Maybeck Stud

Huvin Groovy Guava

Shetlanninponi, ori
Syntynyt 24.07.2018, 8v
Musta, 101cm

Rekisterinumero VH18-017-0394
Valjakkopainoitteinen: Noviisi
Kasvattanut Huvitus
Omistaa Maybeck Stud VRL-02116 & VRL-14355

Ch
KTK-II


Hoitaessa Groovy on oikea sosiaalisuuden multihuipentuma, joka osallistuisi mielellään kaikkeen. Tarhasta hevosta hakiessa se tulee korvat hörössä portille vastaan ja haistelee mielellään hakijansa läpikotaisin ennen liikkeelle lähtöä. Taluttaessa ori kävelee kiltisti taluttajansa vierellä, mutta se ei jätä hetkeksikään ulkoista ympäristöä huomioimatta vaan se katselee mielellään esimerkiksi muita hevosia, jonka vuoksi oria talutetaan varmuuden vuoksi ketjun tai orikuolainten kanssa sillä olisi erittäin tyhmää ottaa tietoisia riskejä. Karsinassa hoitaessa Groovy keskittyy lähinnä vesiautomaatin kanssa lutraamiseen tai harjakassin perinpohjaiseen tutkimiseen, jonka vuoksi ponia kannattaakin hoitaa hoitajan hermojen säästämiseksi käytävällä. Käytävällä ollessaan Groovy seisoo kauniisti aloillaan, eikä perushoitotoimenpiteet kuten harjaus, satulointi, kengitykset tai rutiininomaiset eläinlääkärikäynnit aiheuta sen suurempaa ahdistusta läsnäolijoille.

Koulua ajaessa Groovy on toisinaan jopa hieman laiskanpulskea ja varsinkin käynti- ja ravityöskentelyssä se jää helposti vähän turhan hitaaksi, mikäli ohjastaja jää seilaamaan kenttää tai maneesia ympäri ilman kunnollista ajatusta tekemisestä. Huolellisen jumppaamisen ja aktivoimisen kuten siirtymisten kautta tapahtuneen ohjastamisen sekä ensimmäisten laukkojen jälkeen ori kuitenkin saa energiaa niin, että sitä ei loppuaikana tarvitse juurikaan patistaa eteenpäinpyrkimystä tavoitellen. Ori on kädelle kevyt, se kantaa itseään hyvässä työskentelymuodossa ja se on kohtalaisen elastinen erilaisissa tehtävissä. Parhaimmillaan ori on laukkatyöskentelyssä, jossa sen kanssa voi harjoitella oikeastaan mitä tahansa koululiikkeitä aina pohkeenväistöstä avotaivutukseen. Tarkkuus- ja maratonajoa ajatellen Groovy on rehellinen ja motivoinut kulkija, joka etenee suurella sydämellä portilta toiselle. Porttien välissä se on kuuliainen ohjastajan antamille avuille ja on omiaan esimerkiksi lyhentämistä tai pidentämistä vaativissa tehtävissä, jonka vuoksi ori onkin parhaimmillaan tehtävillä, jotka vaativat vauhtia sekä ketteryyttä.

Kilpailupaikoilla Groovy on kuin kotonaan, eikä stressaa muuttunutta ympäristöä millään tavalla. Pitkillä kilpailumatkoilla Groovyn tapaakin usein makoilemasta tilaispäiskarsinan lattialta ja täytyy ihan myöntää, että orille on muutamia kertoja kierretty nurmihokkeja kenkiin kiinni sen makoillessa pitkin pituuttaan karsinassa. Kilpailuissa ajaessa ori on aavistuksen energisempi ja ehkä jollain tavalla kuumempi kuin kotona, mikä näkyy oikeastaan vain energisempänä eteenpäinpyrkimyksenä. Radalla ollessaan Groovy keskittyy ohjastajaan ja suorittamiseen sataprosenttisesti, eikä jää kyttäämään esimerkiksi estejohteita tai ratahenkilökuntaa.

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Huvin Vertiqal
KTK-III
ii. Synd Verizon
KTK-III
iii. Crowvalley Phoenix
VIR MVA Ch, KTK-II, ERJ-I, SHLA-I, YLA2
iie. Cute Twitch
VIR MVA Ch, KTK-II
ie. Yentel Vanilla Blossom
Ch, KTK-II
iei. Yentel Starwulf
VVJ-I, SHLA-II, YLA1
iee. Yentel Jasmiin
VVJ-II, SHLA-I, YLA2
e. Snilli Berry
KTK-II, Ch-driving class
ei. Marquis v. Moons
KTK-III
eii. Pow Wow Twitch
Ch, Diplom, KTK-II, KRJ-I, SHLA-II, YLA2
eie. Micha v. Moons
KTK-III, KRJ-I, SHLA-I, YLA1
ee. Sonetin Belinda
KTK-III, VVJ-II
eei. Memphis vom Liliebloom
VIR MVA Ch, KTK-II, SHLA-II
eee. Fantome's Belle

Isälinja: Huvin Vertiqal - Synd Verizon - Crowvalley Phoenix - Emil Ö
Emälinja: Snilli Berry - Sonetin Belinda - Fantome's Belle - Ballerina


Syntymäaika Jälkeläinen Emä Omistaja
13.08.2019 t. Kastehelmen Glitter Spritz Yentel Dolores felissa, Kastehelmen talli

