Grinder, EV-I

Virallinen nimi: Grinder Rek.nro: VH16-021-0333
Syntymäaika: 01.07.2016, 4-vuotias Rotu: Trakehner
Sukupuoli: Ori Väri, säkä: Ruunikko, 169cm
Maahantuoja: VP (VRL-14355) Omistaja: VP (VRL-14355)
Painotuslaji: Esteratsastus Koulutustaso: 160cm

30.09.2016 Estevarsojen arviointitilaisuus, 31,5p, EV-I

img     img     img    

Hoitaessa Grinder on oikea sosiaalisuuden multihuipentuma, joka osallistuisi mielellään kaikkeen. Tarhasta hevosta hakiessa se tulee korvat hörössä portille vastaan ja haistelee mielellään hakijansa läpikotaisin ennen liikkeelle lähtöä. Taluttaessa ori kävelee kiltisti taluttajansa vierellä, mutta se ei jätä hetkeksikään ulkoista ympäristöä huomioimatta vaan se katselee mielellään esimerkiksi muita hevosia. Karsinassa hoitaessa Grinder keskittyy lähinnä vesiautomaatin kanssa lutraamiseen tai harjakassin perinpohjaiseen tutkimiseen, joten hevosta kannattaa hoitajan hermojen säästämiseksi hoitaa käytävällä. Käytävällä ollessaan Grinder seisoo kauniisti aloillaan, eikä perushoitotoimenpiteet kuten harjaus, satulointi, kengitykset tai rutiininomaiset eläinlääkärikäynnit aiheuta sen suurempaa ahdistusta läsnäolijoille.

Sileäntyöskentelyssä Grinder on toisinaan jopa hieman laiskanpulskea ja varsinkin käynti- ja ravityöskentelyssä se jää helposti pohkeen taakse. Huolellisen jumppaamisen kautta tapahtuneen ratsastuksen sekä ensimmäisten laukkojen jälkeen ori kuitenkin saa energiaa niin, että sitä ei loppu ratsastuksen aikana tarvitse juurikaan ratsastaa eteenpäinpyrkimystä tavoitellen. Ori on kädelle kevyt, ja se on kohtalaisen elastinen erilaisissa tehtävissä. Parhaimmillaan ori on laukkatyöskentelyssä, jossa sen kanssa voi harjoitella oikeastaan mitä tahansa kouluratsastusliikkeitä aina sulkutaivutuksista työskentelypiruetteihin. Esteratsastusta ajatellen Grinder on rehellinen ja motivoitunut hyppääjä, joka hyppää suurella sydämellä jokaisen eteen tuodun esteen. Esteväleissä se on kuuliainen ratsastajan antamille avuille ja on omiaan esimerkiksi lyhentämistä tai pidentämistä vaativissa tehtävissä, sillä orilla on hyvä säätelykyky. Se laukkaa luonnostaan aktiivista laukkaa, joten optimaalisille ponnistuspaikoille löytäminen on melko vaivatonta. Orilla on ilmava, pyöreä hyppy ja se on jaloistaan varovainen. Grinder on säätelykykynsä vuoksi parhaimmillaan muun muassa sarjaesteillä ja venymistä vaativilla esteillä kuten trippeleillä. Yksittäisille esteille ori vaatii hieman ratsastajan tarkkuutta, sillä se ei toisinaan löydä optimaalista ponnistuspaikkaa vaan valuu turhan lähelle estettä jolloin se ei ehdi nousemaan etujaloillaan tarpeeksi. Nopea ja ketterä ori on omiaan aikaratsastuksessa, sillä nopeassa tempossa ratsastaessa ori selkeästi terävöityy ja sen kanssa uskaltaa ratsastaa tiukempiakin uusintakaarteita sen aukottoman rehellisyyden vuoksi.

