Maybeck Stud

Maybeck Stud

Maybeck Stud on 26.12.2016 perustettu shetlanninponitalli, jonka toimintaan kuuluu tarinoinnin lisäksi rotukohtainen ponikasvatus sekä erinäisen toiminnan järjestäminen. Rakastamme näyttelyissä ja valjakkoajokilpailuissa menestyneitä shetlanninponeja, mutta pyrimme järjestämään kaikille rodun edustajille monipuolista toimintaa teemapäivien myötä. Toivotamme kaikki shetlanninponien ystävät lämpimästi tervetulleeksi osallistumaan hyväntuulisiin tapahtumiimme, joista ilmoitamme muun muassa Keskustan foorumilla.

Shetlanninponikasvatuksessa panostamme sekä omiin kantaponeista lähteviin linjoihin, että pidempisukuisempiin helmiin, joiden kautta pääsee kurkistamaan virtuaalihevosten muinaismuistoihin. Käytämme jalostukseen vain tarkoin harkittuja käyttöponeja, jotka ovat tehneet itselleen uraa esimerkiksi valjakkoajokilpailuissa ja näyttelyissä. Jalostamalla tämänkaltaisia käyttöponeja pystymme tarjoamaan niiden jälkeläisille vakaamman ponnistuslaudan elämään - oli tarkoituksena sitten kiertää näyttelyitä, ajaa valjakkoa tai toimia ihan vain hyväntuulisena seura- ja perheponina haluamme, että kasvateissamme kohtaa selväpäisyys, kestävä rakenne liikemekanismeineen sekä monipuolisuus.

Tallin arjesta vastaavat Maybeckin siskokset Amelie sekä Bettina, jotka ovat molemmat menettäneet shetlanninponeille sekä valjakkoajolle pienen sydämensä. Maybeckin mailla voi tavata usein myös tyttärien harmaahapsisen isän - Maybeckin perustajan Marcon - sekä tallimestarina toimivan Jessican. Lue henkilöistä lisää alta!

Henkilöesittelyt

Amelie Maybeck

Ei ole sukukokousta, jossa kukaan ei kysyisi virnuillen, milloin viimeksi Amelie on tipahtanut ponin selästä - se kun tuntui olevan rämäpäiselle junioriratsastajalle enemmän sääntö, kuin poikkeus. Vauhdin hurmasta ja vaarallisista tilanteita inspiroitunut Amelie ratsasti nuorempana rataesteillä kilpaa aina 130 cm tasolle asti, jonka lisäksi hän on toiminut kolme vuotta maailmankuulun Belgialaisen miesratsastajan tallissa nuorten estehevosten sisäänratsastajana. Kolme vuotta isojen, reaktiivisten puoliveristen seassa opetti muun muassa hevosen kouluttamiseen vaativaa sinnikkyttä ja johdonmukaisuutta, mutta ennenkaikkea se opetti Amelien elämään realistisesti; hän ei koskaan tulisi olemaan ratsastaja, joka voisi tavoitella esimerkiksi World Cup-luokkia ja tehdä sitä kautta itselleen kannattavaa ratsualan bisnestä. Hän oli hyvä ratsastaja, mutta vain palkkaratsastajan tasolla.

Suomeen palattuaan Amelie ratsasteli jonkin verran tuttujensa estehevosia ammattikorkeakouluopintojensa oheella, mutta pian hänen ainut yhteys hevosmaailmaan oli vanhempiensa valjakkopainoitteiset shetlanninponit. Lapsuudesta tuttu ponirotu oli edelleen yhtä rakas - ja itseasiassa shetlanninponien parissa hän tunsi olonsa enemmän kuin kotoisaksi.

Tänäpäivänä vaaleahiuksinen Amelie on kunnostautunut valjakkoajon parissa niin, että hänen päävastullaan on Maybeckin ponien treenaaminen sekä ohjastaminen kilpailuissa, jonka lisäksi hän on usein päävastuussa muun muassa ulkopuolisten valmennuksien pidosta. Amelien tapaakin Maybeckissa usein kiireisissä merkeissä - siinä missä olit juuri nähnyt naisen tallikäytävällä kahta ponia samanaikaisesti taluttaen, huomaatkin hänet istumassa kärryjen kyydissä kentällä.

Bettina Maybeck

Bettina on Maybeckin suvun mustalammas, joka ei ole nuoruusvuosinaan tuntenut siskonsa Amelien tavoin erityistä intohimoa hevosharrastusta kohtaan - enemmänkin se on ollut velvoite ja pakko, kun sydänharrastus on löytynyt muun urheilulajin parista. Urheilulukion päätyttyä Bettina seilasi maailmalla välivuotta viettäen, jonka aikana hän tunsi itsensä toisinaan aavistuksen yksinäiseksi. Yksinäisyyttä lääkitäkseen Bettina kävi toisinaan ratsastamassa ratsastuskouluissa ja istui viikonloppuisin katsomassa valjakkoajokilpailuita huomatakseen, että hänellä oli itseasiassa sittenkin hevosen mentävä aukko sydämessä.

