♘  Aartoneva
etusivu   ravihevoset   kasvatus   kilpailut  

Toy's Joker

gotlanninrussori
syntynyt 04.02.2022, 5-vuotias
ruunikko, 125 senttiä
VH22-028-0009

Omistaa Aartoneva, VRL-14355
Kasvattanut Toy Minitrotters
Ravipainoitteinen, voittosumma 4 670v€

KTK-II

Luonnekuvaus

Jos tai kun Aartonevan tarhoissa on meneillään vuosisadan tarharalli, on aika varmaa, että ruunikko gotlanninrussori Joel on pannut sen aluilleen. Joel rakastaa kaikenlaista touhuamista tarhassa, ja se usein sen tapaakin juoksemasta ja pieremästä mennessään - ja meno vain tuntuu yltyvän, kun viereisen tarhan kaverukset lähtevät mukaan poniorin päättömään ilakointiin.
"Lapsi on terve, kun se leikkii." Samuli on joskus sanonut, kun olemme pohtineet ääneen Joelin tarhaamista. Totta sekin. Olisin nimittäin äärettömän huolissani, mikäli en näkisi touhuavan tarhassa omiaan; oli se sitten edellämainittua ilakointia juosten, ämpärin tai sille lahjoitettujen kumisaappaiden retuuttamista tai maaperän kuopimista Kiinaan saakka.

Nuoremmiten Joel oli melko raskas hoidettava, sillä orilla oli tapana hamuta kaikki mahdollinen suuhunsa ja siinä samalla varpaat saivat sinisen värin steppaavien kavioiden alle jäätyään. Vanhemmiten ori on rauhoittunut ja se saattaa seistä jopa harjauksen ja valjastamisen ajan paikoillaan, kunnes sen olisi jo päästävä liikkeelle. Jos sen kuitenkin jättää esimerkiksi kärryt perässä tallikäytävälle ennen treeniä, on melkolailla varmaa, että ori keksii sijaispuuhaa itselleen - kuten ah niin ihanaa etusilla ilmaa kauhomista tai käytäväketjujen suuhun napsimista jolloin napakkaakin napakammat "ei"-käskyt kaikuvat kuuroille korville.

Joel on treenatessa kaikki tai ei mitään tyyppinen poni, joka harvoin malttaa kävellä alkukäyntejä vaan se solkottaa jotain käynnin, ravin ja piaffen tapaista eteenpäin niin kauan, että saa ravata ensimmäisen pätkän. Ravaamaan päästyään se kuitenkin rauhoittuu ja sitä uskaltaa vähän toppuutellakin ilman pelkoa siitä, että se protestoisi ohjastajan hidastavia apuja päätä nyppimällä ja ylös pyrkimällä.
Parasta Joelin mielestä on varmasti lujaa ravaaminen, sillä silloin ori etenee korvat höröllään ja juoksee juuri niin kauan, mitä ohjastaja sen antaa juosta.

Kuten kotona, on Joel myös vieraissa paikoissa ajaessa miellyttävämpi, mitä hoitaessa. Ja hoitaessa mukavampi startin jälkeen, mitä sitä ennen starttia. Vaikka ori on kotona melko hiljainen eikä juuri huuda esimerkiksi tammoille, herää pienen ponin hormoonit vieraissa ja se pitää itsestään meteliä enemmän kuin tarpeeksi. Eikä paikoillakaan ehdi olemaan kuin juuri sen verran, että saa kärryt perään.

