Villa Backa

Talvian Gaustafr

"Taavi"

KTK-II, KV-II, Bronze Award

norjanvuonohevonen, ori
s. 01.01.2017 (8-vuotias)
ruunihallakko, 145 cm
VH17-053-0002

omistaa Villa Backa VRL-14355
kasvattanut Villa Talvia
kouluratsastus | ko: HeA, re: 70cm

Taavi on perusluonteeltaan nöyrä ja hyvän työmotivaation omaava hevonen, jonka kanssa on miellyttävä toimia tilanteessa kuin tilanteessa. Vaikka Taavi on jalostuskäytössä oleva jalostusori, on se kuitenkin melko ruunamainen löllykkä, joka rakastaa ihmisen kanssa pussailua ja hengailua. Ruunamaisuus tulee esille myös esimerkiksi hevosta taluttaessa, sillä pystyn laskemaan kutakuinkin kahden käden sormilla ne kerrat, kun ori on pitänyt itsestään meteliä muiden hevosten läsnäollessa. Kaikki normaalit hoitotoimenpiteet kuten harjaus, klippaus ja pesutilanteet sujuvat käden käänteessä orin nauttiessa saadusta huomiosta. Taavi ei ole kuitenkaan sellainen pystyynkuollut laamakainen joka nuokkuisi ketjujen varassa, vaan se osallistuu tilanteeseen omalla panoksellaan - milloin se sitten on herkkujen kerjäämistä, harjojen tutkimista tai takaisin rapsuttelua.

Vaikka Taavi on erittäin miellyttävä hevonen käsitellä maasta, on se kuitenkin parhaimmillaan selästä käsin. Jos hevosta pitäisi kuvailla ratsuna jonkinlaisilla adjektiiveilla olisi ne varmasti yritteliäs, nöyrä ja yhteistyöhaluinen jota hevonen toden totta on - ei ol

i. Svaðilfari
VIR MVA Ch, VSN Ch,
KTK-I, Bronze Premium
ii. Hrimthurs
nvh, rnhkko, 143cm
evm
iii. Nataniel
iie. Yngva
ie. Fjella
nnvh, rnhkko, 144cm
evm
iei. Oddkjell
iee. Beata
e. Gefjun
VSN Ch, KTK-II, Preferent
ei. Alberg
nvh, rnhkko, 147cm
evm
eii. Bendik
eie. Ulrica
ee. Gabrike
nvh, rnhkko, 145cm
evm
eei. Berulv
eee. Vikki
o. Talvian Halftan s. 10.05.2017 e. Kruunun Hedevig om. Villa Talvia KTK-I, KV-II, PremierKisakalenteri

Porrastetut kilpailut

Kuuliaisuus ja luonne: 910.23 p.
Tahti ja irtonaisuus: 905.49 p.

KRJ:n porrastetuissa tasolla 5/4 (1815.72 p.)

Näyttelymenestys

30.05.2017 NJ Näyttelyt irtoSERT
16.08.2022 VSN Näyttelyt RCHPäiväkirja

21.04.2017
Nintsu

Ei liene yllätys, että ilmoitin itseni ja Taavin Lykkeligin vuonohevosratsukoille suunnattuun ratsut vaihtoon-kouluvalmennukseen. Ei siksi, että en pitäisi Taavin kanssa ratsastuksesta, vaan siksi, että rakastan ratsastaa vierailla hevosilla. Ensin sitä tuntee olevansa kuin kala kuivalla maalla, mutta kun nappulat alkavat osua kohdilleen, tuo uusi ratsu mukanaan monta avainta erilaisiin ongelmatilanteisiin. Ja olihan se ihana nähdä vieras ratsastaja Taavin selässä!

En ole vuosikausiin ratsastanut muilla vuoniksilla kuin omalla Guru-oriillani, joten oli todella mukava päästä vieraan vuoniksen selkään! Lykkeligin ratsujen vaihto -valmennuksessa sain ratsukseni Taavin. Kun kyselin oriin omistajalta käyttöohjeita, sain kuulla Taavin olevan nöyrä eikä raippaa siis tarvittu. Selkään noustuani, tulikin ori heti kuulolle. Se suorastaan kysyi mitä tehtäisiin! Kolmikaarisella Taavi oli ensin hieman kankea kaarteisiin tehtävillä volteilla ja minäkin hieman uninen, joten saimme huutia huonosta taivutuksesta. Kun minä skarppasin, alkoi Taavi taipua molempiin suuntiin erinomaisesti. Kun tehtävään lisättiin pysähdykset, aloin ymmärtää kuinka satumainen ratsu Taavi oikein onkaan. Ori pysähtyi pienestä vihjeestä tasajaloin, seisoi tyynesti paikoillaan ja lähti liikkeelle kevyestä pyynnöstä. Laukkatehtävä kolmikaarisella oli mielenkiintoinen ja epäilen, etten olisi onnistunut siinä ihan joka hevosen kanssa näin hyvin, kuin Taavin kanssa suoriudimmme. Oriille täydet pisteet yhteistyöhalustaan!