Maybeck Stud

UUDET SIVUT, UUSI OMISTAJA http://evia.arkku.net/humle/maybecks_kylie.html

Maybecks Kylie

KTK-III

Shetlanninponi, tamma
Syntynyt 16.11.2017 Suomessa
Musta, 100cm

Rekisterinumero VH17-017-0533
Valjakkopainoitteinen: Noviisi
Kasvattanut Maybeck Stud
Omistaa Maybeck Stud VRL-02116 & VRL-14355

Jo syntymästään asti Amelieta ihastuttanut Kylie on perusluonteeltaan sympaattinen ja hyväntuulinen pieni poni - se hirnuu poikkeuksetta aamutallityöntekijälle hyvät huomenet, tutkii hoitajiensa taskut makupalojen toivossa ja on aina kaikessa toiminnassa innolla mukana oli tekeminen sitten harjaamista käytävällä, irtohypytystä maneesissa tai vaikka vakavamielinen valjakkoajotreeni. Porkkanalle ja ehkä vähän muillekin herkuille perso poni on oppinut elämänsä aikana myös joitakin temppuja; se osaa potkia palloa, kumartaa, irvistää, nostaa maassa olevan esineen ylös ja niin edelleen.

Perusrauhallisen ja -kiltin luonteensa vuoksi Kylie on ollut mainio poni myös lapsille, jotka hakevat ensikosketusta hevosharrastukselle. Se jaksaa seistä pitkiäkin aikoja aloillaan lasten puunattavana ja kävelee näiden perässä kiltisti tarhasta talliin ja tallista tarhaan - tokikin joskus pientä lehtivihreää tienpientareilta hamuillen. Varsin rakastettava poni on tarjonnut lapsille myös lukuisia kertoja sen maankuulun, hieman jännittävänkin ensimmäisen ratsastuskerran - se toimii moitteettomasti talutusratsuna ja on sen verran osaava, että sen kanssa voi turvallisin mielin harjoitella perustaitoja myös ilman taluttajaa.

Varsinainen leipälaji löytyy kuitenkin valjakkoajon puolelta, jossa Kylie toimii sekä yksilö- että parivaljakkona. Kylietä voisi kuvailla valjakkoponina energisenä, miellyttämisenhaluisena ja osaavana ponina, joka suorittaa jokaisen osa-alueen tasaisen varmasti. Koulua ajaessa Kylie tekee sen, mikä siltä pyydetään; pienen verryttelyn ja aktivoinnin kautta se kantaa itseään hyvässä ryhdissä ja muodossa, taipuu ja asettuu sekä tekee mielellään siirtymiä etenkin askellajin sisällä. Vaikka Kylie ei ole mikään puoliveriseen verrattavissa oleva liitokavio, on sen lisätty ravi silti melko hieno varsinkin rotunsa edustajaksi. Tarkkuutta ja maratonia ajaessa Kylie on jopa hieman kuuma, ja se etenisi mielellään hyvin vauhdikkaasti esteeltä esteelle. Vauhdista huolimatta tammaan on kuitenkin helppo säilyttää tuntuma, eikä se esimerkiksi lähde ryöstämään tai painamaan ohjastajan käsille.

Kylie on tottunut matkustaja, joka matkustaa hyvillä mielin sekä rekassa että trailerissa. Vieraskaan paikka ei saa sen perusrauhallista olemusta järkkymään - se seistä tököttää hoitajansa vierellä ja katsoo uteliaana ympärillä viliseviä ihmisiä ja hevosia niin kauan, että on aika lähteä tekemään omaa suoritusta.

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Melvin v.d. Zanneshof
Ch, KTK-II
ii. Tjarko v.d. Zanneshof
YLA1
iii. Calvin v.d. Graafkamp
KTK-II, YLA1
iie. Tipsy v.d. Liliebloom
SLA-II
ie. Melita v. Moons

iei. Hercules
VIR MVA Ch, KTK-III, YLA1, KRJ-II, SHLA-I
iee. Kungsväll Menuett
VIR MVA Ch, KTK-II, YLA1, KRJ-I, ERJ-III, SHLA-I
e. Synd Keyte
KTK-II, VVJ-III, SHLA-I
ei. Kenai v. Raad
VIR MVA Ch, KTK-III, KRJ-II, YLA2
eii. Skovdigets Startpaket
Ch, KTK-III
eie. Skovdigets Pandora
VIR MVA Ch, KTK-III
ee. Cute Twitch
VIR MVA Ch, KTK-II
eei. Björkgränds Lukas
VIR MVA Ch, KTK-I, KRJ-I, YLA2
eee. Chardonnay SWE
KTK-II, KRJ-I, SUP V