Sukutaulu & jälkeläiset


Jaguar Go
1.38,0aly
ii. Jay Mikhail B
1.54,6ly, 7 775v€
iii. Micah B
VIR MVA Ch, KTK-I, YLA1, 1.49,2
iie. MNT Adelie
1.53,1
ie. Karkurannan Elviira
2.12,2aly
iei. Ephraim B
YLA3
iee. Avonlea v. Tinu
KRJ-I, YLA2

Ponipalleron Stefanie
1.48,2aly
ei. Toy's Staffan
1.44,2aly / m2.25,1ly
eii. Wargas Secret Valentine
1.47,3aly / m2.12,5ly
eie. Toy's Lilla Julia
1.46,3ly / m1.51,6ke
ee. Cresendon Helmi
eei. Hellfire LAC
eee. Iltamäen Marikki
KTK-II

  04.05.2022 t. Aartonevan Inette e. Aken Inga om. Siiri 14355 KTK-II

Kilpailutulokset & saavutukset


  Kauden voittosumma 950v€
  Statistiikka 13 : 1-3-2
  Ennätykset 2.06,5aly x

  Nuorten helmikatsaus 3. sija


  Kauden voittosumma 3 720v€
  Statistiikka 36 : 4-8-5
  Ennätykset 1.42,4aly x - 2.05,8mly

  Nuorten Huhtikatsaus 2. sija
  Vappuhuiska-ajo 4. sija
  Aken Ravitallin 400. ravit juhlalähtö 2. sija


  Kauden voittosumma v€
  Statistiikka
  Ennätykset

  Syyskuningas 5. sija


08.02.2022
Päiväkirja
✎   Siiri

Nojasin karsinan kaltereihin ja räin kasvoilleni lentänyttä turvetta pois.
"Mitä täällä tapahtuu?" Senni nauroi ja katsoi edessä seisomani karsinan ympäristöä. "Jos saisin veikata, veikkaisin, että sinne karsinaan on tupsahtanut maailmanloppua enteilevä pommi." hän jatkoi ja käveli luokseni utelias ilme kasvoillaan.
"No tässä tää nyt on, tämä Toy Minitrottersista tullut 3-vuotias pikkupoika. Se on kyllä laittanut tässä muutamien minuuttien aikana kotinsa sisustuksen ihan uuteen uskoon. Kuten näkyy." mä naurahdin Aartonevan tallityöntekijälle, ja tarjosin kaltereiden välistä poniorille kättä.
Käteeni havahtunut Joel nosti päänsä karsinan pohjalta ja tapitti meitä korvat höröllään silmät lautasen kokoisena. Ja pian kuin sähköiskun saaneena se putosi polvilleen ja aloitti ratkiriemukkaan piehtaroinnin uudessa kodissaan.

"Mä oon aika varma, että juuri tälläisestä energiasta Amanda haaveili. Rolle on niin ihanan lupsakka, että tämä tarjoaa varmasti Amandalle vähän enemmän säpinää ponistartteihin. Oppiipahan jo nuorena ajamaan monenlaista, mä meinaan lyön pääni pantiksi että nämä ovat Rollen kanssa tulevaisuudessakin kuin yö ja päivä." Senni hymähti vihdoin ja tönäisi leikkisästi kättäni.
Olin samaa mieltä Sennin kanssa. Vaikka ori oli nuori, uskoin sen pysyvän eloisana ja energisenä ponina, joka ottaisi tulevaisuudessa Amandan kanssa monta sijoitusta ja voittoa ravi- sekä montéstarteista.
"Totta puhut. Olkoon nyt tämän illan karsinassa ja menköön sitten huomisaamuna ulos. Laitetaan vaikka Rollen viereiseen tarhaan, niin saavat heti alusta asti tottua toisiinsa. Ja Amanda tulee huomenna koulun jälkeen tänne, niin voitaisiin porukalla touhuta näiden minien kanssa. Mutta mites, kiinnostaisko sua lähteä vielä radalla käymään tänään? Ynni ja Elna on vielä ajamatta." kysyin tallityöntekijältä, joka otti oitis suunnakseen tammojen tarhan.
"Joo, mä käyn hakemassa tytöt sisälle, niin mennään vaan." Senni huikkasi mennessään.

Tämä on virtuaalihevonen   |   Ulkoasu © VRL-07415, muu materiaali © Aartoneva
Otsikkokuva © Photo by Fezbot2000 on Unsplash