Maybeck Stud

Fellbury Gold Digger

Shetlanninponi, ori
Syntynyt 12.09.2019, 8v
Ruunikko, 103cm

Rekisterinumero VH19-017-0441
Valjakkopainoitteinen: Noviisi
Kasvattanut Fellbury Stud
Omistaa Maybeck Stud VRL-02116 & VRL-14355

Ch
KTK-I


Lapioin juuri vadelmakermakakkua suuhuni, kun huomasin Fellburyn myynti-ilmoituksen nuoresta poniorista. Kun tapailin orin nimeä mielessäni, räkäisin kermakakun jäämät suustani näyttävässä kaaressa keittiöpöydän toiselle puolen.
"Kun sä heität aina kaikkea ihan idioottimaista läppää mun miesystäväkandinaateista, niin tiedätkö, Fellburyssä olisi nyt myytävänä ori, jonka nimi on enne siitä, että sen paikka ei ole missään muualla kuin täällä meillä." räkätin Bettinalle, joka silmäili touhuani otsa kurtussa pöydän toiselta puolelta.

"Gold Digger. Mä en kestä." räkätin, ja nousin hakemaan servettiä pyyhkiäkseni kermakakun rämmälleet päältäni.

Kun tutkailimme orin sukua enemmän, kiinnostuimme siitä todella - se oli monipuolinen; siinä oli oma pala Fellburyn historiaa Huovilan poneina saaden kuitenkin ripauksensa muun muassa Hollymossin, Walnut Grove Shetlands, Grasshopper Shetlandin tuontiponeista. Kuten kasvattajakin myynti-ilmoituksessa kuvaili, ei kyseessä ollut mikään uniikki lumihiutale-meininki, mutta kiva lisä jalostukseen.

Ja niinhän siinä sitten kävi, että Göranista käytiin kauppaa ja ori tuli muutaman viikon kuluttua kimppakyydillä Iso-Britanniasta isojen puoliveristen seassa suomeen ja edelleen Maybeckiin. Vaikka poniori oli kolmasosa muista matkustajista, löytyi siitä ehdottomasti eniten pontta; se asteli Maybeckin maille vailla mitään ujoutta ja ilmaisi kaikki kaviot maan päälle saatuaan kuuluvasti, että poika on tullut kotiin. Aivan, kuten se tekee aina esimerkiksi valmennus- ja kisamatkoillakin; sen on ilmoitettava saapumisestaan, mutta se ei ryhdy pitämään sen suurempaa showta. Göran kulkee sekä trailerissa, että rekassa moitteetta niin yhdessä kuin porukassakin - tosin tammojen kanssa vain orilaidalla.

Hoitaessa Göran on melko mitään sanomaton, sillä se ei ole mikään varsinainen pussailija, mutta sellainen kuitenkin, että kestää paikoillaan aikansa. Parhaimmillaan Göran on karsinassa vapaana, sillä toisinaan se ei malta pysyä housuissaan käytävällä - ainakaan silloin, kun käytävällä on muuta trafiikkia ja pieni ori haluaisi käydä tutustumassa jokaiseen. Inhottavinta Göranin mielestä on harjan letittäminen ranskanletille, jolloin se alkaa heiluttamaan päätään jokaiseen ilman suuntaan saadakseen ihmisen lopettamaan letittämisen. Napakka "ei" toimii tähän tilanteeseen kuitenkin paremmin kuin hyvin ja Görän kyllä tietää, että se on pakollinen paha esimerkiksi ajamista varten, kun muuten hieno hulmuharja takertuu viiden minuutin välein ohjiin.

Göran on valjakkoponina ihana sekoitus vanhempiaan, sillä se on molempien vanhempiensa tapaan energinen viipottaja, joka kuitenkin on pääsääntöisesti hyvin yhteistyöhaluinen ja kuulias poni, jolla ei ole liikaa omaa tahtoa ja mielipiteitä. Sen kanssa ajaminen on parhaimmillaan hyvin antavaa, sillä orin kanssa voi treenata esimerkiksi kouluajoa ajatellen täydellistä siirtymää vaikka puoli vuosisataa ja sen jälkeen lähteä viipottamaan maastoon ohjat puolilöysänä rentoa, matkaavoittavaa laukkaa vailla minkäänlaista ajatusta ja painetta. Emme ole oikeastaan vielä tänä päivänäkään varmoja siitä, mikä on Göranin mielipide lempilajistaan - se kun tekee hommia täydellä sydämellään niin koulu-, tarkkuus- kuin kestävyysajonkin saralla.

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Fellbury Skip Jive
KTK-II, VVJ-II
ii. Albertslunds Olof
KTK-II
iii. Hollabar Limelight
iie. Albertslunds Cinnamon
VIR MVA Ch, KTK-II
ie. Huovilan Gaia
KTK-I
iei. Huovilan Odin
Ch, KTK-II
iee. M.B. Maia
Ch, KTK-II, VVJ-II
e. Fellbury Islay Rose
KTK-II, VVJ-I
ei. Mangon Little Lion
KTK-I
eii. Devils Earth To Enzo
eie. Mangon Millennium Star
VIR MVA Ch, KTK-I
ee. Huovilan Idalia
KTK-II, VVJ-II
eei. Hollymoss Calvin
KTK-II
eee. Mangon Indian Red
VIR MVA Ch, KTK-I

Isälinja: Fellbury Skip Jive - Albertslunds Olof - Hollabar Limelight - Limelingo Swiffer (KTK-III)
Emälinja: Fellbury Islay Rose - Huovilan Idalia - Mangon Indian Red - Scarlet of Wildwood (Ch, KTK-II)

Syntymäaika Jälkeläinen Emä Omistaja

Kilpailumenestys

Arvokilpailut

 

Näyttelytulokset

  27.09.2019 NJ-näyttelyt (Four Leaf Pony Farm) irtoSERT
  15.12.2019 NJ-näyttelyt (Mairoth Shetlands) irtoSERT
  17.12.2019 NJ-näyttelyt (Mairoth Shetlands) irtoSERT

Kilpailut

Valjakkoajossa op. (vaikeustasolla /3)

Nopeus ja kestävyys
Kuuliaisuus ja luonne
Tahti ja irtonaisuus
Tarkkuus ja ketteryys


Päiväkirja ja valmennukset

11.09.2018   Ajo-opetuksesta  omistaja Amelie