Maybeck Stud

Burbacka Berrydreams

Shetlanninponi, tamma
Syntynyt 27.07.2019, 8v
Musta, 100cm

Rekisterinumero VH19-017-0376
Valjakkopainoitteinen: Noviisi
Kasvattanut Burbacka
Omistaa Maybeck Stud VRL-02116 & VRL-14355

KTK-III


Berrydream on nimi, joka viittaa vahvasti isän Caribou Dreamin ja emän Purrberryn nimiin. Se on kuitenkin myös nimi, joka kuvastaa Maybeckin kesäpäiviä paremmin kuin hyvin, sillä jokainen tallilla aikaa viettänyt tietää, että siskokset tunkevat aivan kaikkeen marjoja oli se sitten aamupuuro, jälkiruoka, iltapala tai illanistujaisissa tarjottava drinkki. Niinpä Uneksi kutsuttu ponitamma on mainio lisä Maybeckiin - varsinkin kun ihanan nimen lisäksi se on Burbackalaista taattua laatua ja kirsikkana kakun päällä se on kaunista katsottavaa suomalaisessa perinnemiljöössä.

Uni muistuttaa isäänsä Boaa hyvin monella tapaa - tummapukeisen ulkonäön lisäksi se on olevinaan varsin rohkea, mutta tosipaikan tullessa se on kuitenkin perääntymässä kaikista epäilyttävistä tilanteista ensimmäisenä häntä suorana. Ei ole ainutlaatuista, että Uni on esimerkiksi tarhassa tutkimassa täytössä olevaa vesiastiaa, mutta pakenee kuitenkin pelipaikalta heti, kun tajuaa veden liikkuvan astiassa. Tälläisinä hetkinä sitä todella kyseenalaistaa pienen ponitamman aivoitukset ja alkuperän - oikea rohkelikko vailla vertaansa.

Uni rakastaa olla ihmisen rapsuteltavana tarhassa ja karsinassa, mutta pitkät harjaustuokiot tuntuvat toisinaan olevan varsin epämiellyttäviä ja puuduttavia. Varsinkin niinä päivinä, kun se kyseenalaistaa jokaisen harjan ja kuvittelee kumisuoan olevan vähintään viisitoistapiikkinen rokote, jota tulee väistellä henkensä uhalla viimeiseen asti. Joskus olemme ihan porukalla pohtineet, että pelleileekö Uni ihan tarkoituksella ihmisten kustannuksella sillä esimerkiksi kengitys, klippaus tai pesulla käynti ei ole vielä tänä päivänä aiheuttanut ongelmia - ja ne ovat kuitenkin asioita, joita perusluonteeltaan mutkatonkin hevonen voi vähän karttaa. Tiedä sitä sitten. Ehkä musta ponitamma piruilee tarkoituksella, ja myhäilee iltaisin karsinassa iltaheinien äärellä miten sai jälleen kerran juksattua hoitajaansa.

Vaikka Uni osaa olla persoona isolla P:llä, on se oikeasti ihan mukava ja hauska poni. Varsinkin silloin, kun sen valjakkokärryjen kyytiin pääsee ohjastajan rooliin. Se on äärettömän kevyt ja miellyttämisenhaluinen ajaa, jonka kanssa voi vääntää täydellistä siirtymää vaikka puolipäivää tai jonka kanssa voi huoletta ajaa tarkkuus- ja kestävyysradoilla "kaikki tai ei mitään"-tyyppisesti. Nuorempana Uni pelleili jonkun verran erilaisia elementtejä kohdatessaan maastossa ja oli vankasti sitä mieltä että esimerkiksi ihmisyleisöä ei voi ohittaa kuolematta, mutta nykypäivänä se pötkii pääsääntöisesti varsin tasaisesti eteenpäin. Ja niinä hetkinä kun se tarvitsee tukea ohjastajaltaan, se ottaa tuen vastaan siihen luottaen - mikä on tietysti ihanaa, ja tuo ohjastajalle varsin hyvän fiiliksen.

Vaikka tammaa on kuljetettu elinkaaren aikana ihan aikuisten oikeasti paljon, on Unen lastaaminen ollut oikeastaan aina hankalaa. Alkuun kokeilimme kaikenlaista aina vetoliinoista kavereihin, mutta avainsanaksi on vuosien mittaan muodostunut herkkuämpäri, jonka rapinasta Uni on valmis vaikka laukkaamaan traileriin sisään. Itse matkustaminen on aina sujunut ongelmitta, joten tähänkin voisi taas todeta, että kai se lastaussillalla tapahtuva pelleily on pientä piruilua ja rajojenkokeilua. Mutta toisaalta, mihin shetlanninponi karvojaan karkuun pääsisi.