Kilpailupaikoilla Grinder on kuin kotonaan, eikä stressaa muuttunutta ympäristöä millään tavalla. Pitkillä kilpailumatkoilla Grinderin tapaakin usein makoilemasta tilaispäiskarsinan lattialta ja täytyy ihan myöntää, että orille on muutamia kertoja kierretty nurmihokkeja kenkiin kiinni sen makoillessa pitkin pituuttaan karsinassa. Kilpailuissa ja ratsastaessa ori on aavistuksen energisempi ja ehkä jollain tavalla kuumempi kuin kotona, mikä näkyy oikeastaan vain energisempänä eteenpäinpyrkimyksenä. Radalla ollessaan Grinder keskittyy ratsastajaan ja suorittamiseen sataprosenttisesti, eikä jää kyttäämään esimerkiksi estejohteita tai ratahenkilökuntaa.

i. Ghandelier
Ruunikko, 169cm
ii. Ghandel
Rautias, 167cm
iii. Gheistor
Rautias, 168cm
iie. Bellaroma
Ruunikko, 169cm
ie. Delierosa
Ruunikko, 161cm
iei. Roberto
Musta, 170cm
iee. Delladon
Ruunikko, 167cm
e. Georgiana
Musta, 167cm
ei. George
Ruunikko, 167cm
eii. Griptton
Kimo, 168cm
eie. Qes Viola
Ruunikko, 165cm
ee. Chillaby
Musta, 166cm
eei. Acord
Musta, 170cm
eee. Chinette
Musta, 165cm

o. Varsan nimi 00.00.2013 e/i. Vanhemman nimi Omistaja tähän
o. Varsan nimi 00.00.2013 e/i. Vanhemman nimi Omistaja tähän
o. Varsan nimi 00.00.2013 e/i. Vanhemman nimi Omistaja tähän
o. Varsan nimi 00.00.2013 e/i. Vanhemman nimi Omistaja tähän

Isä Ghandelier on ruunikko, 169cm korkea trakehnerori, joka polveutuu osittain englantilaisesta täysiverisestä ja osittain hyvin vanhan sukulinjan trakehnereista. Ghandelier on melko kevyt tyyppinen ja runkoinen hevonen, joka kilpaili ennen eläkkeelle ja jalostuskäyttöön siirtymistä aina esteratsastuksen Grand Prix tasolla asti. Hyväluonteinen suorittajahevonen teki tasaista tulosta aina nuoresta alkaen, sillä se pärjäsi upeasti ikäluokkakilpailuissa voittaen muun muassa ikäluokkansa finaalissa. Suurempiin luokkiin siirtyessä Ghandelier vaihtoi ratsastajaa, mutta pystyi kuitenkin suorittamaan uuden, hyvin erityyppisen ratsastajan kanssa tasaisesti sijoittuen ja voittaen monissa tärkeissä osakilpailuissa.

Isänisä, Ghandel on rautias, 167cm korkea pitkäjalkainen, lyhyt runkoinen hevonen, jonka kuvaillaan ollen melko energinen ja kuuma kilpahevonen. Ghandel kilpaili pitkään, aina 13-vuotiaaksi asti 130cm luokissa, mutta nousi vielä vanhoilla päivillään 150cm luokkiin uuden omistajan sekä sen myötä ratsastajan ansiosta. Ghandel oli hyvin vahvalaukkainen hevonen, joka oli omiaan varsinkin aikaratsastuksessa - oria muistellaankin hymyissä suin sen lennokkaista, mutta ehdottoman varovaisista uusintasuorituksista. Ghandel periytti monta upeaa varsaa, joista parhaiten pärjänneitä ovat muun muassa orit Ghandelier ja Costa Rica. Ghandel päästettiin kunnioitettavassa 23-ikävuodessa ikilepoon jalkojen vaivatessa orin arkielämää enemmissä määrin. Isänisänisä, Gheistor oli rautias, 168cm korkea englantilainen täysiverinen, joka periytyy maineikkaista laukkahevosista. Gheistor oli kuitenkin Englantilaisen Jockeyclubin harmiksi liian hidas laukkahevonen, joten se myytiin jo 2-vuotiaana ratsukäyttöön. Rohkea luonteinen hevonen päätyi muutaman mutkan kautta Iso-Britanniaan kenttäratsastuskäyttöön, jossa ori pärjäsi aina CIC3-tähtiluokissa asti. Gheistor ehti periyttämään valitettavasti vain muutamia jälkeläisiä, sillä eräänä joulukuisena aamuna sen vakihoitaja löysi orin ähkyisenä karsinastaan. Mittavien ja vaikeiden suolikiertymien vuoksi ori lopetettiin vain 13-vuoden iässä. Isänisänemä, Bellaroma oli ruunikko, 169cm korkea trakehnertamma, joka toimitti melko normaalin harrastehevosen virkaa. Se oli niin kutsutun tätiratsastajan silmäterä, jonka tärkein tehtävä oli suorittaa hyvän harrasteystävän tehtävää. Kasvattajan omistuksessa ollessaan Bellaroma kilpaili muutamia kilpailuja aina 120cm tasolla, mutta hevosen todettiin pian olevan ennen harraste- kuin kilparatsu. Hyväliikkeinen, kestävärakenteinen tamma hyväksyttiin kantakirjaan I-palkinnolla, ja ennen ikivihreille siirtymistä tammalla teetettiin muutamia jälkeläisiä jotka ovat menestyneet esteratsastuksen parissa kohtuullisesti.

