Maybeck Stud

Mangon Yubaba

Shetlanninponi, tamma
Syntynyt 10.01.2019, 8v
Rautias, 85cm

Rekisterinumero VH19-017-0076
Valjakkopainoitteinen: Noviisi
Kasvattanut Walnut Grove Shetlands
Omistaa Maybeck Stud VRL-02116 & VRL-14355


Talvipakkanen oli hurjimmillaan Yubun syntyessä. Pörröinen valkoharja viihtyi emänsä vierellä hyvinkin tiiviisti, eikä ollut erityisen innostunut edes tutkimaan muuta maailmaa emän nisän ympärillä. Tänäkin päivänä Yubu on hieman varautunut, eikä innostu uusista asioista tai ihmisistä erityisesti, mutta se on timanttinen kaveri, kunhan pääsee tutuiksi. Yubu on varsin uskollinen ja muistaa monia henkilöitä elämänsä varrelta vuosienkin takaa. Toisaalta se tuntuu myös muistavan pitkäjänteisesti ne ikävät asiat. Arki Yubun kanssa on varsin seesteistä, sillä se rakastaa rutiineja ja arvostaa omia tuttuja ihmisiään ja ympäristöään. Pitääkseen tamman parhaimmillaan on muutoksia hyvä tehdä rauhallisesti edeten.

Vaikka Yubua voisi kuvailla hieman äidin helmoihin jääneeksi peräkammarinneidoksi, se on pienestä pitäen roikkunut emän mukana erilaisissa tapahtumissa ja niittikin menestystä tamma ja varsa- näyttelyissä ensimmäisen ikävuoden aikana. Matkustelu on siis tullut tutuksi, eikä Yubulle ole koskaan ollut ongelma kivuta rekan tai trailerin kyytiin – päinvastoin, se tuntuu olevan tamman pienen maailman hurjapäisin asia. Kisapaikoilla Yubu sulkeutuu omaan kuplaansa, johon ei kuulu hälinä, ihmiset tai muut ponit; toisaalta tämä on loistava ominaisuus joka rauhoittaa suoritusta edeltäviä valmisteluja.

Yubu on suorittaja, miellyttäjä ja vielä jotain siltä väliltä. Se työskentelee mielellään, mutta on aika epävarma etenkin uusien ihmisten kanssa. Yubu on harkitseva ja tuntuu siksi usein hitaalta ja tahmealta – se siis tarvitsee rohkaisu ja varmaa ohjastajaa joka tietää mitä tekee. Epäröivää Yubua täytyy kannustaa heti ensimerkeistä alkaen, sillä jos tamma pääsee siihen moodiin, että ”en pysty, voi, enkä uskalla”, mistää ei oikein meinaa tulla mitään. Yubu on maastovarma, eikä jännitä isojakaan autoja. Sen sijaan epätasainen maasto, haastavat esteet ja kova vauhti tuovat sille epävarmuutta. Yubu on parhaimmillaan tarkkuusajossa, sillä tarkkuutta siltä löytyy enemmän, kuin vauhtia. Yubu on myös loistava poni aloittelijalle ja lapsille, sillä sen kyyti on mukavan tasaista ja varmaa. Toki mukana tulee olla kokeneempi ohjastaja, joka osaa kannustaa tamman epävarmuuden aallokosta täyteen loistoonsa.

Kaikin puolin Yubuhan on loisto kaveri, joka ei pidä itsestään ääntä, mutta onneksi kaikkien ei tarvitsekkaan. Se onkin osa Yubun taikaa, se ei hyväksy lähipiiriinsä ihan ketä vain ja kun sinne kerran pääsee, poiskaan ei ole asiaa!

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Mangon Sunrise Esper
ii. Mangon Sunny Side Up
KTK-II
iii. Sun Of A Beach
Ch, KTK-III
iie. Mountain Mist
VIR MVA Ch, KTK-I
ie. Dolores v. Sevrus
ktk-kelp.
iei. Tears For Fears
iee. Goldenroad's Honeydew
ktk-kelp.
e. Päivärinteen Nektariini
Ch, KTK-II
ei. Wyat Jazzberry Jam
ktk-kelp.
eii. Bonham Razzberry
Ch, KTK-III, VVJ-I, SHLA-I
eie. Applegarden's Kittykat
KTK-III
ee. Defying Gravity Dei
Ch, KTK-III
eei. Lycos Merlin
VIR MVA Ch, KTK-III, YLA2
eee. Nefertarin Gloria
VIR MVA Ch, KTK-III, YLA3


Syntymäaika Jälkeläinen Isä Omistaja
05.05.2019 o. Maybecks Rossignol Maybecks Roqueño Maybeck Stud

Kilpailumenestys

Arvokilpailut

ei tuloksia

Näyttelytulokset

 

Kilpailut

Valjakkoajossa 1591.9 op. (vaikeustasolla 4/3)

Nopeus ja kestävyys 0.05
Kuuliaisuus ja luonne 667.61
Tahti ja irtonaisuus 0.05
Tarkkuus ja ketteryys 924.29


Päiväkirja ja valmennukset

31.03.2018   #   omistaja Amelie