Maybeck Stud

Tervetuloa Maybeckiin!

"Voisitko kerran, edes kerran, pitää suusi kiinni tässä asiassa!" Huuto raikaa autiolla tallikäytävällä. Marokkolaistyylisesti asetellut ruskeat laatat seinillä tuovat ylellistä vivahdetta pienten karsinoiden lomaan. Betonilattia ja paneelikatto hohtavat vielä uutuuttaan juuri valmistuneen pintaremontin jäljiltä. Suuret ikkunat koko tallikäytävän pituudella tuovat harvinaista joulukuista auringonpaistetta sisään ja saa olkipeitteen karsinoissa hohtamaan. Idyllisen rauhallisuuden rikkoo toinen kimakka huuto: "Äläkä uskalla sanoa enää sanaakaan!"

Ääni kuuluu Bettinalle, 25 vuotiaalle tallinomistajalle. Pitkä ja hoikka nuori nainen näyttää vähintäänkin paholaiselta suuttuessaan, mitä ei heti uskoisi vaalean, pitkän kiharapehkon alta. Ehkä tämä mielikuvan luominen vaatii sen, että tietää millainen Bettina on kun suuttuu. Nainen tömistelee ulos tallista määrätietoisin askelin ja pysähtyy punatiilisen tallin nurkalle tupakalle. Perässä seuraa Maybeckin entinen isäntä, Marco Maybeck — rauhallinen harmaantuva herrasmies, joka taitaa olla vähintäänkin tottunut tyttärensä oikkuiluun. Juuri kun talliin laskeutui rauha, kajahtaa jo seuraava huuto: "Poni perkele!"

Bettina ja Marco eivät pysty pidättämään naurua äskeisestä sanaharkasta huolimatta, vaan kumpikin tirskuu huudolle, joka puolestaan kuuluu Amelielle - vanhemmalle sisarelle ja toiselle tallinomistajalle. Tallin ovesta kurkatessa saattaa nähdä kuinka vaaleaverikkö korjaa Kingslandin tummansinistä takkiaan ja pyyhkäisee suortuvan kasvoiltaan. Takana on selkeästi taistelu pienen shetlanninponin kanssa, jota hän ei varmasti tule myöntämään. Oli lähes uusivuosi, 29.12.2016. Päivä, jolloin sisarukset virallisesti päättivät jatkaa sukunsa perintöä ja nimeä Maybeckin shetlanninponien parissa. Enää oli saatava vanha isäukko luopumaan leikistä lopullisesti ja uskomaan bisneksensä jälkeläistensä käsiin.

Terveisin, Bettina & Amelie Maybeck

VRL-02116 & VRL-14355

30. marraskuuta 2018

Kun Maybeckin ponikaarti lastattiin tänään rekkoihin, oli naurussa pitelemistä. Oikeat superkasvattajat liikenteessä, kun rekka oli täynnä tuontiponeja eikä esimerkiksi omista kasvateista ollut tietoakaan! Mutta kaikihan se tietää, että kasvatustoiminta täytyy aloittaa jostakin ja siitä syystä tuontiponit edustivat tänään valjakkoajojaoksen laatuarvostelutilaisuudessa. Ja hyvin edustivatkin, nimittäin oreista Börje, Veeti, Oodi, Ukko ja Lenni sekä tammoista Fiinu ja Sylvi palkittiin kirkkaasti VVJ-I palkinnolla! Harmillisesti yhden pisteen päähän ykköspalkinnosta jäivät oripojat Iiro ja Furi, mutta tähän hätään VVJ-II palkintokin on upea saavutus. Tulevaisuudessa Iiro ja Furi käyvät varmasti korottamassa palkintojaan ykköselle, sillä ovathan ne sen arvoisia!

27. lokakuuta 2018

"Katso nyt." mä viittelöin siskoani tietokoneen ääreen ja laitoin videon pyörimään. Videolla ravasi rennon letkeästi mushroom-värityksen omaava poni, joka oli ilmiselvästi minikokoinen. "Se on norjalainen neljä vuotias tamma, josta kerrottiin että se on pieni ja erittäin yritteliäs nuori josta saa varmasti loistavan kaverin niin kotiin kuin kilpailuihinkin. Ja että ystävällisen luonteen omaava tamma pärjää varmasti missä tahansa mihin ikinä päätyykään. Hintaa sillä on 4600v€." mä yritin vakuutta siskoani, joka jäi katsomaan tietokoneen ruutua mietteliään näköisenä. ...lue lisää!