Isänemä, Delierosa oli ruunikko 161cm korkea trakehnertamma, jonka kuvaillaan olleen hyvin sympaattinen ja hyväluonteinen hevonen. Delierosa myytiin kasvattajaltaan vain 2-vuotiaana perheelle, jotka olivat kiinnostuneet esteratsastuksesta sekä kilpailu- että kasvatusmielessä. Koska hyväluonteinen, rehti ja nöyrä hevonen oli helppo ratsuttaa, se siirtyi vain 4-vuotiaana perusratsukoulutuksen jälkeen perheen juniorin käyttöön. Tämän juniorin kanssa Delierosa kilpaili aina avoimiin 130cm luokkiin asti sijoittuen ja voittaen lähestulkoon jokaisessa startissa. Delierosa jäi 15-vuoden ikäisenä jalostuskäyttöön toisen etujalan hankosidevamman vuoksi. Isänemänisä Roberto oli musta, 170cm korkea hyvin kevyt runkoinen tunnettu estehevonen. Roberto kilpaili aina 160cm luokkiin asti, ja edusti Saksaa muun muassa olympialaisissa. Roberto oli luonteeltaan kuuma ja herkkä hevonen, joka oli parhaimmillaan hyvin rauhallisella ja varmaotteisella ratsastajalla - tällaisen ratsastajan kanssa ori oli valmis hyppäämään minkä tahansa esteen ylitse. Roberto jätti jälkeensä hyviä suorittajahevosia, jotka ovat kilpailleet menestyksekkäästi sekä este- että kenttäratsastuksen parissa. Isänemänemän Delladon oli ruunikko, 167cm korkea hevonen, joka eli koko elämänsä kasvattajallaan siitostammana. Delladon polveutuu vanhan sukulinjan trakehnereista, jotka ovat kilpailleet vaihtelevalla menestyksellä este- ja kenttäratsastuksen parissa. Hyvärakenteinen ja liikkeinen Delladon hyväksyttiin trakehnerien kantakirjaan II-palkinnolla, ja se jätti jälkeensä yhdeksän upeaa, hyväluonteista varsaa. Varsoja yhdistää hyvän, simppelin luonteen lisäksi hyvä hyppykyky sekä laukan erinomainen säätely.

Emä Georgiana on musta, 167cm korkea trakehnertamma, joka on rakenteeltaan melko ponimainen hevonen. Sen on kasvattanut ja omistaa tunnettu Carola Braun, joka tiettävästi kasvattaa hyviä suorittajia esteradoille. Georgiana on kilpaillut ikäluokkakilpailuissa kohtalaisesti pärjäten, jonka jälkeen tamma hyppäsi muutamia avoimia luokkia aina 130cm tasolle asti. Pian tamman omistaja halusi kuitenkin siirtää hevosen aktiivisen jalostuskäyttöön, sillä se palkittiin vain 7-vuotiaana KTK-I palkinnolla erinomaisin rakenne- ja ravipistein. Georgianalla on tällä hetkellä viisi jälkeläistä, jotka ovat sittemmin myyty aktiiviseen estekilpailu käyttöön.

