Maybeck Stud

Captain Marvel

Shetlanninponi, ori
Syntynyt 19.12.2016, 8v
Sysirautias, 102cm

Rekisterinumero VH18-017-0414
Valjakkopainoitteinen: Noviisi
Kasvattanut I. Johnson
Omistaa Maybeck Stud VRL-02116 & VRL-14355Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Captain Rio
evm
ii. Royal Max
iii. Maureen Ann
iie. Mad Annie
ie. Fairwood Present
iei. Maxine
iee. Tascalina
e. Barachois Princess
evm
ei. Bandrol
eii. Karinga
eie. Aimessa
ee. Hoo La Baloo
eei. Big Bucks
eee. Venita

Vaikka Marvel on itse ollut aikoinaan laukkaponi, ei orin suvusta löydy ainuttakaan laukkaponia. Ori on suvultaan ehta aito Jenkki, jonka sukua ei edes pahemmin tunneta Euroopassa. Orin suvusta ei löydy menestyneitä laatuponeja, vaan suurin osa sukulaisista on toiminut puhtaasti harrasteponina tai ratsastuskoulukäytössä paria tapausta lukuunottamatta.

Isä Captain Rio oli ylikasvuinen, 110cm korkea tummanpunarautias shetlanninponiori, jonka kuvailtiin olevan luonteeltaan kuin nallekarhu. Captain Rion kasvattajasta ei tiedetä paljoakaan, ori syntyi paikalliselle ratsastuskoululle josta Captain Rio myytiin kahden vuoden iässä New Yorkiin ratsastuskouluun. Captain Rio oli ehta kaupunkiponi, joka oli erityisesti lasten suosiossa. Ruunaamiselle ei nähty tarvetta tasaisen luonteen vuoksi. Koska Captain Rio oli ylikasvuinen eikä rakenteeltaan edes kovin nätti, ei oria ikinä aiottu käyttää jalostukseen. Kävi pieni kämmi ratsastuskoulun karkureissulla olevan shetlanninponitamman kanssa, josta Captain Marvel sai alkunsa. Captain Rio menehtyi 26-vuoden iässä vanhuuteen.

Isänisä Royal Max oli 106cm korkea tummanrautias pitkäjalkainen poni, jonka suhteen ei voitu edes puhua laadusta. Royal Max oli lyhyesti sanottuna ruma, vaikka poni polveutuikin suhteellisen hienosta isäorista. Ponin luonne oli kuitenkin täyttä kultaa ja Royal Max toimi koko ikänsä Kalifornialaisen perheen harrasteratsuna. Kuuden vuoden iässä poni jouduttiin ruunaamaan, jotta Royal Maxin olisi voinut tarhata muiden tammojen kanssa. Ennen ruunausta Royal Max astutettiin kuitenkin tilan toisella shetlanninponitammalla, sillä perheen pää halusi välttämättä varsottaa tamman juurikin pitkäkoipisella Royal Maxilla.

Isänemä Fairwood Present oli kaunis mustanruunikko 103cm korkea siro shetlanninponitamma, joka oli syntyjään ratsu, mutta myytiin myöhemmin laukkatallille ostajan huomattua tamman mahdollisen piilevän lahjakkuuden. Ongelma oli vain siinä että Fairwood Present oli kyllä nopea, mutta ei kovin kestävä ja kaiken lisäksi tammalla ei ollut lainkaan kunnianhimoa. Ensimmäisessä kilpailussaan Fairwood Presentiä kiinnosti enemmän hiekalla leikkiminen, kuin juokseminen ja tamman ura tyssäsi siihen. Fairwood Present myytiin heti seuraavalla viikolla hienolle kilpatallille, joka oli tunnettu kiiltävistä estepuoliverisistään. Tietysti jokaisella tallilla tuli olla yksi shetlanninponi, joten Fairwood Present oli vain somiste toimien toisinaan talutusratsuna perheen pienimmille. Tamma oli luonteeltaan kiukkupylly, joka sai jopa suuret puoliveriset pois tolaltaan.

Emä Barachois Princess, 99cm korkea mustankirjava shetlanninponitamma, joka oli kotoisin tunnetulta kasvattajalta tämän ensimmäisestä shetlanninponitammasta, joka ei ollut suvultaan tai edes rakenteeltaan laadukas. Omistaja kuitenkin halusi jättää rakkaasta tammastaan itselleen varsan ja valitsi tammalle tilan hienon, menestyneen orin haaveillen hienosta varsasta. Barachois Princess oli tavattoman ruma varsa joka ei kaunistunut edes kasvaessaan. Poni oli luonteeltaan itsepäinen, hyvin vahvatahtoinen joten ei voitu edes haaveilla mistään ajo- tai ratsuponista. Barachois Princess varsoi elämässään tasan kaksi kertaa.

Emänisä Bandrol oli hieno 103cm korkea tummanpunarautiinkirjava shetlanninponiori, joka keräsi aikoinaan paljon mainetta. Bandrol oli hyvin komea, täydellinen shetlanninponi, joka oli luonteeltaan myös täyttä kultaa. Tämän lisäksi Bandrol oli hyvin lahjakas ja oria nähtiin useissa ratsastustapahtumissa sekä myös valjakkokilpailuissa, jossa Bandrol menestyi ratsuakin paremmin. Harmillisesti Bandrol ei ollut kovin hedelmällinen ja vain joka neljäs tamma tiinehtyi. Bandrolin orivarsoilla oli kova kysyntä, sillä orijälkeläiset olivat perineet isänsä kyvyt.

Emänemä Hoo La Baloo oli 98cm korkea musta shetlanninponitamma, joka eli kunnioitettavasti 38-vuoden ikään. Hoo La Baloo oli kasvattajansa ensimmäinen shetlanninponi ikinä ja kyseisen tamman myötä omistaja löysi rakkauden shetlanninponeihin. Hoo La Baloo ei ollut itse kovinkaan ihmeellinen, vaikka tamma olikin suhteellisen nätti, joskin hieman itsepäinen ja hankala luonteeltaan. Nuoruusvuosinaan tamma kilpaili omistajansa kanssa vaihtelevalla menestyksellä kouluratsastuksessa helpolla tasolla. Hoo La Baloon luonne oli ailahtelevainen eikä ikinä voitu ennustaa miten kisasuoritus onnistuisi.

sukuselvityksen © VRL-00096

Syntymäaika Jälkeläinen Emä Omistaja


Kilpailumenestys

Arvokilpailut

Näyttelytulokset

 

Kilpailut

Valjakkoajossa op. (vaikeustasolla /3)

Nopeus ja kestävyys
Kuuliaisuus ja luonne
Tahti ja irtonaisuus
Tarkkuus ja ketteryys


Päiväkirja ja valmennukset

15.12.2018   Näyttelypäivä   omistaja Amelie

...