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Cloudbury Caribou Dream
KTK-II
ii. Cloudbury Caribbean Curst
mkrj, 107cm evm
iii. Columbino Buckaloo
iie. Cloudbury Daylight
ie. Cloudbury Foxtales
m, 100cm evm
iei. Archopora
iee. Foxberry
e. Ponybows Purrberry
Ch, KTK-III
ei. Falcobbes Neroe
rt, 102cm evm
eii. Nero v. Crimble
eie. Gemini Goldpick
ee. Ponybows Popberry
rn, 100cm evm
eei. Ponybows Premier
eee. Ponybow Buttons


Syntymäaika Jälkeläinen Isä Omistaja
11.09.2019 t. Maybecks Dreameria Zethus REB Maybeck Stud

Kilpailumenestys

Arvokilpailut

Näyttelytulokset

Kilpailut

Valjakkoajossa 1547.28 op. (vaikeustasolla 4/3)

Nopeus ja kestävyys 0.00
Kuuliaisuus ja luonne 699.46
Tahti ja irtonaisuus 0.00
Tarkkuus ja ketteryys 847.82


Päiväkirja ja valmennukset

16.09.2019   Burbackalainen ponimania   omistaja Amelie

“Kuvittelenko vain, vai onko Bettina iskenyt silmänsä Purrberryn varsaan?” Paju kuiskasi samalla, kun tökkäisi minua kylkeen. Katsoin miestä hämmentyneenä, ja nostin olkapäitäni kertoakseni hänelle, etten tosiaan tiennyt..
“Jos en tuntisi siskoani, sanoisin, että kyllä. Mutta toisaalta tiedän Bettinan aivoituksen melko tarkasti ja vannon tietäväni, että hänen mielestä Maybeckin shetlanninponikiintiö on ylitetty kolmekymmentä ponia sitten, sanoisin, että ei.” vastasin Pajulle myöhemmin..
“Sehän oli poliittinen vastaus.” mies naurahti ja käänsi katseensa takaisin Bettinan suuntaan.
Kun katsoin hymyilevää siskoani joka rapsutti mustaa maitovarsaa jo niin että pelkäsin sen karvojen irtovan kokonaan, jäin miettimään, voisinko olla väärässä. Voisiko tosiaan olla, että Bettina ostaisi ponin, vaikka kotimaassa hän purnasi liiallisesta ponimäärästä jos ei tunneittain, ainakin päivittäin.

Kun myöhemmin illalla oikaisimme jalkojamme Viking Linen merimaisemallisessa hytissä, Bettina tuijotti minua typerä virne naamallaan.
“No?” kysyin siskoltani, ja viskasin tätä leikkisästi tyynyllä.
“Mitä no? En mä ole sanonut mitään.” hän vastasi, ja purskahti nauramaan.
“Kyllä mä tiedän. Mun puolesta me voidaan ostaa se, mutta auta armias, jos sä valitat kotona vielä kerran että kädet on täynnä töitä, ja poneja kasvaa pihamaalla kuin rikkaruohoja.” vastasin tälle napakasti, sillä arvasin hyvin pian mistä on kyse.
Bettina jäi katsomaan kasvojani silmät täynnä kysymyksiä, muttei vastannut mitään.

Myöhemmin ollessamme illallisbuffetissa Bettina ei papattanutkaan mistään muusta, kuin siitä, miten hienoa olisi saada vielä yksi Burbackalainen talliin. Tai miten hienoa olisi, jos hän ostaisi itselleen mielitietyn - sellaisen, jota voisi laittaa itse itselleen. Ehkä sellaisen, jolla ei ajaisi kukaan muu ja jollahän voisi pitkän tauon jälkeen palata kilpailumaailmaan.
“Se on kyllä hyvästä suvusta, eikä laisinkaan hassumman näköinen vaikkakin maitovarsasta on toisinaan mahdotonta sanoa, mitä se tulee olemaan. Mitä jos sä nyt keskittyisit syömään, nukut yön yli ja soitat Liialle huomenna, jos se tuntuu vielä kotonakin omalta?” ehdotin sisarelle, jonka lautanen näytti koskemattomalta.
“Uskomatonta, että sä olet tässä asiassa järjenääni.” Bettina ivasi samalla kun tarttui haarukkaan.