Kilpailumenestys

Arvokilpailut

  31.10.2018 Wyat Shetlands VVJ-Cup, Noviisi yhdistetty (pv) 4/77

Näyttelytulokset

  18.10.2018 NJ-näyttelyt (Ponitalli Adina) irtoSERT
  04.11.2018 NJ-näyttelyt (Maybeck Stud), irtoSERT
  22.11.2018 NJ-näyttelyt (Husgård Stud) irtoSERT
  30.10.2018 NJ-näyttelyt (Adina) irtoSERT

Kilpailut

Valjakkoajossa op. (vaikeustasolla /3)

Nopeus ja kestävyys
Kuuliaisuus ja luonne
Tahti ja irtonaisuus
Tarkkuus ja ketteryys


Päiväkirja ja valmennukset

11.09.2018   Ajo-opetuksesta  omistaja Amelie

Syksyn aikana meille on Maybeckiin saapunut paljon nuoria hevosia ajolle opetettavaksi ja olen ollut enemmän tai vähemmän työllistetty niistä. Tästä syystä lahjoin Jessican opettamaan Groovyn ohjasajolle ja kun se homma alkoi toimimaan, sai hän laittaa poniorin kärryihin ensimmäiset kerrat yhdessä Bettinan kanssa. Groovya on ollut varsin mallikas ponilapsi - se on tehnyt töitä mielellään, mutta se on ollut sen verran rauhallinen jokaisessa tilanteessa, ettei sen kanssa ole tarvinnut turhia jännitellä.

Ennen kuin ehdin kissaa sanomaan, Jessica oli opettanut Groovyan ajolle ja se teki kaikki askellajit melko sujuvasti kärryjen edessä. Vaikka tiesin nuoren naisen olevan taivaanlahja, en olisi kuuna päivänä uskonut, että hän tekisi näin hyvää tulosta näin lyhyessä ajassa. Eikä mitenkään liian nopeasti; nainen eteni aina hevosen ehdoilla, eikä tehnyt hallaa itselleen tai hevoselle kiirehtimällä.

Varsin vakuuttuneena Jessican taidoista halusin ajaa Groovya vihdoin itse, sillä halusin tietää minkälaista sillä olisi ajaa. Jo lyhyen käyntityöskentelyn jälkeen olin aivan haltioissani, sillä Groovya oli kädelle erittäin kevyt, se eteni hyvällä moottorilla eteen ja oli ohjastajan antamille avuille erittäin kuuliainen. Ravissa ja laukassa Groovyaa sai ensin hieman patistaa eteen, mutta heti kun löysimme yhteisen sävelen sopivaan tempoon, ei se ollut yhtään hullumpi - itseasiassa erittäin kiva!

"Sä oot Jessica tehnyt ihan mahtavaa työtä Groovyan kanssa! Se on ihan superhyvin ajettu, sustahan on tullut mulle ja Bettinalle varsinainen kilpailija - kohta sä varmaan perustat oman valjakkotallin naapuriin ja viet meidän ajo-opetettavat asiakkaat!" naurahdin tallikäytävällä Jessican nähtyäni. "Groovya on ollut niin kiltti ja rehellinen ponilapsi, että sen kanssa on ollut kiva tehdä hommia. Ja musta se on oppinut aika nopeasti kaikki, sen kanssa ei tarvitse vääntää asioita rautalangasta!" Jessica tuumi, ja tuli rapsuttamaan mustan poniorin otsaa.

13.11.2018   Menestyksen syksy   omistaja Amelie

Groovy on tehnyt ihan mieletöntä tulosta koko kuluneen syksyn aikana. Ori on nimittäin kilpaillut valjakkoajon porrastetut kilpailut täyteen tasolle 4/3 saaden nopeudesta ja kestävyydestä 5.05p, kuuliaisuudesta ja luonteesta 724.34p, tahdista ja irtonaisuudesta 53.66p sekä tarkkuudesta ja ketteryydestä 826.15p. Tämän myötä Groovy jättää valjakkoajokilpailut nuoremmilleen, mutta eiköhän me käydä vielä pyörähtämässä valjakkoajojaoksen cup-kilpailuissa jahtaamassa lisäpisteitä laatuarvostelua varten. Ja vaikka Groovy jättäytyy aktiivisesta kilpailumaailmasta nyt pois, ei se suinkaan tarkoita sitä, ettei ponia ajettaisi - päinvastoin nyt se liikkuu äärettömän monipuolisesti erinäisten tehtävien parissa ja sen kanssa treenataan edelleen vähintään yhtä lujaa kuin ennenkin! Ehkä vähän vähemmän vakavammin kuin ennen, mutta vakavasti ja määrätietoisesti kuitenkin.

Groovy on käynyt pyörähtämässä syksyn mittaan myös näyttelyjaoksen alaisissa näyttelyissä kahmien itselleen jo kaksi irtoSERTiä. Molemmat sertit ovat tulleet samalta päätuomarilta Miia-Marialta, joten seuraavaksi tähtäämme toiselle tuomarille champion arvonimeä havitellen. Tai kuka tietää, vaikka lähtisimme metsästämään ensimmäistä MVA-SERTiä ja sitä myötä myös VIR MVA Ch-arvonimeä. Sen näyttää vain aika ja näyttelymenestys!