14. lokakuuta 2018

Lue neljän ystävyksen päiväkirjamerkinnät Furin, Fiinun, Börjen ja Chin päiväkirjoista!

29. syyskuuta 2018

Voi tätä ruusukeloistoa. Syyskuun valjakkoajon laatuarvostelussa kaikki ilmoitetut ponimme pokasvit itselleen I palkinnon! Mukana olivat kaksi omaa kasvattiamme Edelraute ja Cherry Nut, sekä valyrialainen orivahvistus Kessu. Samassa laatuarvostelussa palkittiin myös Kidan omistama orikasvattimme Cordé.

25. syyskuuta 2018

Tallin omissa näyttelyissä Mørketid koko näyttelyn voittaja SW1-sijoituksella upealla 42 pisteen pistesaaliilla! Myös Caysa sekä Polaris saivat sertit, ja ovat täten vihdoin kantakirjakelpoisia!

02. syyskuuta 2018

Elokuu oli Maybeckin mailla muutosten aikaa; tallille rakennettiin kaksiosainen pihatto kasvaville nuorille sekä tammoille, jonka myötä saimme avattua lisää tallipaikkoja. Tämän myötä Maybeckiin saapuikin useampia tuontisukuisia poneja, joiden tarkoitus on toimia tulevaisuudessa sukukantojen elvyttäjänä. Tallille syntyi elokuun aikana myös useampi kasvatti, joista kotiin jäi upeat oripojat Iggurt ja Wöhler. Menestykseltäkään emme välttyneet, sillä Cherilee ja Lutiewa palkittiin valjakkoajojaoksen laatuarvostelussa I-palkinnolla, kun taas Stellar sai itselleen yhtä arvokkaan II-palkinnon.

31. elokuuta 2018

Jeannefée, Tickleberry sekä Whymper palkittiin tänään tallin omissa NJ näyttelyissä irtoSERT palkinnolla, kun taas upeaakin upeampi Elnora kamppaili itselleen MVAsertin sekä BIS5 sijoituksen! Upean näyttelypäivän kruunasi illanistujaiset viinin sekä hyvän ruoan merkeissä näyttelytalkooväen kanssa.

03. elokuuta 2018

Heinäkuun laatuarvostelutilaisuus toi suotuisaa menestystä Maybeckiin. I palkinnon sai Mowhawk sekä kasvattimme Chronos, joka on muuten ensimmäinen VVJ-laatuarvostelussa palkittu kasvattimme. II palkinnon sai Fedone. Etenkin Mowhawkin kohdalla palkinto oli suorastaan yllätys, mutta todella iloinen sellainen. Kuka olisi arvannut, että kaltoinkohdeltu kultapoikamme pääsee näin pitkälle!

20. toukokuuta 2018

Täällä ollaan! Alkukesä on ollut vauhdikas Bettinan ja Amelien elämässä, joten siitä päivittäminen on jäänyt vähemmälle. Ruusukeloistolta ja pokaaleilta ei ole vältytty kun niitimme menestystä niin Shetlanninponien laatuarvostelussa kuin Valjakkoajon laatuarvostelussa. SHLA:ssa palkittiin Fedone, Cherilee, Bow ja Edwina. VVJ-palkinnot itselleen taas nappasivat Chacaroo, Edwina ja Juliet (joka sai muuten I-palkinnon!).

26. maaliskuuta 2018

Maaliskuu toi tullessaan hienoja kantakirjatuloksia, sekä uusia poneja. Helmikuussa talliimme on muuttaneet ruotsalaissukuinen, mutta Suomessa syntynyt Metsäkylän Oodi, Kidan kasvatti Jago, Härdellistä tutun Emmin kasvatti C'est La Vie ja supersuloinen wuatlainen Muffy. Mutta vahvistuipa Maybeckin omakin kasvattikanta Cherry Nut ja Mansikka!