Emänisä George oli ruunikko, 167cm korkea trakehnerori, jonka povattiin olevan tulevaisuuden tähtihevonen esteradoilla. Suuret ja lennokkaat liikkeet omistava ori myytiin huutokaupassa 4-vuotiaana puolella miljoonalla eurolla Saksasta Kiinaan jossa hevosen oli tarkoitus jatkaa hyvin alkanutta esteuraa. Ori oli kuitenkin vahvaluontoinen ja samanaikaisesti hyvin herkkä hevonen, joka reagoi kovaotteiseen ja epäjohdonmukaiseen ratsastajaan radikaalisti protestoiden. Ensimmäisessä avoimessa Grand Prix-tason luokassa orin ratsastaja teki väärän päätöksen uusinnassa ratsastettavassa tiessä ja teki karhunpalveluksen hevoselle: Herkkä ori hämääntyi ratsastajan antamista avuista ja ajautui suoraan sarjaesteelle kaatuen etujalkojen väliin jäädyn puomin takia. Tässä kaatumisessa hevosen etupolvi vaurioitui luumurtuman ja jännevaurioiden vuoksi sen verran pahasti, että ori ei enää koskaan noussut kilparadoille. Oria käytettiin muutama kausi jalostukseen, kunnes se päästettiin ikilepoon vain 11-vuotiaana. Emänisänisä Griptton oli kimo, 168cm korkea trakehnerori joka teki melko menestyksekkään kilpailu-uran esteratsastuksen parissa. Griptton myytiin kasvattajaltaan puolalaiseen ratsastajaperheeseen, jossa perheen äiti kilpaili orilla 160cm luokkia tasaisin tuloksin. Nöyrä ja lempeäluonteinen ori kuitenkin sopi myös juniorin ratsastettavaksi, ja niin se siirtyi vanhoilla päivillään perheen 12-vuotiaan junioriratsastajan käyttöön. Griptton nosti juniorin aina 130cm luokkiin asti, ja he edustivat yhdessä muun muassa Puolan junioriratsastajien maajoukkuetta. Emänisänemä Qes Viola oli ruunikko, 165cm korkea trakehnertamma, joka oli hyvin tavanomainen harrasteratsu. Sen kanssa kilpailtiin esteratsastuksessa aina 130cm luokkiin ja kouluratsastuksessa Vaativa B luokkiin asti amatööriratsastajan toimesta ja hevonen pystyi tekemään melko tasaista suorittamista vahvasta luonteesta huolimatta. Tamma kantakirjattiin II-palkinnolla 12-vuotiaana, jonka myötä hevonen siirrettiin vanhoilla päivillä jalostuskäyttöön. Kerran nuorena varsoneen tamman tiedettiin oleva hyvä ja rauhallinen emä varsoille, joten sen omistaja halusi hevosesta jatkoa itselleen sekä eteenpäin myytäväksi.

Emänemä Chillaby oli musta, 166cm korkea trakehnertamma jonka kuvaillaan olleen täydellinen estehevonen. Chillabylla oli suorittajahevosen luonne, ja se oli aina valmis lähtemään tekemään hyvää tulosta radalle. Hörökorvainen ja iloisen näköinen hevonen oli tuttu näky 150cm radoilla yhdessä omistaja-kasvattajansa kanssa, kunnes tamman oli aika siirtyä siitostammaksi. Chillaby oli hyvä emä jota käytettiin muutaman kerran myös keinoemänä varsoille, joiden oikea emä ei jostain syystä huolinnut varsoja itselleen. Tamma periytti varsoilleen rohkeaa, iloista luonnetta sekä kestävää suorituskykyä. Emänemänisä Acord on musta 170cm korkea englantilainen täysiverinen joka edusti Saksaa muun muassa World Cup-kilpailuissa tuoden hopeaa kotiin. Acord oli aikansa suosittu orivalinta jalostustammoille, sillä melko nopeasti sen huomattiin periyttävän mustaa väriä, kevyttä tyyppiä ja erinomaisia estehevosen ominaisuuksia. Acord oli hyväksytty monen puoliverirodun jalostukseen, joten orilla on useita satoja jälkeläisiä ympäri maailmaa. Acord lopetettiin kunnioitettavassa 25-vuoden iässä vanhuuden tuomiin ongelmiin, kuten hampaiden heikkenemiseen. Emänemänemä Chinette oli kuvankaunis musta, 166cm korkea trakehnertamma, joka kilpaili esteratsastuksessa amatööriomistajansa kanssa aina 120cm luokkiin asti. Helppoluonteinen hevonen sopi amatöörin käyttöön mainiosti, sillä tamma pyrki radalla tekemään aina parhaansa suorittaakseen eteen tuodut tehtävät puhtaasti. Harrastekilpauran päätteeksi Chinetellä tehtiin muutamia varsoja, joista on kukin pärjännyt esteratsastuksen maailmassa hyvin tuloksin. Chinette lopetettiin tapaturmaisen jännevamman tuomiin ongelmiin 19-vuotiaana, jotka pahenivat vanhemmiten.

