Huvin Fedone

kantakirjakelpoinen

Shetlanninponi, ori
Syntynyt 03.01.2018 Suomessa
Rautiaankirjava, 103cm

Rekisterinumero VH18-017-0014
Valjakkopainoitteinen: Noviisi
Kasvattanut Huvitus
Omistaa Maybeck Stud VRL-02116 & VRL-14355

Fedone, Ferrari, Velmu, Vekara, Vertti.. rakkaalla lapsella on monta nimeä. Maitovarsana Maybeckiin saapunut ori ristittiin pian Velmu Vekaraksi, mutta sittemmin rautiaankirjavaa oria on kutsuttu lähinnä Vertiksi tai Ferrariksi. Jälkimmäiseksi ehkä enemmän, sillä sitä ori todella on. Vauhtia ja voimaa riittää enemmän kuin pienessä kylässä.

Ferrari on ottanut paikkansa Maybeckin leikkisänä ikiliikkujana. Oli sitten kesä tai talvi, on se varmaa että tarharallin sekä aloittaa että lopettaa kyseinen poni. Pukkipierulaukka, holtiton loikkiminen jokaiseen ilmansuuntaan ja komea pystyynhyppiminen tuntuu olevalle ponille varsinaista arkipäivää tarhassa - ja mikäpä olisi parempaa, kun naapuritarhalaisen yllyttäminen leikkiin mukaan. Ferrari rakastaa myös pallojen, kumisaappaiden ja puunoksien raahaamista paikasta toiseen - tämän vuoksi orin tarha muistuttaa enemmän unohtuneelle sirkukselle kuin hevosen tarhalle.

Vaikka Ferrarilla riittä pilkettä silmäkulmassa, se ei ole missään nimessä ilkeä tai pahantahtoinen. Se ymmärtää rajansa, ja ymmärtää miten ihmisen kanssa tulee toimia. Sen takia orin hoitaminen ei ole sen kummoisempaa kuin minkään muunkan hevoseen - se seistä tököttää melko maltillisesti paikoillaan hoitotoimenpiteen ajan, mutta erittäin tylsistyneenä se saattaa alkaa napsia käytäväketjuja suuhun itseään viihdyttääkseen. Mikäli ketjujen kilinää ei huvita kuunnella, tomera ei käsky riittää - sen jälkeen asiasta ei tarvitse ainakaan saman päivän aikana keskustella uudelleen.

Valjakkoponina Ferrari on varsinainen ikiliikkuja, joka ei tunnu väsyvän koskaan. Koulua ajaessa se haluaisi toisinaan mennä sieltä mistä aita on matalin, mutta osaavan ohjastajan kanssa se tekee sen, mitä siltä pyydetään. Enemmän vauhdista kuin pilkunviilauksesta innostuva ori on omiaan tarkkuudessa ja maratonilla, jossa kaasuvaihteen saa jättää päälle. Rohkea ori suuntaa portilta toiseen sen enempää empimättä; suurimmaksi huolenaiheeksi tuntuukin usein jäävän se, että kuinka monta palloa keilojen päälle jää ja ehtiikö hevosta hidastamaan sen verran, että sen saa ohjattua seuraavasta portista sisään.

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Ferro v.d. Zanneshof
KTK-II
ii. Rävbergs Ludde
rtkrj, 99cm
iii. Flixnäs Turbo
iie. Gregjers Linda
ie. Rojal's Flaming Rose
rnkrj, 99cm
iei. Gullbergs Aslan
iee. Vehkamon Fancy Queen
e. Huvin Lequiné
VIR MVA Ch, VSN Champion, KTK-II
ei. Porthos DEM
VIR MVA Ch, KTK-III
eii. Gregorian
eie. Fyre's Charola
ee. Florencia IV
rt, 104cm
eei. Mistress Voltas
eee. Flaming Rose

Syntymäaika Jälkeläinen Emä Omistaja
08.01.2018 o. Maybecks 99 Berries Synd Coraille indy, Walnut Grove Shetlands