Osa-aikatöitä etsiessään Bettina päättikin kokeilla kepillä jäätä - mitäpä, jos hän sittenkin kokeilisi hevosalan töitä, eikä hakisikaan esimerkiksi kahvilatyöntekijän tai vaatetusalan töitä. Kiitos hevospiireissä tunnetun sukunimen, mieluisan tallin ja työpaikan löytäminen ei ollut vaikeaa. Ruotsalaissuomalainen valjakkohevosiin painottunut talli avasi ovet kokonaan uuteen maailmaan; näiden vuosien aikana Bettina oppi elintärkeitä hevosmiestaitoja, paljon käytännön ja teorian asioita sekä pääsi esimerkiksi ruotsin maajoukkueen mukana kisamatkoille ottamaan oppia.

Bettina on Maybeckin oma puuhatäti, joka vastaa muun muassa tallin taloudellisista asioista ja huolehtii, että ponit tulee hoidettua kengittäjien, hieroajien ja eläinlääkärien toimesta säännöllisesti. Ehkä voisi todeta, että Bettina on jonkinlainen tallin koordinaattori, sillä hän rakastaa arjen pyörittämisen lisäksi muun muassa tapahtumajärjestämistä ja jättää mielellään esimerkiksi valmentamisen ja ponien kouluttamisen Amelien ja tallimestarin Jessican huolenaiheeksi.

Jessica Husgård

Hevoskärpäsen purema Jessica on valmentautunut sekä kilpaillut koko ikänsä monipuolisesti sekä koulu- että esteratsastuksessa. Ratsastuksenohjaajaopintojaan suorittaessa Jessica saapui tekemään Maybeckiin muutaman kuukauden pituista harjoittelujaksoa jonka aikana nuori nainen sai ensikosketuksensa valjakkoajoon. Ahkeraksi ja täsmälliseksi osoittautunut Jessica jäi suoraan harjoittelujaksolta kesätöihin, jonka myötä tämä onkin edennyt urallaan - tänään Jessica toimii Maybeckin vakituisena tallimestarina ja on hankkinut itselleen muun muassa valjakkoajon lajivalmentajan tutkinnon.

Vaikka valjakkopainoitteiset shetlanninponit ovat astelleet nuoren naisen sydämeen, saattaa Jessican tavata Maybeckin mailta myös upean ratsuponiori Taavin selästä jonka kanssa hän kilpailee Helppo A tasolla koulua ja 120cm tasolla esteitä. Pienen kokonsa vuoksi Jessica ratsastaa toisinaan myös Maybeckin poneja.Muu toiminta

Olemme aina kokeneet poneihin liittyvän leikkisyyden ja kujeilun olevan yksi syy miksi nämä pienet hevoseläimet kiehtovat. Emme halunneet jämähtää toiminnan suhteen vain kasvatukseen, vaan järjestämme myös ulkopuolisille paljon erilaista ohjelmaa. Järjestämme säännöllisesti NJ:n ja VSN:n näyttelyitä sekä omia shetlanninponipainotteisia tapahtumia.

Tapahtumat

Päivämäärä Tapahtuma ja kutsu Kuvaus
29.12.2017 Avajaiset Valjakkoajovalmennus shetlanninponeille ja hankilaukat
14.02.2018 Ystävänpäivätapahtuma Ylisöpöily söpisnäyttelyt
01.04.2018 Oripäivät Kaunis kevätpäivä Maybeckin orien parissa, oikea paikka varata kesän astutus!
14.-15.04.2018 Valmennuspäivät kasvateille Valjakkoajon tehovalmennusviikonloppu
27.06.-01.07.2018 Shetlanninponiviikko Viikon ajan tapahtumaa shetlanninponeille, mm. kilpailuja ja näyttelyitä
07.-09.09.2018 Valjakkoajoleiri Lämminhenkinen leiri täynnä teoriaa, käytäntöä ja ihania leirihetkiä
16.09.2018 Laukka- ja tehtäväratsastuskilpailut Leikkimieliset (tai vähän vähemmän leikkimieliset) laukkakilpailut
10.10.2018 Söpöysnäyttelyt kaikille roduille Kuka on kaikkein karvaisin ja kuraisin?
21.10.2018 Valmennuspäivä kasvateille Valjakkoajovalmennusta omille kasvateillemme
31.10.2018 Halloween-valmennus Kuka keksii karmivimmat sanat aukkoihin?
25.11.2018 Match Show-näyttelyt Leikkimieliset näyttelyt, joissa kaikki palkitaan!
30.11.2018 VVJ Cup Valjakkoajon virallinen VVJ Cup kilpaillaan marraskuussa Maybeckissä!
27.-28.4.2019 Kevätrieha Myytäviä kasvatteja, kasvattivalmennus ja tunnelmallinen yhteismaasto.
28-29.9.2019 Valjakkoajon leiriviikonloppu Kolme ryhmää taitotason mukaan kahtena päivänä

NJ-näyttelyt

Vuonna 2017: 2 kappaletta
Vuonna 2018: 19 kappaletta
Vuonna 2019: 6 kappaletta

 
VSN-näyttelyt

Vuonna 2017: 3 kappaletta
Vuonna 2018: 15 kappaletta
Vuonna 2019: 4 kappaletta