Maybeck Stud

Amethyst Dusk

Shetlanninponi, tamma
Syntynyt 06.02.2019, 8v
Rautias, 92cm

Rekisterinumero VH19-017-0481
Valjakkopainoitteinen: Noviisi
Kasvattanut Salla Lindqvist
Omistaa Maybeck Stud VRL-02116 & VRL-14355

KTK-II


Seurailin katseellani ympärillä viliseviä poneja viheriöllä. Puunatut, parhaimpiinsa puetut shetlanninponit olivat kaikki selkeästi omia persoonallisia itsejään, kun esittäjät parhaansa mukaan koittivat hillitä niiden erinäisiä piirteitä; joku näykki jatkuvasti esittäjänsä housun lahjetta, toinen hirnui ja hörisi niin, että tanner tärisi ja kolmannella oli muuten vain keskittymisvaikeuksia ja ongelmia kävellä suoraan. Esittäjät olivat kaikki lapsia, mikä teki tilanteesta erityisen hellyyttävän. Katseeni eksyi kerta toisensa jälkeen rautiaaseen pieneen tammaan, joka käveli nätisti ja rauhallisesti pienen pojan kanssa. Sain kuulla ponin olevan myös hiljaisessa myynnissä, mikä sai sukat pyörähtämään jaloissa - kahdesti

"Katoppa Amelie tota", kuiskasin siskolleni joka seisoi vieressä. Hän ei ollut lainkaan yhtä liikuttunut lasten räpiköinnistä ponien kanssa. Lähinnä häntä turhautti. Osoitin harmaahapsista rautiasta, eikä montaa kertaa tarvinnut auttaa häntä löytämään sitä reilun kymmenen ponin joukosta - hän tiesi heti mitä tarkoitin. Amelie kohautti harteitaan; "Tee mitä lystäät. Oon sulle pari ponia auki", hän sanoi viitaten viime aikaisiin villeihin ostoksiinsa. Talliin oli muuttanut uusia poneja viime aikoina niin rutkasti, että hyvä kun pysyin itse perässä. Tässä voisi olla siis minun saumani käyttää ennakkoperintörahoja. Amethyst Duskiksi kuulutettu poni nappasi kakkossijan kehässä ja suuntasimme siskoni kanssa varikolle jonne parivaljakkokin suuntasi.

Lempeä luonne, kiltit silmät ja äärimmäisen hyvät tallitavat saattelivat Ameyn matkalle Maybeckiin. Ruotissa syntynyt tamma oli asunut koko aikuisikänsä Suomessa ja kilpaillut muutamia startteja valjakkoajossa. Ameyn ensimmäinen päivä Maybeckissä oli mieleenpainuva; ei siksi, että olisi sattunut ja tapahtunut paljon, vaan päin vastoin. Minkäänlaista polemiikkia, sotkua, selvittelyä tai järjestelyä en muista tuolta päivältä. Amey tuli, muutti, asettui ja valloitti kaikki ensimmäisen viikon aikana. Se on äärimäisen kiltti poni käsitellä ja hoitaa, kaiken lisäksi nätti kun mikä.

Amey aloitti myös treenaamisen nopeasti muuttonsa jälkeen, koska sopeutui niin hyvin ja nopeasti uuteen elinympäristöön. Ajaessa Amey on vähän impulsiivisempi ja energisempi, mitä se maastakäsiteltäessä antaa ymmärtää. Se on tehokas ja nopea, hyvällä tavalla ennakoiva. Se ei ennakoi välttämättä ohjastajaa, mutta maastoa ja tehtäviä yllättävän hyvin. Se on rohkea, mutta järkevä, eikä testaile mitään hulluja päähänpistojaan. Ameytä voi hyvinkin ajaa myös aloittelijat, kunhan varautuu myös vähän nopeatempoisempaan meininkiin. Ratsuna Amey toimii lähinnä taluttaessa, vaikka on sillä pieniä esteratoja hypittykin virkistys mielessä. Kuten alkukerronnan jälkeen Ameystä varmaan opittiin, se toimii kisapaikoilla rauhallisesti vailla huolen häivää. Enpä olisi taas voinut parempaa ostosta tehdä. Voitte kuvitella, kuinka paljon olen siitä Amelielle kuittaillut!


Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Mythic Haze
rt, 90cm evm
ii. Arctic Twister
rt, 93cm
iii. Platinum Night
iie. Crystal Spice
ie. Moon Petal
rt, 94cm
iei. Frost Vision
iee. Full Might
e. Amethyst Nourish
rt, 92cm evm
ei. Marble Mystery
rt, 100cm
eii. Ivory Charm
eie. Fancy Hooves
ee. Dancing Sapphire
rt, 88cm
eei. Rocky Road
eee. Caramel Kisses

Sukuselvityksen © -, kiitos!

Syntymäaika Jälkeläinen Isä Omistaja
27.09.2019 t. Maybecks Malayka Rouge Malachite sarqquu, Lallybroch


Kilpailumenestys

Arvokilpailut

  -

Näyttelytulokset

  15.12.2019 NJ-näyttelyt (Mairoth Shetlands) irtoSERT
  17.12.2019 NJ-näyttelyt (Mairoth Shetlands) irtoSERT

Kilpailut

Valjakkoajossa 1483.78 op. (vaikeustasolla 4/3)

Nopeus ja kestävyys 0.00
Kuuliaisuus ja luonne 636.56
Tahti ja irtonaisuus 0.00
Tarkkuus ja ketteryys 847.22


Päiväkirja ja valmennukset

00.00.2019   Tarkkuusajoa ja hienosäätöä   omistaja Bettina