virtuaalitalli
Villa Backa
  • virtuaaliset show-näyttelyt
 

Tervetuloa
Helmikehdon tiluksille!

  Päivitetty 23.7.2018
Tunsin, miten kevyt tuulenpuuska hyväili hiuksiani. Se virkisti, sillä takana oli monen viikon helteet ja uurastus, joiden aikana tila laitettiin lopulliseen iskuunsa. Vaikka tallin kivetyksellä istuessani tunsin oloni pitkästä aikaa äärettömän onnelliseksi, en voinut kieltää sitä tosiasiaa, että rakennusprojekti oli melko tuskainen. ..lue lisää päiväkirjasta!

  Tykkäsitkö meistä?
+1 ääni tallilistalla

Aina sanotaan, että unelmista on hyvä pitää kiinni. Että jokainen valinta, jonka teet, vaikuttaa tulevaisuuteen. Siihen tulevaisuuteen, jonka olet ennalta elänyt unelmissasi. Muistan, miten ensimmäisen kerran karkasin naapuritallin laitumille vain neljän vanhana - saatoin istua laitumelle vievällä kalliolla tuntikaupalla ihailemassa hevoslauman eloa. Siitä päivästä asti olen unelmoinut omasta hevosesta, joskaan en sitä koskaan saanut. "Sitten vanhempana, kun sulla on omaa rahaa, voit ostaa vaikka tallillisen hevosia." vanhempani sanoivat aivan kuten kaikkien muidenkin heppahöperöiden vanhemmat.

Koko teini-ikäni notkuin tallilla kaupungilla hillumisen sijaan, sillä halusin kehittyä hevosenhoitajana sekä ratsastajana. Muistan, miten pyöräilin kotiin laulaen niiden tallipäivien päätteeksi, kun olin saanut harjata tallinomistajan kilpahevosia. Ja se riemu, mikä sisälleni kasvoi, kun pääsin viisitoista kesäisenä ratsastamaan näiden kevyitä päiviä! Se riemu on jotain sellaista, jota en koskaan unohda. Se oli kuin joku olisi antanut kuun taivaalta.

Kun lukio loppui ja aloitin Helsingin eläinlääkiksessä opinnot, en olisi uskonut, mihin elämä minua kuljettaa. Heti valmistuttuani muutin Saksaan oppimaan hevoslääketieteestä lisää klinikkatyöntekijänä, jossa viihdyin paremmin kuin hyvin yli neljä vuotta. Niinä vuosina ehdin kerryttämään itselleni sen verran pääomaa, että haaveet omasta kotitilasta pienellä klinikkavastaanotolla nostivat yhä enemmän päätään. Nyt, jos koskaan halusin muuttaa takaisin kotisuomeen ja rakentaa itselleni sen tulevaisuuden, josta olin pienestä pitäen haaveillut. Oma maapaikka, oma talli, oma klinikkavastaanotto; onnellisuus. Sen minä näin, kun näin tilan myynti-ilmoituksen ensikertaa netin syövereissä.

Terveisin
Hertta Vuojoki
VRL-14355    vpvirtuaali@gmail.com