14. maaliskuuta 2018

Täällä me jännityksellä odotamme maaliskuun kantakirjatilaisuutta, joka on 20. päivä. Mukaan on ilmoitettu kourallinen Maybeckin poneja, joten palkintosadetta on varmasti luvassa! Edustamaan lähtivät Luecetta varsansa Lutiewan kanssa, Cherilee, Fedone ja Chronos. Muutoin arkemme pyörii varsin verkkaisesti kilpailessa ja näyttelyitä kiertäessä. Olemme myös koko talven järjestäneet itse aktiivisesti näyttelyitä ja seuraavat avoimet näyttelyt ovat 1.4. Vielä on muutamia paikkoja jäljellä, vilkaise meidän esittely-sivu!

10. helmikuuta 2018

Tammikuun lopulla käytimme ponejamme Shetlanninponien Laatuarvostelussa. Tänään olemme saaneet lopulliset pisteet ja palkinnot, emmekä voisi olla ylpeämpiä osallistuneesta ponikatraasta! Upeat ykköspalkinnot pokasivat Coraille, Juliet ja Keyte. Eikä yhtään huonommin mennyt lopuillakaan II ja III palkinnon pokanneilla. Kaikki ponit palkintoineen voit bongata meidän hevoslistauksesta!

18. tammikuuta 2018

Arki on rullannut mukavasti, jopa niin mukavasti, että saimme ilmoitettua ensimmäiset ponimme VVJ:n laatuarvostelutilaisuuteen! Timi ja oma kasvattimme Coraille lähtevät helmikuun lopulla edustamaan talliamme. Lähdemme koko henkilökunnan voimin mukaan kannustamaan, onhan kyseessä tallimme historian varsin merkittävä hetki! Tapahtumapäivä on 28.02.2018 ja tulemme varmasti jakamaan päivän tapahtumia teillekin tänne!

12. tammikuuta 2018

Maybeckin ensimmäiset myyntiin suunnitellut varsat ovat nyt kaupan. Mikäli oma Maybeckiläinen kutkuttaa kannattaa ostohousut kiskaista jalkaan ripeästi - nämä nimittäin viedään käsistä! Tutustu viiteen ihanaan myyntivarsaan täällä ja jätä ostotarjous esimerkiksi sähköpostitse tai Keskustan myyntiketjuun. Myös tilausvarsat mahdollisia aktiivikoteihin!

20. joulukuuta 2017

Huh mikä reissu takana. Kotiuduimme myöhään eilen iltana uuden ponin kanssa. Monni on möykännyt koko yön tallissa ja tuntunut saaneen muutkin ponit kärttyisäksi. Pakko yrittää ymmärtää orin vaikeaa elämää ja sen tuomia käytösongelmia, joihin alammekin heti pureutua. Ihan ensin keskitymme kotiutumiseen, jotta Mowhawk voisi oikeasti tuntea olevansa kotona ja turvassa!

18. joulukuuta 2017

Reissu naapurimaahan Ruotsiin tuotti tulosta. Noin viidentoista myyntiponin näkemisen sekä koeajon jälkeen Amelie lähti kohti kotisuomea kahden uuden tuontisukuisen tamman kanssa. Toivotetaan lämpimästi tervetulleeksi kotiin superihanat Edwina V ja Luecetta! Kunhan tytöt kotiutuvat, aletaan niillä treenaamaan kohti valjakkokilpailuita ja tulevaisuudessa ne nähdään mahdollisesti myös tamma-varsalaitumella söpöjen maitovarsojen kanssa.

11. joulukuuta 2017

Maybeckin avajaistapahtuma on saatu julkaistua; tervetuloa 29.12. viettämään ikimuistoista talvipäivää shetlanninponien pariin. Tarjolla kuuman glögin ja kaakaon lisäksi valjakkovalmennusta sekä vauhtia ja vaarallisia tilanteita tarjoava laukkakilpailu lumihangella! Tervetuloa kannustamaan oma suosikkiponisi voittoon!

9. joulukuuta 2017

Joulukuu Maybeckissä on ollut vähintäänkin kiireinen. Uusia poneja on muuttanut talliin useampi, mikä on välillä aiheuttanut jotain kaaoksen tapaista. Kaiken lomassa Bettina on sairastellut ja moni asia on jäänyt yksin Amelien harteille. Tästäkös vasta riemu on revennyt, mutta toistaiseksi valtakunnassa kaikki hyvin. Joulukuun ponikantakirjatilaisuuteen on ilmoitettu Holiday Spirit, Keyte ja Coraille, joten jännitystäkin mahtuu tähän loppukuuhun!