Maybeck Stud

Avajaistapahtuma Maybeckissä 29.12.2018

Astuessasi sisään talliin kuulet etäältä riidan katkuista sanaharkkaa. Ääni tulee ehkä tallin perältä, nurkan takaa, jonne et nää. Hieman epäröiden, ehkä jopa vaivaantuneena otat askelia uutuuttaan hohtavalla tallikäytävällä ja kuulet sanat yhä selvemmin. Olet jo nurkan takana, pitäisikö kurkistaa mistä moinen möykkä aiheutuu?

"Raahaa luiseva takapuolesi ulos tästä tallista ja tee kerrankin jotain hyödyllistä!"
- Takapuoleni ei ole yhtään sen luisevampi kuin käytöksesi, ja turha uhkailla!
"Kopautan sinua pian jollain niin että tunnet niiden luiden kalisevan..."
Kaksi vaaleaa naista hiljenevät hetkeksi. Jännittynyt ilmapiiri ratkeaa hetkessä, kun kumpikin remahtavat nauruun. He ottavat toisiaan olkavarsista kiinni ikäänkuin ottaakseen toinen toisistaan tukea.

"Sanoitko oikeasti luitteni kalisevan?" Kiharatukkainen nainen saa sanotuksi hekotuksen lomasta. Tässä vaiheessa tunnet olosi vähintäänkin hämmentyneeksi ja uskaltaudut astumaan esiin käytävälle. Naiset huomaavat sinut nopeasti ja tervehtivät iloisesti edelleen naureskellen.

"Niin moro vaan, mulla ois traileri tuolla pihassa ja pari ponia mukana, tultiin valmentautumaan ja tarkoitus olisi jäädä myös hankilaukoille."
- Hei tervetuloa, mä tuun näyttämään mihin tarhaan voit ponit laskea vai tuotko mieluummin talliin? Minä olen Amelie ja tässä siskoni Bettina, Maybeckin arjen pyörittäjät!

Valjakkoajovalmennus shetlanninponeille

Maybeckin virallinen avajaistapahtuma avataan shetlanninponeille avoimella valjakkoajovalmennuksella, johon otetaan mukaan neljä ensimmäistä ilmoittautunutta. Valjakkoajovalmennus toteutetaan ryhmävalmennuksena, jolloin jokainen osallistuja saa itselleen valmennuskuvauksen tehtävineen sekä yksilökommentit.

   Valmentajana toimii Amelie Maybeck (VP), valjakkoajon lajivalmentaja
   Valmennuspaikkana Maybeckin kuitupohjainen maneesi, tehtäväkokonaisuudet sisältää koulu- ja tarkkuusajoa
   Ilmoittautuminen 28.12.2017 mennessä sähköpostitse vpvirtuaali@gmail.com ryhmä täynnä
   Ilmoita ohjastaja, ponin nimi sivuineen, sekä kuvaile ponin luonnetta muutamalla virkkeellä mikäli sivuilla ei luonteenkuvausta

Valmennuskuvauksen ensimmäinen osa, joka kuuluu kaikille osallistujille (henkilökohtaiset kommentit alla):
Kävellessäni Maybeckin maneesiin ulkona satoi hiljalleen lunta ja valmennusryhmä kävelytti ponejaan ulkosalla. "Tulkaa vain sisään, niin ei tarvitse täällä ulkona palella." huikkasin valmennusryhmälle ja kipitin avaamaan maneesin päätyovia jotta valjakkokärryt mahtuivat sisään. Valmennukseen oli saapunut mukavan oloinen kattaus shetlanninponeja; oli tammaa ja oria, vähän enemmän ja vähän vähemmän kilpailukokemusta kartuttanutta väkeä. Ponien kävellessä maneesissa ne kuikuili kiinnostuneena toisiaan, mutta keskittyivät kuitenkin pääasiassa kärryjen vetämiseen ja ohjastajaansa.

Valmennus aloitettiin melko peruslaatuisella jumpalla; pitkillä sivuilla tehtiin loiva kiemuraura jonka avulla pääsimme notkistamaan poneja vaihtuvien taivutusten merkeissä. Tämä tehtävä paljasti myös ohjastajan nopeuden sekä tarkkuuden toimia määrätyllä reitillä; jos pitkän sivun kulmaan tuli reittiä hieman oikoen, kostautui se viimeistään kiemura-uran keskikaarteessa kun taas unohtuneet suoristamiset kostautuivat asetuksen ja taivutuksen vaihtuessa puolelta toiselle pienenä hätiköintinä.

Kun ponit oli saatu paremmin apujen väliin ja hereille, jatkoimme niiden työstämistä keskiaskellajien parissa sekä kaarevilla, että suorilla urilla. Keskiaskellajia treenatessa halusin, että ohjastajat pitävät poninsa visusti tuntumalla, eikä ne niin sanotusti levähdä käsiin varsinkin sitten, kun keskiaskellajista siirrytään takaisin normaaliin tempoon. Keskiaskellajien myötä poneihin saatiin vielä lisäryhtiä ja kuuliaisuutta, joten tästä oli hyvä jatkaa pienelle tarkkuusajoradalle joka toimi hienosti mittarina siitä, oliko valmentajan korjausehdotukset menneet kuuroille korville vai toimiko ponit ja ohjastajat hienosti yhteistyössä toistensa kanssa.

