Maybeck Stud

Maybecks Marmite

Shetlanninponi, tamma
Syntynyt 01.01.2019, 8v
Mustankirjava, 100cm

Rekisterinumero VH19-017-0002
Valjakkopainoitteinen: Noviisi
Kasvattanut Maybeck Stud
Omistaa Maybeck Stud VRL-02116 & VRL-14355


“Mä en ehkä halua tietää, mitä sä olet miettinyt jälleen kerran.” Bettina nauroi makeasti tallikäytävällä, kun kerroin saaneeni Marmaladen tulevaisuuden suhteen ahaa-elämyksen. “Älä nyt suotta torppaa, ennen kuin olen ehtinyt edes kertomaan. Mutta mun ajatus oli, että Marmaladen voisi astua Brunolla ja..” kerroin, kunnes siskoni jatkoi sanomaani. “..Ja sehän jää sitten kotiin, vaikka sillä olisi vain yksi korva tai ei häntää laisinkaan! Siitä tulee hieno!” Bettina kimitti innoissaan. Tiesin, että Bettina innostuisi yhdistelmästä vähintään yhtä paljon kuin mitä itse, sillä tallin lempiponeja kerratessa ei voi tulla muuta kuin omaan käteen sopivaa.

Ja niinhän siinä kävi, että ihanaakin ihanampi mustankirjava ponitamma jäi synnyinsijoilleen. Marmiten suhteen myyntiä ei koskaan ole tarvinnut harkita; sillä on niin ihana suku, että se on Maybeckin kasvatukselle tärkeä, mutta se on myös persoonana ja ponina sellainen, joista me molemmat Bettinan kanssa pidämme.

Marmite on emänsä tavoin sellainen lempeäluonteinen hössöttäjä, jolla on vähintään puolen tallin kokoinen sydän. Se nauttii elämästä suuressa laumassa, jossa se leikittää mielellään nuorempiansa ja toisaalta pitää myös vanhempien puolia. Parhautta pienen ponitamman mielestä lieneekin hetket, kun se saa koko lauman liikkeelle - mikäpä muukaan virkistäisi jäseniä ja mieltä niin hyvin, kuin iloinen tarharalli pukkeineen!

Rapsutuksille ja herkuille perso Marmite on hoitaessa kuin ihmisen mieli, ja sitä voikin hoitaa niin vapaana karsinassa kuin tallikäytävällä kiinnisidottuna. Tylsistyessään, kuten ihmisen ollessa kauan varustehuoneessa, se saattaa toisinaan viihdyttää itseään esimerkiksi kippaamalla harjapakin ympäri tai kuopimalla maata, mutta näitä temppuja se ei tarjoa koskaan ihmisen nähden. Ja se ilme, mikä Marmitella on ihmisen palatessa pelipaikoille on jotain ainutlaatuista. Korvat höröllä oleva poni loihtii silmiinsä hämmästyneen katseen kuin kertoakseen, että tallitonttu pyyhälsi kahtasataa ohitse, ja heitteli tavarat mennessään. Jos joku on varmaa, niin se, että mustankirjavalla ponitammalla ei ole levinneen harjapakin sisällön kanssa mitään tekemistä!

Ratsuna ja valjakkoponina Marmite on hyvin anteeksiantavainen, eikä se jaksa ryhtyä sotajalalle esimerkiksi epäselkeiden apujen takia. Rauhassa kun mennään, ja jonkin asteisella ajatuksella kun tehdään, kaikki on Marmiten mielestä ihan hyvin. Se lienee parhaimmillaan kouluajossa, jossa se tekee varsin tasapainoisia ja rauhallisia suorituksia hyvillä mielin. Tarkkuutta ja kestävyyttä ajaessa kaikki on niin kauan hyvin, kuin poni saa edetä omalla mukavuusalueellaan. Voisi kai sanoa, että Marmite ei ole niitä poneja, joka inspiroituisi vauhdista ja sen tuomasta hiestä - päinvastoin rauhallinen eteneminen sunnuntai-moodissa on tämän ponin juttu. Rauhallisen perusluonteensa vuoksi Marmite sopii ajettavaksi hyvin monentasoisille ohjastajille; se tarjoaa sopivasti haastetta osaaville ohjastajille, mutta on myös tarpeeksi kiltti ensi kertaa ajaville.

Vieraissa paikoissa Marmite on yhtä rauhallinen, mitä kotonakin. Se katselee uteliaasti ympäristöään, mutta ei suotta stressaa pitkilläkään kisa- tai valmennusmatkoilla. Se lastautuu niin traileriin kuin rekkaan ilman ongelmia, ja majoittuu tilapäiskarsinoissa mielellään. “Sopivassa suhteessa rapsutuksia ja ruokaa, niin pysyn tyytyväisenä.” pieni ponitamma todennäköisesti sanoisi, jos se osaisi puhua.


Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Maybecks Brownie Brüns
VVJ-I
ii. Brownie Bear
VVJ-I
iii. Little Bit Late evm
iie. Broken Arrow evm
ie. Niuë
KTK-III, VVJ-I
iei. Red Rock evm
iee. Nevada evm
e. Burbacka Marmalade
KTK-III, VVJ-I
ei. Maple Yard Nuggetini
KTK-I
eii. Maple Yard Nugget evm
eie. Blackland Midget evm
ee. Freytide Honeysuckle
Ch, KTK-II, VVJ-I, SHLA-I, YLA1
ei. Hollyhock Romeo evm
eee. Freytide Wreath of Roses evm

Syntymäaika Jälkeläinen Isä Omistaja
26.02.2019 o. Maybecks Böem Maybecks Boötes Serena, Kuunokka


Kilpailumenestys

Arvokilpailut

Näyttelytulokset

  28.02.2019 NJ-näyttelyt (Stall Fernweh) irtoSERT

  07.01.2019 VSN-näyttelyt (Maybeck Stud) RCH

Kilpailut

Valjakkoajossa 1852.35 op. (vaikeustasolla 5/3)

Nopeus ja kestävyys 0.00
Kuuliaisuus ja luonne 914.91
Tahti ja irtonaisuus 0.00
Tarkkuus ja ketteryys 937.44


Päiväkirja ja valmennukset

15.12.2018   Näyttelypäivä   omistaja Amelie

...