Maybeck Stud

Huvin Daan Roqué

Shetlanninponi, ori
Syntynyt 22.04.2019, 8v
Sysirautias, 102cm

Rekisterinumero VH19-017-0243
Valjakkopainoitteinen: Noviisi
Kasvattanut Huvitus
Omistaa Maybeck Stud VRL-02116 & VRL-14355


"Huomasitteko te, että Huvituksessa on Caysan varsa myytävänä. Sysirautias ori, mielettömän suloinen!" Jessica huudahti kesken lounastauon rikkoen hiljaisuuden. Katsahdin Bettinaa, joka näytti varmasti yhtä yllättyneeltä kuin minäkin.
"Ai, siis meidän Caysasta?" sain vihdoin sanottua.
"Joo-o! Tässä on pieni videokin." Jessica vakuutti ja tarjosi puhelintaan näyttääkseen videon.

Ihanaltahan sen näytti - eipä muuta voi niin hienosta tamman jälkeläisestä odottaakaan. Tuontitamman myynti jätti Maybeckiin jättimäisen aukon, sillä Caysa oli todella jonkinlainen keulaponi Maybeckille, mutta koska se oli jäänyt tyhjäksi, jäi meille peikko siitä, tiinehtyykö se enää laisinkaan. "Jos se on oikeasti myynnissä, sillä on neljä jalkaa ja edes jonkinlainen tapa liikkua, niin varmasti ostetaan. Mulla on niin jäätävä ikävä Caysaa, että sitä ei lievitä kuin se, tai sen jälkeläinen." Bettina totesi yllättäen. Olin hämilläni, sillä jos jompikumpi meistä käyttää ponien ostossa järkeä, on se ehdottomasti meistä sisaruksista nuorempi Bettina.
"Ei kai siinä sitten auta muu, kuin soittaa Huvitukseen, että me tullaan katsomaan trailerin kanssa." totesin naisille, ja kaivoin puhelimeni esiin.

Vaikka meillä on ehkä vähän tyhmänäkin tapana ostaa poneja sen enempää harkitsematta, oli Röllin osto ehkä nopein päähänpisto ikinä. Tai ainakin itse pidän melko ripeänä toimintana sitä, että poni huomataan lounasaikaan myytävänä, ja samana päivänä se samainen poni tutkii uutta kotiaan korvat höröllä. Mutta Röllissä iski kaikki; sen emä isääkään yhtään paheksumatta, luonne, väri, liikemekanismi. Kaikki.

Rölli on perusluonteeltaan mitä helpoin ja mutkattomin poni; jos ponin vääntäminen rusetille olisi fyysisesti mahdollista, taipuisi ori maailman komeimmalle rusetille vähintään ihmisen mieliksi. Jo nuorena pojankoltiaisena sen luonteesta paistoi sellainen positiivisuus ja avoimuus, joka on vailla vertaansa - tämä poni nimittäin pussaa ja pitää kaverina kaikkea ja kaikkia oli kohteena sitten tallin henkilökunta, eläinlääkäri tai maastossa vastaantuleva postinjakaja. Tämän luonteenpiirteensä vuoksi Rölliä käytetään Maybeckissa paljon tapahtumaponina, sillä se säilyttää sympaattisen rauhallisuutensa myös isoissa tapahtumissa eikä stressaa, vaikka siihen yrittäisi koskea kymmenen lasta kerrallaan.

Valjakkoponina Rölli on hyvä vastus emälleen; se on nimittäin Caysan tavoin erittäin miellyttävä ajaa sen kuuliasuuden ja pehmeytensä vuoksi. Se on lisäksi tasainen ja rauhallinen, joten sen kanssa voi käyttää esimerkiksi koulua ajaessa aikaa loputtomiin tehdäkseen esimerkiksi juuri sitä täydellistä ravi-käynti-ravi siirtymää. Vaikka Rölli on erittäin osaava kouluponi ja sillä saralla melko näyttäväkin, on sen leipälaji kuitenkin ehdottomasti tarkkuutta ja kestävyyttä ajaessa, jossa orin vahvuuksiksi on muodostunut emänsä tavoin ketteryys, kestävyys sekä rohkeus. Kuten aina jaksan sanoa, Röllin kanssa ei koskaan tarvitse miettiä, pääseekö sen kanssa maaliin asti - se menee vaikka läpi harmaan kiven ihmisensä vuoksi oli vastassa sitten erikoisia elementtejä tai rata itsessään oli fyysisellä tasolla erittäin raskas.

Paljon valmentautuneena ja kilpailleena orina Rölli on tottunut matkustaja, joka matkustaa niin yksin kuin yhdessä, trailerissa kuin rekassakin. Vieraissa paikoissa se on ehkä normaalia pirteämpi, muttei kuitenkaan mikään ylitse rynnivä macho. Pirteys näkyy lähinnä reippaampana askeleena ja sellaisena hyväntahtoisena uteliaisuutena kaikkea kohtaan.

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Riddlehill Rooij
Ch, KTK-I
ii. King Dragontooth
vrt, 98cm evm
iii. Stahre Valravn
rt, 97cm
iie. Mnemosyne
vprt, 94cm
ie. Riddlehill Sinopia
rt, 100cm evm
iei. Teawood Perihelion
trt, 105cm
iee. Gregoor Tattoo Ink
rt, 103cm
e. Caysa v.d. Sauther
KTK-III
ei. Camar
rt, 101cm evm
eii. Canal
rt, 102cm
eie. Wilra v.d. Fallower
rt, 103cm
ee. Kajsa v.d. Sauther
km, 103cm evm
eei. Gynether
rt, 103cm
eee. Kayma v.d. Shotdock
rt, 98cm


Syntymäaika Jälkeläinen Emä Omistaja
08.10.2018 Maybeck Stud

Kilpailumenestys

Arvokilpailut

 

Näyttelytulokset

 

Kilpailut

Valjakkoajossa 2444.99 op. (vaikeustasolla 6/3)

Nopeus ja kestävyys 0.00
Kuuliaisuus ja luonne 1186.79
Tahti ja irtonaisuus 0.00
Tarkkuus ja ketteryys 1258.20


Päiväkirja ja valmennukset

08.10.2018   Sileän työskentelyä   valmentajana 10531

...