Kilpailumenestys

Näyttelytulokset

  23.01.2018 NJ-näyttelyt (Maybeck Stud) BIS1, MVAsert
  17.02.2018 NJ-näyttelyt (Maybeck Stud) irtoSERT

Arvokisat

  -

Kilpailut

Valjakkoajossa 217.51 op. (vaikeustasolla 1/3)

Nopeus ja kestävyys 0.00
Kuuliaisuus ja luonne 105.90
Tahti ja irtonaisuus 0.00
Tarkkuus ja ketteryys 111.61

Päiväkirja ja valmennukset

Huvin Fedone ja Scarlatt Maybeckin vahvistukseen

14.01.2018, kirjoittajana omistaja Amelie

"Hei Bettina, tuu kattomaan." mä huikkasin tallitoimistosta tallin puolelle, jossa siskoni hääräsi luuta kädessään. "Mä tiedän kyllä, että sä sanot ei mutta tuu nyt. Se Huvituksen kasvattaja on laittanut sata ja yksi ponia myyntiin ja täällä on pari mielenkiintoista valjakkoponia." mä jatkoin ja yritin luoda innostusta naiseen, joka katsoi minua kulmiensa alta. "Vainiin." se sanoi ja laahusti perässäni toimistoon.

Vaikka olin varma ettei Bettina innostuisi uusista hevosista - varsinkaan maitovarsoista - toisin kävi. Loppujen lopuksi Bettina taisi olla innostuneempi varsoista, mitä minä mutta sehän kelpasi minulle. Emistään erotetut maitovarsat sopisivat mitä parhaimmin pihaton täytteeksi, eikä niistä kovin suuria kustannuksia tulisi - sen mitä syövät, syövät ja joskus silloin tällöin käyvät eläinlääkärin ja kengittäjän pakeilla pysyäkseen terveenä. Ja kun hevosen hankkii maitovarsana, sitä on ihan erilaista lähteä työstämään kohti kilpakenttiä kuin ponia, jonka alun on tehnyt toinen ihminen. Oli se pohjatyö tehty sitten hyvin tai huonosti, alusta asti oma on aina eritavalla oma.

Huvitukseen päästyämme tallin omistaja esitteli meille noin kymmenen erilaista shetlanninponia; pääasiassa katselimme varsoja tarhassa samalla kun kasvattaja kertoi niiden suvusta, mutta muutama potentiaalinen varsa otettiin tallin maneesiin irtojuoksemaan yhdessä emiensä kanssa. Näistä varsoista erottui muutama kiva edukseen - melko isohko rautiaankirjava ori sekä pieni, hyväntuulinen rautiaanpäistärikkö tammavarsa.

"Niin, mitä mieltä sä olet? Mulla on tässä vahvasti kaksi kivaa varsaa mielessä" mä kysyin siskoltani, joka totesi varsojen olevan varmasti aikalailla samat. "Se rautiaankirjava ori ja päistärikkö tamma oli kivoja, mun puolesta saat ostaa vaikka molemmat kun kaupoille alunperin halusitkin. Mutta ne menee täysin sun budjetista, mä en tällä kertaa halua osallistua ostokustannuksiin kun haluan keväällä ostaa jonkun vähän vanhemman nuoren itselleni." Bettina tuumi vakavan näköisenä. "Siinäs kuulit. Eiköhän me lähdetä näistä kauppoja vääntämään." mä käänsin katseeni kasvattajaan pieni virne kasvoillani. "Ei näistä tarvitse lähteä sen enempää vääntämään, kyllä me hinnasta päästään sopuun, senkus viette mukananne. Haukaa, että pääsevät aktiiviseen kotiin." Sorel vastasi lempeä hymy kasvoillaan.

Sivujen suunnittelu ja toteutus © Maybeck Stud 2017
Sivuston kuvat © VRL-01811 & Pixabay

Tämä on virtuaalitalli ja kaikki sivuilla oleva teksti ja muu sisältö on kuviteellista. Jokainen hevonen on virtuaalihevonen.

Piditkö? Peukuta VRL:n tallilistalla!