Maybeck Stud

Classic Euphoria

Shetlanninponi, tamma
Syntynyt 24.09.2019, 8v
Punarautiaanpäistärikkö, 98cm

Rekisterinumero VH19-017-0476
Valjakkopainoitteinen: Noviisi
Kasvattanut Janet Havgård
Omistaa Maybeck Stud VRL-02116 & VRL-14355

Ch


Punarautiaanpäistärikön ponitamman yleisilme on usein hyvin tyytyväinen - se seuraa ympäristöään tarhassa uteliain silmin, ja sen korvat pelaavat jonkinlaista peliä mennen vuoroin vasemmalle, vuoroin oikealle. Jos Enniä pitäisi kuvailla lyhyesti, kertoisin sen olevan varsin hyvätahtoinen, suurisydäminen poni joka sopii monenlaiselle harrastajalle. Se rakastaa lasten letitystuokioita, kisagroomin suorittamia kävelytyksiä aamuvarhain sekä aivokapasiteettia ja lihaskuntoa mittaavia treenejä niin ajaen, kuin ratsainkin. Erittäin lyhyesti kuvaillen kertoisin sanaakaan valehtematta, että Enni on sellainen hupsu kaikki käy-tyyppi.

Maailman suloisimman ponikuoren alla on sydän, joka on kyltymätön ottamaan vastaan rapsutuksia ja huomionosoituksia. Jos joku poneistamme on pusuttelija, on se ehdottomasti Enni - se kun kerjää lisää, vaikka sitä olisi rapsutellut ja pusutellut pitkälti toista tuntia. Ja mitä kerjäämiseen tulee, osaa se pyytää ihmistä myös harjauksen yhteydessä paneutumaan tiettyyn kohtaan joko harjalla tai sormin; se kun työntää itseään harjaa vasten juuri niin kauan, että kutina laantuu. Enni on tämän ominaisuuden vuoksi melko ärsyttävä klipattava, sillä sen mielestä klipperin terääkin vasten on hyvä hangata itseään, sillä pienen ponitamman aivoitukseen ei mahdu se tosiasia, että terät voivat tehdä muutakin, kuin hellästi kutittaa.

Valjakkoponina Enni on oikea matami, joka suuntaa tehtävältä toiselle korvat hörössä ilman huolia ja murheita tulevasta tai menneestä. Toisinaan pyöreän vatsan alla vipeltävät jalat ovat nopeampia kuin ajatus, ja tamman kanssa saa ajaa varsin kirkkaalla mielellä ajovirheet välttääkseen, mutta mikäli ohjastaja ei ole maailman tosikoin, on Ennin kanssa ajaminen varsin hauskaa puuhaa. Mikään kilparatojen ruusukehai se ei ole, mutta kuten olemme useasti Maybeckissa todenneet, hyvä mieli ja kova tekemisenmeininki antaa paljon anteeksi jolloin ruusuke ei ole pääasia, kun radalla on oikeasti ollut hauskaa. Koulua ja tarkkuutta ajaessa Enni tarvitsee jonkin verran tukea ohjastajaltaan, mutta kestävyyttä maastossa ajessa ponitammalle voi antaa hyvin pitkälti vapaat kädet, sillä Enni tuo ohjastajansa taatusti tehtäviltä turvallisesti ulos asti.

Enni on tottunut matkaaja, mutta se omistaa shetlanninponimaista jääräpäisyyttä sen verran, että se kokeilee aina silloin tällöin lastaussillalla rajojaan. Pieni rapina taskunpohjalla tai herkkusanko trailerin perällä saa herkuille person ponitamman kuitenkin toisiin ajatuksiin, ja se kipittää muitta mutkitta peremmälle niin traileriin, kuin rekkaankin. Vieriassa paikoissa Enni on alkuun melko rauhaton ja se haluaisi tutustua kaikkeen ja kaikkiin, mutta pienen kävelytyksen jälkeen se malttaa olla hyvin paikoillaan esimerkiksi valjastusta varten. Kisapaikoilla Ennin mielenkiinto voi kuitenkin kohdistua kesken suorituksen ohjastajan sijaan esimerkiksi tuomaritorniin tai ah-niin-kauniiseen kukkaistutukseen, joten sen kilpailu-ura on ollut melko ailahteleva. Toisena päivänä se keskittyy ohjastajaansa täysin, mutta toisena kertana mielenkiinnonkohteet löytyykin radan ulkopuolelta.


Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Dimples Euclides
prtpäis, 103cm evm
ii. Eikehof Epol
rtpäis, 103cm
iii. Heikehof Robert
iie. Heikehof Eperia
ie. La Crocus Udine
prt, 101cm
iei. Crocus Impatiete
iee. Neuville Unec
e. Classic Fraxinella
rt, 98cm evm
ei. Classico Jon
prt, 100cm
eii. Classerwe
eie. Jonelle Evelina
ee. Bumanns Fraulina
rtpäis, 98cm
eei. Khedive Ott Legy
eee. Bumanss Framboise

...

Syntymäaika Jälkeläinen Emä Omistaja


Kilpailumenestys

Arvokilpailut

Näyttelytulokset

  30.10.2019 NJ-näyttelyt (Maybeck Stud) irtoSERT
  31.10.2019 NJ-näyttelyt (Susiraja) BIS6, MVA-Sert
  20.12.2019 NJ-näyttelyt (Hornanhovi) irtoSERT

Kilpailut

Valjakkoajossa 1420.14 op. (vaikeustasolla 4/3)

Nopeus ja kestävyys 0.00
Kuuliaisuus ja luonne 689.36
Tahti ja irtonaisuus 0.00
Tarkkuus ja ketteryys 730.78


Päiväkirja ja valmennukset

01.06.2019   Hiekkakuopilla   hoitajana Elli L.

:..