Maybeck Stud

Burbacka Rokoko

Shetlanninponi, ori
Syntynyt 04.01.2019, 8v
Rautiaankirjava, 98cm

Rekisterinumero VH19-017-0010
Valjakkopainoitteinen: Noviisi
Kasvattanut Burbacka
Omistaa Maybeck Stud VRL-02116 & VRL-14355

KTK-II


Olen vakuuttunut siitä, että Liialla oli taka-ajatus, kun hän lähetti Krokon meille valjakkoajo-oppiin kolmivuotiaana. Hän tiesi heikkouteni ja käytti sitä häikäilemättömästi hyväkseen, sillä kun Kroko oli ollut Maybeckissa puoli-ilmaiseksi yli puolen vuoden ajan, hän ilmoitti varovaisesti poniorin olevan myynnissä. Ja senhän nyt tietää tyhmäkin, että minä ostin. Ostin, koska Kroko kuului Maybeckin arkeen. Ja ehkä myös siksi, että se on kaikesta huolimatta äärettömän hauska ja vekkuli poni.

Kroko on perinyt vanhempiensa itsepäisyyden ja itsevarmuuden - todennäköisesti kaksinkertaisella määrällä. Olenkin useasti nauranut, että Kroko on sellainen oman tiensä kulkija, joka ei kaipaa tielleen töyssyjä muiden toimesta. Yksinäisessä ylhäisyydessä viihtyvä poniori rakastaa häärätä valtakunnassa omiaan ilman, että kukaan häiritsee - tästä syystä se esimerkiksi tarhaa sivummalla omassa metsätarhassa ja on hyvän kelin aikaan päivin öin ulkona.

Vaikka Kroko viihtyy yksinäisyydessä, ei se ole missään tapauksessa ihmiselle ilkeä. Mistään monen tunnin pussailutuokiosta se ei perusta, mutta normaalit hoitotoimenpiteet aina kengityksestä klippaukseen onnistuu rutiininomaisesti ilman, että hoitajan kankussa olisi mustanpunertava muisto purukalustosta. Krokoa tulee hoidettua usein karsinassa vapaana, sillä tallikäytävällä ollessaan se saattaa toisinaan vähän stressaantua, kun se näkee muiden ponien kulkua tallikäytävällä. Eikä ihme, eihän se tietenkään sovi itse kuninkaalle, että hänen tallissaan kävelee muut ilman, että hän tietää miksi ja millä asialla!

Mikäli olen kyseenalaistanut rakkauttani Krokoon, voin olla varma siitä, että rakastun siihen uudelleen heti sen valjakkokärryjen kyytiin päästyäni. Rautiaankirjava poniori on valjakkoponina mitä mainioin, sillä se on äärettömän kuuliainen ja kevyt ajaa missä ja milloin tahansa. Edes muut nelijalkaiset eivät häiritse Krokon suorittamista, sillä suuren työmotivaation omaava poni on todennut jo nuorena, että silloin kun tehdään jotain, se tehdään kunnolla. Ja se piirre on sellainen, jota arvostan - todennäköisesti kaikista maailman piirteistä eniten.

Kouluajoa ajatellen Kroko on erittäin näyttävä, sillä se kantaa itseään hyvässä ryhdissä ja sen liikkeistä löytyy mukavasti säätelynvaraa sekä koottuihin että keskiaskellajeihin. Hyvin vahvaravinen ja -laukkainen poni on kouluajossa rauhallinen suorittaja, joka tekee pääsääntöisesti varsin tasaisia, rentoja ratakokonaisuuksia. Vaikka Kroko on omiaan kouluajossa, tykkää se selkeästi enemmän vähän reippaammasta työskentelystä, jota tarkkuus- ja kestävyysajo tarjoaa. Rohkean luonteensa ja hyvän fysiikkansa vuoksi Kroko pärjää myös näissä alalajeissa mainiosti - kunhan ihminen näyttää oikean suunnan, voi olla varma, että maaliin päästään melko puhtaalla suorituksella!

Koska Kroko on Kroko, kuljetetaan sitä pääsääntöisesti valmennus- ja kilpailumatkoilla yksin trailerissa, sillä kaverin kanssa matka tuhoaa vähintään trailerin pohjan ja kaikkien korvat. Vieraissa Kroko on melko vieraskorea eikä ryhdy möykkäämään turhasta, mutta hyvin läheltä kulkevat hevoset saavat toisinaan orimaisen macho-vaihteen päälle.

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Huovilan Pontiac
KTK-III
ii. Shorties Lord Puccini
KTK-II, VVJ-I, SHLA-I, YLA1
iii. Lord Pewley v. Dymos evm
iie. Shorties Prima Donna evm
ie. Juliet of Yearwood
VIR MVA Ch, KTK-II, KRJ-I
iei. Lexington of Yearwood evm
iee. Yasmine of Yearwood evm
e. Dreamfluff Crumbs
ei. Campcroft Mercury
Ch, KTK-III, VVJ-II, SHLA-I
eii. Holcombe Maximus evm
eie. Birchlea Emelie evm
ee. Drumford Sweet Dreams
eei. Drumford Drummond evm
eee. Drumford Sweet Child evm


Syntymäaika Jälkeläinen Emä Omistaja
21.03.2019 o. Captain Berry Maybecks Cherry Mist Crimis, Routaruusu
21.03.2019 o. Maybecks Roqueño Burbacka Featherfluff Maybeck Stud

Kilpailumenestys

Arvokilpailut

Näyttelytulokset

  31.03.2019 NJ-näyttelyt (Stall Fernweh) irtoSERT

  07.01.2019 VSN-näyttelyt (Maybeck Stud) SW1

Kilpailut

Valjakkoajossa 1702.41 op. (vaikeustasolla 4/3)

Nopeus ja kestävyys 0.00
Kuuliaisuus ja luonne 830.56
Tahti ja irtonaisuus 0.00
Tarkkuus ja ketteryys 871.85


Päiväkirja ja valmennukset

12.11.2018   Susi lampaan vaatteissa   hoitajana Bella

...