Maybeck Stud

Mangon Plumeria

Shetlanninponi, tamma
Syntynyt 01.09.2018, 8v
Ruunikko, 101cm

Rekisterinumero VH18-017-0411
Valjakkopainoitteinen: Noviisi
Kasvattanut Walnut Grove Shetlands indy
Omistaa Maybeck Stud VRL-02116 & VRL-14355

Kantakirjakelpoinen


Pienestä koostaan huolimatta Plumeria on poni, joka ei jää huomaamatta sillä se tuntuu tarkkailevan tallin tapahtumia silmät ja korvat tarkkana hetkeäkään lepäämättä. Tallin käytävällä kulkiessa ponitammaa saakin usein jäädä rapsuttelemaan, sillä lempeä sulosuu tuntuu usein jopa kerjäävän rapsutuksia herkullisista makupaloista puhumattakaan. Kyltymätön herkkupeppu tuntuukin olevan hörinävalmiudessa aina kun rehuvaraston ovi narahtaa auki tai joku tallilla olijoista erehtyy rapisuttamaan esimerkiksi porkkanapussia.

Koska Plumeria on hyvin seurallinen ja ihmisystävällinen hevonen, sujuvat normaalit hoitotoimenpiteet jouhevasti ja rutiininomaisesti - ainakin silloin, kun silloin tällöin muistaa antaa tamman tutkia harjat ja taskut nannakätköjen varalta. Vaikka tamma on aavistuksen herkkä päästään, antaa se kuitenkin harjata ja suitsia päänsä ilman jumalatonta sirkusta. Pesulla käydessä Plumerian pää tulee kuitenkin pyyhkiä sienellä letkuttamisen sijaan, sillä päähän lentävät vesipisarat tuntuvat toisinaan olevan tammalle liikaa. Taluttaessa Plumeria löntystää kiltisti taluttajansa tahtiin, mutta silloin tällöin kurniva vatsa vie voiton ja tamma hivuttautuu vaivihkaa puiden läheisyyteen napsiakseen mukaansa matkaevästä. Aito ja oikea shetlanninponi, joka ei mahda nälälleen mitään.

Jo vuotiaana ajolle opetettu poni on ratsastuksen tavoin hyvin nöyrä ja kuuliainen ajaa, jonka myötä tamman uskaltaa antaa kokemattomammankin ohjastajan käsiin. Koulua ajaessa Plumeriaa saa toisinaan hieman herätellä napakoiden siirtymisten kautta, sillä tammalla on toisinaan tapana löntystää kärryjen edessä sunnuntaikävelyn malliin. Kun tamman saa aktiiviseksi, on se mitä mainion valjakkohevonen kouluajoa ajatellen sillä se tekee tehtävät täsmällisesti ja sen liikkuminen kärryjen edessä on kaikinpuolin sulavaa. Tarkkuus- ja maratonajossa Plumeria saattaa toisinaan kuumua sen verran, että ohjastajan tärkeimmäksi tehtäväksi jää vauhdista huolehtiminen jotta tehtäviltä päästään nopean tempon lisäksi myös puhtaasti ulos.

Plumeria on tottunut matkaaja, ja se kulkee niin rekassa kuin trailerissa moitteetta. Valmennus- tai kilpailupaikalle päästyään tamma katselee uteliaana uuden ympäristön tarjoamaa vilinää kunnes se keksii kerjätä hoitajaltaan namupaloja joten voisi kai todeta, että tamma on myös vieraissa paikoissa kuin kotonaan. Täyteen ahdatussa verryttelyssä Plumeria saattaa olla alkuun normaalia pinkeämpi, mutta huolellisen ja rennon ajamisen kautta tamman saa rentoutumaan niin hyvin, että radalla se pystyy suorittamaan sataprosenttisella teholla.

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Mangon Bourbon Street
KTK-II
ii. Mangon Magnum Royale
iii. Nuki Nuki
VIR MVA Ch, KTK-I
iie. Papenbeeks Fliss
ie. Sointuvan Vanilja
Ch, KTK-II
iei. Leave me Alone
VVJ-I, SHLA-II, YLA1
iee. Vanity Twist
VVJ-I
e. Snow Cherries Dei
KTK-II
ei. Targaryen Dei
Ch, KTK-II
eii. Rafael Empire
VIR MVA Ch, KTK-II
eie. Micha v. Moons
VIR MVA Ch, KTK-II
ee. Glowmoor Artemia
KTK-III
eei. Heathridge Vincent
eee. Barrywoods Cinnamon

Syntymäaika Jälkeläinen Emä Omistaja

Kilpailumenestys

Arvokilpailut

  31.10.2018 Wyat Shetlands VVJ-Cup, Noviisi yhdistetty (pv) 7/77

Näyttelytulokset

  17.09.2018 VSN-näyttelyt (Maybeck Stud) SW1
  23.09.2018 NJ-näyttelyt (Maybeck Stud) irtoSERT

Kilpailut