etusivu                 esittely                 jalostusorit


Jalostusorivalikoima


Kortenhorstin orivalikoima pyritään pitämään erittäin monipuolisena; etsimme hevoskantaamme jatkuvasti uusia sukulinjoja eri roduista ja painoituslajeista jonka avulla pystymme palvelemaan yhä kattavammin useita tammanomistajia. Oria ostaessa kiinnitämme huomiota erityisesti sen sukulinjoihin, mutta myös itse oriin - pyrimme hankkimaan oreja, jotka ovat rakenteellisesti korrekteja ja jotka liikkuvat ergonomisesti. Myös hyvä käsiteltävyys sekä kapasiteetti omassa lajissaan ovat avainasemassa hevosta hankkiessa, sillä haluamme löytää jalostuksellisesti arvokkaita oreja, joilla on mahdollisuudet periyttää jälkipolvelleen hyviä ominaisuuksia.

Yleistä tietoa

Tärkeimpänä reunaehtona pidämme, että tarjoamme jalostusorejamme vain puhtaaseen rotujalostukseen, joka tarkoittaa käytännössä sitä, että esimerkiksi suomenhevonen on tarjolla vain suomenhevosjalostukseen. Puoliveriorejamme voi kuitenkin käyttää esimerkiksi muun puoliverirodun jalostukseen (esimerkiksi hannoveria suomalaiselle puoliveritammalle) rotumääritelmien mukaisesti.

Kortenhorstin orit ovat tarjolla jalostukseen niiden koko elinkaaren ajan, jonka vuoksi jalostusorivalikoimasta voi löytyä ori, jolla ei ole vielä suurta meriittilistaa takanaan. Orit ovat käytettävissä jalostukseen ympäri vuoden myös kilpailu-uran aikana.

Astutuksen varaus

Astutus varataan sähköpostitse asianmukaisesti otsikoiden esim. Mulberry Onyx, astutusvaraus. Viestissä mainitaan tamman nimi ja osoite, varsan haluttu syntymäaika sekä varsan aiottu käyttötarkoitus tulevaisuudessa.

Kun astutusvaraus on tehty, tuodaan tamma Kortenhortsin tiloihin jossa se keinosiemennetään tilan oman eläinlääkärin toimesta. Tarjoamme pitkään viipyville tammoille täysihoidon 20 hevosen vierastallista, jonka lisäksi vaihtoehtoisena majoituksena kesäkaudella on rauhalliset yhteislaitumet katetulla sääsuojalla. Huom! Myös tamma & varsa laidunmahdollisuus tammoille joilla kesällinen maitovarsa alla.Tuontisukuiset jalostusorit

Balkan
Tanskalainen puoliverinen
estepainoitus, 1200v€
KTK-II
Fourtin
Selle Français
estepainoitus, 1600v€
KTK-I
Edelmar W
Holsteininhevonen
kenttäpainoitus, 1100v€
kantakirjakelpoinen
Rowston Ernie
Shetlanninponi
yleispainoitus, 1300v€
KTK-III

Yksipolviset jalostusorit

Chev du Roch
Selle Français
koulupainoitus, 1560v€
KTK-II, KV-II, Palladium Prize
Talvian Gaustafr
Norjanvuonohevonen
koulupainoitus, 1300v€
KTK-II, KV-II, Bronze Award
Mämmiwaahto
Suomenpienhevonen
yleispainoitus, 1100v€
KTK-II
Hupilan Peikonpoika
Suomenhevonen
koulupainoitus, 1100v€
ei meriittejä

Kaksipolviset jalostusorit

Mulberry Onyx
Suomalainen ratsuponi
koulupainoitus, 1850v€
KTK-I
Bouleau du Roch
Selle Français
koulupainoitus, 1600v€
KTK-II
Bouleau du Roch
Selle Français
koulupainoitus, 1600v€
kantakirjakelpoinen

© Kortenhorst 2017
ulkoasun suunnittelu & toteutus: Narie
Kortenhorst on virtuaalitalli // a SIM-game stable