Syntymäaika Jälkeläinen Isä Omistaja
22.00.2017 t. Maybecks X Isähevosen nimi Ihmis Ihminen
22.00.2017 o. Maybecks Z Isähevosen nimi Ihmis Ihminen

Kilpailumenestys

Näyttelytulokset

  24.12.2017 NJ-näyttelyt (Maybeck Stud) irtoSERT
  25.12.2017 VSN-näyttelyt (Maybeck Stud) RCH

Arvokisat

  15.06.2018 Huvitus SHLA VVJ-Cup, vaativa koulukoe 3/42
  31.07.2018 Wyat Shetands VVJ-Cup, noviisi yhdistetty 5/79

Kilpailut

Valjakkoajossa 1484 op. (vaikeustasolla 4/3)

Nopeus ja kestävyys 0.00
Kuuliaisuus ja luonne 765.80
Tahti ja irtonaisuus 0.00
Tarkkuus ja ketteryys 718.20

Päiväkirja ja valmennukset

Kengittäjän kiusana

14.01.2018, kirjoittajana omistaja Bettina

Taputin kummankin tamman paksua kaulaa ylpeänä. Lutiewa pärski tyytyväisenä ja Kyliellä näytti olevan jo kiire pois tilanteesta. Olimme tehneet lumisella kentällämme parivaljakkotreeniä maastakäsin ja kaikki oli mennyt erinomaisesti. Lunan kanssa on ollut viime aikoina työnalla nimenomaan parivaljakko, tammalla on nimittäin ollut taipumusta hieman kiukkuilla turhan lähelle tuleville toisille poneille. Vielä nuorelle ponille on toistaiseksi helppo antaa siedätyshoitoa kokeenemman Kylien avustuksella. Minkähänlainen naarasemo tuosta ponista oikein kasvaa...

Tiesin Erikan jo olevan tallissa odottamassa kengitettäviään. Olin kadottanut ajantajun kun nälkäni kasvoi syödessä treenien edetessä niin hienosti. Talutin Lunaa oikeassa kädessä ja Kylietä vasemmassa, kumpikin kipittävät lähes ravaten kun itse harpoin isoilla askelilla kohtia tallia nolona. Tiesin Erikan olevan alueemme parhaita ja suosituimpia kengittäjiä jolla varmasti oli muutakin tekemistä kuin odotella kahta vaivaista ponia. Jätin Lunan suoraan käytävälle ja vaihdoin nopealla käänteellä suitsien tilalle riimun. Erika kävi kiinni heti ensimmäiseen etuseen ja sillä välin vein Kylien karsinaansa. Hoidin Kylieltä varusteet pois ja heti perään Lunalta, jotta kengittäjän on helpompi työskennellä. Luna on siitä upea nuori poni että se ei paljon kengityksestä piittaa - ei koskaan olekkaan piitannut ja päinvastoin ottaa tilanteen leikkinä. Välillä Erikalla menee vähän hermokin kyseiseen tapaukseen, sillä Luna on aina nipistelemässä tämän takapuolta mikäli vain ylettyy. Annoin Lunan nenän eteen heinää, jotta sillä olisi muuta tekemistä kuin kiusata hyväntekijäänsä.

Kylie hörisi malttamattomana kun huomasi kaverin heinäkasan. Samalla kun harjasin sen paksua turkkia, annoin myös Kylielle heinätupon tekemiseksi. Lunan kanssa kengityksessä ei kauaa kestänyt, joten hyvin pian sain vaihtaa ponien paikkaa. Lunan vein kuitenkin takaisin tarhaan, sillä oli vasta puolipäivä. Kylie ei ole yhtä sopuinen kengitettävä kuin Luna ja yllättävän paljon pieni shetlanninponi osaakin pistää vastaan. Lahjonta, uhkailu ja kiristys toimii kuitenkin tässä tilanteessa, joten kiinnitin Kylien huomiota koko kengityksen ajan muihin asioihin - eli ruokaan. Tarjosin sille heinää ja pari porkkanaa, mitkä se kyllä työstään oli ihan ansainnutkin! Kun Kyliekin oli kengiltään valmis, sekin pääsi tarhaan nauttimaan vielä loppupäivästä.