Maybeck Stud

Mangon Holiday Spirit

KTK-III

Shetlanninponi, ori
Syntynyt 24.12.2016 Suomessa
Rautias, 101cm

Rekisterinumero VH17-017-0022
Valjakkopainoitteinen: Vaativa
Kasvattanut Walnut Grove Shetlands
Omistaa Maybeck Stud VRL-02116 & VRL-14355

Rakastuin aivan tavattomasti Hompun emään - eritoten sen sukuun. Vaikka eipä itse tammapersoonassakaan ollut valittamista. Suvultaan Homppu on hyvin monivivahteinen, sillä sekaan mahtuu poneja joka lajista. Varsinkin emän puolelta tulee useampi menestynyt ravuri. Varsin suppealla sukututkimuksella Homppu on poni kymmenennessä polvessa, joten ihmekkään jos mukaan mahtuu yhtä sun toista kulkijaa!

Homppu on mukava yleisponi joka on omimmillaan valjakkokärryjen edessä. Sillä on korkea motivaatio tehdä töitä ja oppia uutta. Ongelmaton meidän taival ei kuitenkaan ole ollut. Kun yhdistetään pieni mutta pippurinen ponirotu ja orimaisuudestaan tunnettu varsa, on soppa ollut välillä varsin sakea. Kun löysimme parhaimmat tavat työskennellä juuri Hompun kanssa, alkoi asiat kuitenkin sujua. Ori vaatii paljon tutustumista ja luottamusta jota haimme pitkälti maastakäsin harjotteilla. Mukaan mahtui paljon muutakin kun liinajuoksutusta ja ajoa - vietimme pitkiä pätkiä kentällä tai maneesissa, jossa tutustuin oriin erilaisilla tehtävillä ponin ollessa irti. Kun selkeä side välillemme oli muodostunut, teki se kouluttamisesta huomattavasti helpompaa. Homppu ei ole niitä poneja jotka voitaisiin vain lähettää ammattilaisen hoiviin koulittavaksi.

Ratsuna Homppu on uskomattoman energinen, jopa hieman äkkipikainen. Se ei koostaan huolimatta ole todellakaan lastenratsu, mikä onkin yksi syy sen valjakkoponin uravalintaan. Homppu vaatii hyvin määrätietoista otetta ja selkeää tehtävänantoa - eikä sekään aina edes riitä. Joskus on vaan kivempi tehdä mitä huvittaa. Sehän onnistuu parhaiten siten, että heitetään ratsastaja selästä ja näytetään sitten pitkää kieltä perässä juoksijoille. Kärryjen edessä näitä piirteitä onneksi ei ole havaittavissa. Sillä on miellyttämisenhalua ja kilpailuviettiä jotka ovat vieneet sitä kärryponin uralla hienosti eteenpäin. Onhan Homppu vielä kovin nuori joten ties mitä hienoja piirteitä saammekaan tästä nuorikosta irti!

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Aken McKellen
KTK-I
ii. Muddyfoot C
VRER-PONIVALIO
iii. Bounce C
KTK-III, VVJ-III, KRJ-III, ERJ-III, YLA2
iie. Lavinian Lady
ie. SB Lilith
VRER-PONIVALIO
iei. Narrilaivan Leroy
iee. Jokikosken Sadjáma VRER-PONIVALIO
e. Cecam Nougat London
KTK-III
ei. Just a Flirt VIL
YLA3
eii. Vaapukan Castor VIR MVA Ch
eie. Frein Ginevra VVJ-II, YLA2
ee. Novelian Nevilia
SHLA-II, YLA2, DIPLOM
eei. CW Memphisto Waltz
eee. CW Tennessee Waltz

Syntymäaika Jälkeläinen Emä Omistaja
22.00.2017 t. Maybecks X Isähevosen nimi Ihmis Ihminen
22.00.2017 o. Maybecks Z Isähevosen nimi Ihmis Ihminen

Kilpailumenestys

Näyttelytulokset

-

Arvokisat

  31.01.2017 Tuiskula, Vaativa yhdistetty, VVJ-Cup 5/131

Kilpailut

Valjakkoajossa op. (vaikeustasolla /7)

Nopeus ja kestävyys
Kuuliaisuus ja luonne
Tahti ja irtonaisuus
Tarkkuus ja ketteryys

Päiväkirja ja valmennukset

Parivaljakkotreenit kotitallilla

14.01.2017, kirjoittajana Bettina