Huvin Scarlatt

Kantakirjakelpoinen

Shetlanninponi, tamma
Syntynyt 10.01.2018 Suomessa
Rautiaanpäistärikkö, 94cm

Rekisterinumero VH18-017-0015
Valjakkopainoitteinen: Noviisi
Kasvattanut Huvitus
Omistaa Maybeck Stud VRL-02116 & VRL-14355

Carla on äärimmäisen herttainen poni, joka tulee kaikkien kanssa vallan mainiosti toimeen - oli kyseessä sitten leikkiin yllyttävä tarhakaveri tai ruokaa roudaava kaksilahkeinen. Lempeä Carla on laumahiearkiassa siellä puolessa välissä; se ei aja toisia pois heinäkasalta tai käy iskemässä hammaskaluston jälkeä takakankkun ihan vain huvin vuoksi, mutta ei myöskään alistu kaikelle turhan päiväselle. Carla on usein nuorten ponien suosiossa, sillä se on loppujenlopuksi hyvin äidillinen ja kiltti tammamamma. Carla viihtyy yhtä hyvin ihmisten kanssa, kuin lajitovereidensakin. Se on hyvin ihmisläheinen poni, joka tunnistaa kyllä omat ihmisensä - näitä tämä tervehtii matalalla hörähdyksellä ja odottaa korvat höröllä rapsutuksia tai takintaskusta löytyviä porkkanoita. Kaikenlaiset hoitotoimenpiteet aina harjauksesta kengitykseen sujuvat tamman kanssa käden käänteessä eikä aiheuta harmaita hiuksia ponille eikä ihmisellekään.

Mitä Carlan sukuun tulee, tulee se myös itse poniin. Carla on isänsä ja emänsä tavoin erinomainen valjakkoponi, joka on vailla vertaansa. Se on valjakkoponina erittäin yrittelisä ja rohkea, jonka vuoksi sen kanssa on ollut aina ilo työskenellä sekä ohjasajaen että ihan kärryiltä ajaen. Carla on pienehköstä koostaan huolimatta energinen ja ergonominen liikkuja, joka näyttää varsinkin koulua ajaessa itseasiassa aika hienolta. Se liikkuu kevyesti, ja se kantaa itseään kuin automaattisesti oikein päin. Tarkkuutta ja maratonia ajaessa ponin vahvuuksia on ehdottomasti energisyys ja rohkeus; vielä tänäpäivänä ei ole tullut porttia, josta tamma olisi empinyt. Oli vastassa sitten vettä, metsää tai mitä tahansa, Carla laukkaa portilta portille korvat visusti eteenpäin suunnattuina.

Carla on niin tottunut matkustaja, että sen voi lastata sekä traileriin että rekkaan vaikka otsatukasta taluttaen. Se matkustaa siivosti, joten se on oivallinen matkakaveri esimerkiksi kokemattomille nuorille. Vieraissa paikoissa Carla käyttäytyy kuin kotonaan; yhteenvetona todettakoon että se on lempeä, rohkea ja miellyttämisenhaluinen poni kaikenlaisissa tilanteissa.

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Daybreak Sonata
Ch, VSN Champion, KTK-II
ii. Exchange Rate
rtpäis, 105cm
iii. Evening Shade
iie. Broken Paradise
ie. Lady Lunatic
prn, 101cm
iei. Little Patric
iee. Own Fantasy
e. Scandalous
rt, 84cm
ei. Hightime Suede
rt, 85cm
eii. Hightime Sensation
eie. Seductive
ee. All Cute And Candy Floss
rtkm, 81cm
eei. Cottoncandy
eee. Icy Sweetheart

Syntymäaika Jälkeläinen Isä Omistaja
22.00.2017 t. Maybecks X Isähevosen nimi Ihmis Ihminen
22.00.2017 o. Maybecks Z Isähevosen nimi Ihmis Ihminen

