haluaa tehdä aina oman päänsä mukaan, se ei kestä ihmiseltä ylimääräistä painetta ilman, että se vetäisi palkokasvin sieraimeen. Tästä syystä me puhummekin Rosista usein "ammattilaisen ponina", sillä se vaatii käsittelijältään tilanteenlukutaitoa ja taitoa käyttää älyä voiman sijaan. Kun orin kanssa on itse aina askeleen edellä ja sitä käsittelee älyllisesti oikein, on se ihan kiva ja asiallinen kaikissa tilanteissa. Jos sen kanssa kuitenkin lähtee esimerkiksi taluttaessa vetokilpailuun tai sitä nyppii riimunnarusta jokatoinen askel omaa epävarmuuttaan, voi olla melkein sataprosenttisen varma, että vierellä kulkee pian hyvin ärsyyntynyt poni, joka on valmis tilanteen tullen esimerkiksi napsasemaan kädestä. Ei pahuuttaan, mutta ärsyyntynyttään.

Ros on ehdottomasti helpoin hoitaa käytävällä, jossa se seisoo vähän päivästä riippuen vaihtelevalla menestyksellä. Siinä missä se saattaa toisena päivänä olla itse rauhallisuus, toisena päivänä se saattaa olla äärettömän levoton ja esimerkiksi napsia käytäväketjuja suuhun tai kuopia etusillaan tietä kiinaan tallilattian läpi. Näissä tilanteissa Ros on ollut niin paljon, että käytävällä se kestää jo jonkinverran komentamista aiheesta - kun se tapahtuu kerralla ja kunnolla, lopettaa ori yleensä seilaamisen ja seisoo loppuajan moitteetta, mutta jos komentaminen on tyylistä "älä nyt viitsisi" lässytystä tai pientä läpsimistä ryntäille, on käytävällä pian kahta levottomampi miniponi.

Syy, miksi Ros asuu edelleen synnyinkodissaan, on isänsä tapaan sen ajettavuus. Vaikka Ros on kärryjenkin edessä toisinaan vähän levoton eikä se malttaisi aina esimerkiksi hinkata jotain maailman tylsimpiä siirtymiä ravista käyntiin, on se pääsääntöisesti erittäin kiva ajaa. Varsinkin tarkkuutta ja maratonia ajaessa, jossa orille voi antaa vähän enemmän vapautta ja tilaa - näitä osakokeita treenatessa ja kilpaillessa Ros pötkii kärryjen edessä korvat tötteröllä ilman huolenhäivää. Ja se into sekä rohkeus, jolla se taittaa matkaansa, on jotain ainutlaatuista. "Nyt mennään, eikä meinata!" Ros varmasti kiljuisi vauhdinhuumassa, jos osaisi puhua.

Vieraissa paikoissa Ros machoilee jonkinverran muille hevosille, eikä se malttaisi käsihevosena kävellä rauhallisesti ihmisen tahtia. Kun vieraassa paikassa ollaan oltu puolisen tuntia, alkaa se rauhoittumaan normaaliin mielentilaan - se katselee muita hevosia ja esimerkiksi ohittaessa hirnuu herkästi, mutta palaa kuitenkin pienellä muistutuksella, esimerkiksi pidätteellä, ohjastajansa ajettavaksi.

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Maybecks Roqueño
KTK-II, VVJ-I
ii. Burbacka Rokoko
KTK-II. VVJ-I, YLA3
iii. Huovilan Pontiac
KTK-III
iie. Dreamfluff Crumbs
VVJ-I
ie. Burbacka Featherfluff
VVJ-I
iei. Maybecks Luzibär
KTK-II, VVJ-I
iee. Kurkun Feather Berry
VVJ-I
e. Mangon Yubaba
KTK-II, VVJ-I
ei. Mangon Sunrise Esper
eii. Mangon Sunny Side Up
KTK-II
eie. Dolores v. Sevrus
ee. Päivärinteen Nektariini
Ch, KTK-II
eei. Wyat Jazzberry Jam
eee. Defying Gravity Dei
Ch, KTK-III


Syntymäaika Jälkeläinen Emä Omistaja
26.12.2019 o. Maybecks Rosolli Maybecks Strawberry Knipse, Wisteria Shetlands

Kilpailumenestys

Arvokilpailut

31.12.2019 Wyat Shetlands VVJ-Cup, Noviisi parivaljakko 4/75

Näyttelytulokset

  20.08.2019 NJ-näyttelyt (Fellbury Stud) irtoSERT

Kilpailut

Valjakkoajossa 1501.65 op. (vaikeustasolla 4/3)

Nopeus ja kestävyys 0.01
Kuuliaisuus ja luonne 710.81
Tahti ja irtonaisuus 0.01
Tarkkuus ja ketteryys 790.84


Päiväkirja ja valmennukset

07.01.2019   Valjakkoajovalmennuksessa   omistaja Amelie

,.