Jannica - Channel LAC

Mustanpuhuva Channel oli tänään varsin rauhallinen, eikä turhaan hötkyillyt suuntaan tai toiseen. Alkuun tamma oli jopa turhan rauhallinen eikä se turhaan kiirehtinyt tehtävän sisällä liikkumisessa - tästä syystä ohjeistinkin Jannicaa työstämään tammaa hyvin paljon enemmän, sillä nyt nuorehko nainen tuntui tyytyvän siihen, mitä tamma puoli-ilmaisksi tarjoi. Heti, kun Jannica työsti tammaa pitkäjänteisesti, oli valjakon yhteistyö ja kulku huomattavasti sujuvamman näköistä.

V. Penrose - Knuunun Gingershot

Vaikka valmennuksen alkuun olin hieman kauhuissani Gusin tarjoamista showmiehen elkeistä, täytyy myöntää että keskittyessään työntekoon ori on erityisen upea ja kiva valjakkoponi. Vaikka Gus olisi mielellään pröystäillyt toiselle valjakkovalmennukseen osallistuvalle orille, alkoi se heti alkuverryttelystä alkaen keskittymään yhä enemmän ohjastajaansa ja oli jo pian unohtanut ulkoiset häiriötekijät. Sillä on erityisen kiva tapa liikkua ja shetlanninponiksi sillä on mahtava elastisuus ja kyky koota sekä venyä askellajin sisällä tehdyissä siirtymissä. Tänään kuitenkin ohjastajalta olisi tarvittu pientä malttia tarkkuusajossa sillä muutama keila sai kyytiä turhan kovan vauhdin ja oikomisten seurauksena, mutta nämäkin virheet saatiin korjattua hienosti viimeiselle radalle.

Bettina - Cloud Chaser

Kun valmennustilanteeseen tuotiin kaksi melko machoa oria, oli Kassun keskittyminen ohjastajaansa melko hakoteillä alkuvalmennuksen aikana. Kokeneena ohjastajana Bettina sai kuitenkin hiljalleen työstettyä orin paremmin kuulolle, ja loppuvalmennuksesta se jo porskutti eteenpäin tyytyväisen oloisena muista poneista välittämättä. Askellajin sisällä tehtyjen siirtymien aikana olisin kaivannut paljon lisää kimmoisuutta, sillä nyt Kassu jäi hieman roikkumaan ohjastajansa käsien varaan eikä enää keskiaskellajista normaaliin tempoon siirtyessä pysynyt takajalkojensa päällä. Kun Bettina kannusti pienellä raipan kutituksella Kassua ottamaan takajalkoja vatsan alle jo siirtäessä ponia keskiaskellajista pois, saatiin rakenettua muutama melko näyttäväkin askel vatsan alle.

Meeri - Wyat Caramel Kitten

Voikko, pienehkö tamma sai sydämeni sulamaan jo heti ensikättelyssä. Se näytti sekä vaikutti varsin sympaattiselle, joten tyydyin katselemaan sen työskentelyä sydänlasit päässä melkein koko valmennuksen ajan. Kisu teki korvat hörössä sen, minkä ohjastaja siltä pyysi ja leikkisästi tarjosi muun muassa laukkatyöskentelyn aikana vaihtoja vaikeuttaakseen tehtäviä. Vaikka vaihdot puhtaita olivatkin, pyysin Meeriä paineistamaan tammaa laukassa hieman lisää turhien rikkojen poissaamiseksi. "Koulua ajaessa ne laukanvaihdot eivät ole niin kovin toivottuja, mutta heti kun vauhti lisääntyy tarkkuus- ja maratonajon tasolle, niin anna palaa vain. Sehän kertoo pelkästään siitä, että se on tasapainoinen ja ketterä." mä tuumin ohjastajalle valmennuksen loputtua ja rapsutin pientä voikkoa otsatukan alta.

Hankilaukat shetlanninponeille

Valjakkoajovalmennuksen jälkeen Maybeck tarjoaa vierailijoilleen vauhdin hurmaa hankilaukkojen merkeissä. Leikkimieliseen laukkakilpailuun ovat tervetulleet kaikki shetlanninponit käyttötarkoituksestaan riippumatta; avoimet luokat löytyy niin kärryponeille kuin ratsuillekin! Kärryluokkiin suosittelemme hangelle sopivaa menopeliä, kuten rekeä tai isoa pulkkaa - te tunnette poninne parhaiten mitä ne suostuvat vetämään. Sijoittuneet palkitaan ruusukkeella ja luokan parhaalle luvassa myös yllätyspalkinto!

Maybeckin omalle pellolle on kevyesti aurattu reitti, jota pitkin matka taitetaan. Reitti on myös rajattu näkyvin nauhoin, jotta reitiltä ei varmasti eksy ja innokkain kannustusyleisö pysyy omalla puolellaan. Radan lähellä on myös ilmainen kaakaotarjoilu ja pikkurahalla purtavaa.

Luokat ja osallistuminen

Luokka 1. Kärryajo
Luokka 2. Ratsut

Ilmoittaudu viimeistään 28.12. sähköpostiin cerppa@gmail.com otsikolla Hankilaukat muodossa Ratsastaja - Ponin nimi

Tulokset

Luokka 1. Kärryajo

1. Melina - Vuornan Bambikiss
2. Amelie - Coco Crusó
3. Alice - Stendahls Helios
4. Crimis - Vuornan Sodapop
5. Bettina - Maybecks Chronos
6. V. Penrose - Kruunun Gingershot
7. Sophie - Wulfric von Linden
8. Jannica - Myrsky-Tuuli 

Luokka 2. Ratsut

1. Amelie - Bow la Bow
2. Crimis - Funfair's Pawpaw
3. Bettina - Cherilee
4. Emilia - Wyat Pink Lil Bridesmaid
5. Jannica - A.D. North Star Stranger 

Onnea voittajille! Pokaali © Tallikauppa MWS Boutique, muistathan linkittää. :)