Palaa takaisin ylös

ERJ-estekilpailut, 45 sijoitusta

10.08.2016   ERJ   Kutsu   150cm   4/30
15.08.2016   ERJ   Kutsu   150cm   4/22
17.08.2016   ERJ   Kutsu   160cm   2/29
18.08.2016   ERJ   Kutsu   160cm   5/29
20.08.2016   ERJ   Kutsu   140cm   3/40
21.08.2016   ERJ   Kutsu   150cm   1/10
21.08.2016   ERJ   Kutsu   150cm   1/11
26.08.2016   ERJ   Kutsu   160cm   2/17
26.08.2016   ERJ   Kutsu   160cm   4/17
27.08.2016   ERJ   Kutsu   160cm   4/17
27.08.2016   ERJ   Kutsu   160cm   4/17
27.08.2016   ERJ   Kutsu   150cm   1/11
28.08.2016   ERJ   Kutsu   160cm   1/17
29.08.2016   ERJ   Kutsu   160cm   4/17
29.08.2016   ERJ   Kutsu   160cm   3/17
31.08.2016   ERJ   Kutsu   160cm   2/17
01.09.2016   ERJ   Kutsu   160cm   2/17
01.09.2016   ERJ   Kutsu   160cm   5/30
03.09.2016   ERJ   Kutsu   160cm   2/30
04.09.2016   ERJ   Kutsu   150cm   2/30
05.09.2016   ERJ   Kutsu   160cm   1/17
06.09.2016   ERJ   Kutsu   160cm   3/17
06.09.2016   ERJ   Kutsu   160cm   2/30
09.09.2016   ERJ   Kutsu   160cm   3/17
10.09.2016   ERJ   Kutsu   160cm   3/30
11.09.2016   ERJ   Kutsu   160cm   2/17
11.09.2016   ERJ   Kutsu   150cm   4/30
13.09.2016   ERJ   Kutsu   160cm   4/17
13.09.2016   ERJ   Kutsu   160cm   4/30
14.09.2016   ERJ   Kutsu   160cm   1/30
14.09.2016   ERJ   Kutsu   160cm   4/17
15.09.2016   ERJ   Kutsu   160cm   4/30
23.09.2016   ERJ   Kutsu   160cm   2/30
26.09.2016   ERJ   Kutsu   160cm   2/30
16.09.2016   ERJ   Kutsu   160cm   1/17
17.09.2016   ERJ   Kutsu   160cm   2/17
17.09.2016   ERJ   Kutsu   160cm   3/17
18.09.2016   ERJ   Kutsu   160cm   3/17
18.09.2016   ERJ   Kutsu   160cm   4/17
19.09.2016   ERJ   Kutsu   160cm   1/17
22.09.2016   ERJ   Kutsu   160cm   4/17
22.09.2016   ERJ   Kutsu   160cm   1/17
25.09.2016   ERJ   Kutsu   160cm   4/17
27.09.2016   ERJ   Kutsu   160cm   1/17
28.09.2016   ERJ   Kutsu   160cm   2/30

Palaa takaisin ylös

Klinikalla 01.08.2016, omistaja VP

Iowan nuoret pääsivät tänään kotitilan ulkopuolelle, sillä kaikki nuoret hevoset vietiin klinikalle rutiininomaisiin tutkimuksiin. Klinikalla nuoret muun muassa rokotettiin jotta tallin rokotusrytmi saadaan hyvin yhteneväiseksi, jonka lisäksi hevoset saivat puolivuosittaisen hammashoidon raspauksen merkeissä. Näiden perushoitotoimenpiteiden lisäksi hevosille tehtiin kilpahevosille tyypillinen tarkastus: Niiden jalat taivutettiin jonka lisäksi ne kuvattiin kasvurajojen umpeutumisen varmistamiseksi sekä esimerkiksi mahdollisten tulevien ongelmien kuten irtopalojen havaitsemiseksi. Näiden hoitojen ja tutkimusten lisäksi jokaiselta otettiin laaja verenkuva, jotta voimme varmistua että hevoset ovat täydessä iskussa tulevaa kilpakautta varten. Siinä tuli myös vaihdettua eläinlääkärin kanssa yhteneväinen mielipide laajan verenkuvan tutkimisesta - terveen hevosen veriarvot kun on oikeasti omistajan lottovoitto siinä vaiheessa, jos hevonen sairastuu. Silloin on jonkinlainen pohja, mihin voi verrata hevosen normaaleja arvoja.