Kilpailumenestys

Näyttelytulokset

  21.01.2018 VSN-näyttelyt (Ravitalli Rusko) RCH

Arvokisat

  -

Kilpailut

Valjakkoajossa 205.8 op. (vaikeustasolla 1/3)

Nopeus ja kestävyys 0.00
Kuuliaisuus ja luonne 87.91
Tahti ja irtonaisuus 0.00
Tarkkuus ja ketteryys 117.89

Päiväkirja ja valmennukset

Huvin Fedone ja Scarlatt Maybeckin vahvistukseen

14.01.2018, kirjoittajana omistaja Amelie

"Hei Bettina, tuu kattomaan." mä huikkasin tallitoimistosta tallin puolelle, jossa siskoni hääräsi luuta kädessään. "Mä tiedän kyllä, että sä sanot ei mutta tuu nyt. Se Huvituksen kasvattaja on laittanut sata ja yksi ponia myyntiin ja täällä on pari mielenkiintoista valjakkoponia." mä jatkoin ja yritin luoda innostusta naiseen, joka katsoi minua kulmiensa alta. "Vainiin." se sanoi ja laahusti perässäni toimistoon.

Vaikka olin varma ettei Bettina innostuisi uusista hevosista - varsinkaan maitovarsoista - toisin kävi. Loppujen lopuksi Bettina taisi olla innostuneempi varsoista, mitä minä mutta sehän kelpasi minulle. Emistään erotetut maitovarsat sopisivat mitä parhaimmin pihaton täytteeksi, eikä niistä kovin suuria kustannuksia tulisi - sen mitä syövät, syövät ja joskus silloin tällöin käyvät eläinlääkärin ja kengittäjän pakeilla pysyäkseen terveenä. Ja kun hevosen hankkii maitovarsana, sitä on ihan erilaista lähteä työstämään kohti kilpakenttiä kuin ponia, jonka alun on tehnyt toinen ihminen. Oli se pohjatyö tehty sitten hyvin tai huonosti, alusta asti oma on aina eritavalla oma.

Huvitukseen päästyämme tallin omistaja esitteli meille noin kymmenen erilaista shetlanninponia; pääasiassa katselimme varsoja tarhassa samalla kun kasvattaja kertoi niiden suvusta, mutta muutama potentiaalinen varsa otettiin tallin maneesiin irtojuoksemaan yhdessä emiensä kanssa. Näistä varsoista erottui muutama kiva edukseen - melko isohko rautiaankirjava ori sekä pieni, hyväntuulinen rautiaanpäistärikkö tammavarsa.

"Niin, mitä mieltä sä olet? Mulla on tässä vahvasti kaksi kivaa varsaa mielessä" mä kysyin siskoltani, joka totesi varsojen olevan varmasti aikalailla samat. "Se rautiaankirjava ori ja päistärikkö tamma oli kivoja, mun puolesta saat ostaa vaikka molemmat kun kaupoille alunperin halusitkin. Mutta ne menee täysin sun budjetista, mä en tällä kertaa halua osallistua ostokustannuksiin kun haluan keväällä ostaa jonkun vähän vanhemman nuoren itselleni." Bettina tuumi vakavan näköisenä. "Siinäs kuulit. Eiköhän me lähdetä näistä kauppoja vääntämään." mä käänsin katseeni kasvattajaan pieni virne kasvoillani. "Ei näistä tarvitse lähteä sen enempää vääntämään, kyllä me hinnasta päästään sopuun, senkus viette mukananne. Haukaa, että pääsevät aktiiviseen kotiin." Sorel vastasi lempeä hymy kasvoillaan.

Sivujen suunnittelu ja toteutus © Maybeck Stud 2017
Sivuston kuvat © VRL-01811 & Pixabay

Tämä on virtuaalitalli ja kaikki sivuilla oleva teksti ja muu sisältö on kuviteellista. Jokainen hevonen on virtuaalihevonen.

Piditkö? Peukuta VRL:n tallilistalla!