Grinder oli reissussa täysin oma itsensä - klinikkakarsinassa vuoroaan odottaessa se kuopi puruja niin, että ne leijailivat upeassa kaaressa käytävän puolella jonka lisäksi ori pelleili hyvän tovin juoma-automaatin kanssa. Taivutuksia tehdessä ori olisi mielellään vetänyt jalkaa taivuttajan käsistä pois, mutta loppua kohden se rauhoittui eikä enää vaivautunut venkslaamaan jalkojaan. Taivutukset olivat täysin puhtaat ja tuloksena jokaisesta jalasta 0/5, oikein hienoa! Röntgenkuville ja raspaukseen ori humautettiin rauhoitteella, sillä tutkimushuoneessa ori olisi halunnut vain tutkia kaikki mahdolliset välineet, kipot ja kupit. Röntgenkuvat olivat puhtaat jonka lisäksi kasvurajat olivat umpeutuneet kauniisti. Hampaista ei löytynyt minkäänlaista huomautettavaa, sillä kaikki oli juuri niin kuin pitääkin.

Estevalmennus 09.08.2016, omistaja VP

Olin saapunut valmennuskeskukseen hyvissä ajoin, joten ehdin käydä kävelemässä orin kanssa normaalia pidemmät alkukäynnit maastossa. Grinder käveli reippaasti eteen, joten matkalla elättelin toiveita reaktiivisesta hevosesta alkuverryttelyiden aikana. Pitkät alkukäynnit maastossa teki selkeästi hyvää Grinderin mielelle, sillä valmennuksen alkaessa se tuntui alusta alkaen hyvälle ja oli menossa jo ennen varsinaista hyppäämistä. Valmennuksen alkuun teimme melko pitkään laukansäätelyharjoitusta erilaisissa suhteutetuilla esteväleillä, joka on meille ratsukkona melko helppoa ja sujuvaa. Valmentaja antoikin meille kehuja siitä, miten rauhallisesti ja eleettömästi sain hevosta sekä pidennettyä että lyhennettyä tehtävän vaatimuksen mukaisesti. Valmennusta jatkettiin hyppäämällä muutamia yksittäisiä esteitä, jotka ovat meille se suurin mörkö ja muutamat lähestymiset tuntuivat jopa hankalalta. Vaikka olin alkuvalmennuksen istunut hyvin lähellä satulaa ja siten myös hevosta, yksittäisiä esteitä lähestyessä jäin seisomaan jalustimien päälle lopettaen hevosen tukemisen. Vaikka itse tein ratsastajana tosi hölmöjä ja itseni mielestä turhauttavia mokia, Grinder tsemppasi hienosti esteiden yli sen suurempaa ongelmaa.

Valmennuksen loppua kohden ratsastimme ensin noin 120cm tasolla radan, johon kuului valmennuksen alussa hypättyjä suhteutettuja linjoja sekä yksittäisiä esteitä, jonka lisäksi valmentaja lisäsi muutaman, ei hypätyn esteen mukaan. Ennen, kuin pyysin Grinderin laukkaan, valmentaja ohjeisti minua pitämään ajatuksen jatkuvasti seuraavassa esteessä kuitenkin niin, että uskaltaisin rentoutua ennen yksittäisiä esteitä ja olla rehellisesti hevosen tukena. Rata sujui ihan kiitettävästi: Ori laukkasi hyvää ratatempoa, se kuunteli tarkkaavaisesti apuja ja teki pyöreitä, teknisesti hyviä hyppyjä. Vaikka yksittäisiä esteitä hypätessä minusta tuntui, että jään vaan roikkumaan jalustimille ennen estettä, radan tuoma tempo sai minut istumaan lähellä satulaa käsi hiljaa paikoillaan - jolloin minkäänlaista ongelmaa ei ollut. Sitä tulikin valmentajalle sanottua, että harmittavaa, että kisoissa muutamien puomien aikaansaannoksena minulle on tullut ratsastajana olo, etten osaa lähestyä laisinkaan yksittäisiä esteitä! Tänään pääsimme lopettamaan hyvään suoritukseen, sillä sujuva ja tasapainoinen rata riitti valmentajan mielestä hyvin tämän päivän suoritukseksi.

Palaa takaisin ylös

Palaa takaisin ylös

Tämä on virtuaalihevonen, this is a SIM-game horse         webdesign © Cery 2016         pics © Jaques Toffi         all rights reserved © Iowa 2016