♘  Aartoneva
etusivu   ravihevoset   kasvatus   kilpailut  

Rolig SWE

gotlanninrussori
syntynyt 03.01.2022, 6-vuotias
ruunikko, 129 senttiä
VH22-028-0001

Omistaa Aartoneva, VRL-14355
Kasvattanut Stall Erikstorp
Ravipainoitteinen, voittosumma 5 242v€

KTK-I, JKTK-I

Luonnekuvaus

Kun yhdistää kaksi hyvätapaista ponia ja antaa niiden jälkeläiselle parhaat mahdolliset eväät elämään ihmisen kanssa, ei voi syntyä kuin maailman ihanin Rolle-poni. Rolle on Aartonevan oma maskotti, joka sulostuttaa niin vartunneemman kuin pienemmänkin tallilla kävijän - eikä suotta, sillä onhan se nyt älyttömän suloisen ulkokuorensa lisäksi sisimmiltään ihkaoikea nallekarhu!

Ruunanrupsuksikin pilkattu Rolle on äärimmäisen tasainen, nöyrä ja ystävällinen poni, joka ei suotta pidä itsestään meteliä. Se rakastaa kaikenlaista ihmisten kanssa puuhailua ja on aina mukana, on tiedossa sitten tarhan siivousta tai lasten viihdyttämissä syntymäpäiväkutsuilla. Se on äärettömän kärsivällinen, ja malttaa olla pitkiäkin aikoja paikoillaan jonka vuoksi sen kanssa voi toimia kokemattomammatkin ihmiset. Parasta Rollen mielestä on kuitenkin rapsutushetket; erityisesti karvanlähtöaikaan kumisuolla rapsuttelu saa pienen orin vääntymään vaikka rusetille.

Ajaessa Rolle on miellyttävä, sillä se kuuntelee ohjastajan antamia apuja tarkkaavaisesti ja tekee työnsä juuri niin, kuin ihminen toivoo. Sen kanssa voi lähteä pitkän työpäivän jälkeen hölkkäilemään maastoon ilman huolenhäivää, tai sen kanssa voi harrastaa tavoitteellisemmin ja kokeilla juosta aikaakin vasten. Porukassa ravatessa Rollelle syntyy usein pieni paine juosta lujempaa ja se on ehkä tavallista energisempi juoksemaan, mutta se ei kuitenkaan missään tapauksessa ole käsistä lähtevää mallia - ja Aartonevan suomenhevosten perässä se juoksee kiltisti vaikka maailman tappiin asti.
Ratsastaessa Rolle on tasaisen suorittaja, joka tekee kentällä kelvollisesti Helppo C-tason juttuja. Joitain kertoja orilla on myös hypätty minimaalisen pieniä esteitä ja se todella tykkää niistä, mutta rutiininpuutteen huomaa muun muassa lähestymisissä, sillä ori ei osaa korjata itse itseään vaan hyppää tasan siitä, mihin askel sen kuljettaa. Mutta yli se kiipeää tavalla tai toisella aina, se on varma!

Sukutaulu & jälkeläiset


Habb
KTK-II, Joulun pikkujuoksija 2021
ii. Harrison II
evm, 38,4aly-43,9ly
iii. Vippman
iie. Pyrette
ie. Kakaosnitt
evm
iei. Micklas
iee. Fikapaus

Ebba SWE
KTK-II
ei. Dalton
evm
eii. Saktig
eie. Dalarns Nära
ee. Skattholms Duva
evm, 48,2a-53,4
eei. Gubbe
eee. Värdinna

  10.03.2021 t. Toy's Esmeralda e. Toy's Elsemarie om. Meeri N. 02160 ei meriittejä
  08.05.2022 o. Nicko e. Lakritza om. Helga 14901 ei meriittejä

Kilpailutulokset & saavutukset


  Kauden voittosumma 365v€
  Statistiikka 9 : 1-1-1
  Ennätykset 2.23,7aly

  Unranked-division 3. sija
  Da Capo B-JuniorRace 2022 1. sija


  Kauden voittosumma 2 922€
  Statistiikka 29 : 4-10-4
  Ennätykset 2.05,3aly - 2.25,9maly

  Mini Sweetheart 2022 5. sija
  Nuorten helmikatsaus 7. sija
  Unranked-division 1. sija
  B-ponikriterium 3. sija


  Kauden voittosumma 1 955v€
  Statistiikka 35 : 3-4-3
  Ennätykset 1.44,2aly  Kauden voittosumma v€
  Statistiikka
  Ennätykset

  Syyskuningas 4. sija


01.02.2022
Päiväkirja
✎   Knipse

Sydämeni meinasi jo sulaa siinä vaiheessa, kun näin millainen päivän hoidokkini olisi. Rolle tapitti minua suloisilla nappisilmillään käytävälle sidottuna ja mieleni teki heti juosta halaamaan moista nallekarhua.Siiri oli antanut varsin vapaat kädet sille, mitä touhuaisimme tänään pienen ponin kanssa ja suunnitelmissani oli lähteä kivalle metsäkävelylle Rollen kanssa. Aivan ensimmäisenä harjasin ponin ja suorastaan pöyristyin ponista lähtevän karvan määrää. En tahtoisi olla paikalla, kun orille iskee karvanlähtöaika. Poniori nautiskeli oloistaan ja olisin voinut jäädä puunaamaan ruunikkoa vaikka koko päiväksi. Lopulta kuitenkin irrotin narut ja nappasin ponin narun päähän matkaani.

Lähdimme tallipihasta suoraan pienelle metsäpolulle, joka oli onneksi kivasti tamppaantunut pientä lenkkikaveriani varten. Rollen turpa nuohosi maata kun se tarkisti, että löytyisikö sieltä syötävää, mutta lopulta ori tyytyi vain käppäilemään rentona vieressäni. Rolle sai valtavat rapsutukset hypättyään rohkeasti, vaikkakin hieman hullunkurisesti eteemme sattuneen ojan ylitse ja jatkoi sen jälkeen rauhallisesti matkaa kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Taivaalta leijaili hiljalleen lunta, joka kerääntyi kevyeksi harsoksi ponin lautasille.

Harhailtuamme metsäpoluille hyvän tovin, putkahdimme hiekkatielle jonka tunnistin tallille päin vieväksi tieksi. Annoin narun olla yhä löysänä, mutta kiristin otettani sen toisesta päästä. Yritin kannustaa Rollen raviin lähtemällä hölkkäämään sen vieressä ja kuin ajatuksiani lukien ori nosti suloisen töpöttävän ravin. Tahtimme kiihtyi meidän molempien innostuessa juoksemaan, mutta Rolle pysyi todella kivasti kontrollissa kaikesta huolimatta. Lopulta oma kuntoni loppui ja kun hidastimme tahtia Rolle pysähtyikin yhtäkkiä kuin seinään. Yllätyin tästä, mutta matka jatkui silti lopulta rauhallisesti kotiin saakka.

24.04.2022
Päiväkirja
✎   Siiri

"Anna tulla vaan!" huusin loppukaarteeseen, jossa Amanda ravasi rinta rinnan Rollen kanssa kohti maalilinjaa toisen valjakon kanssa. Puristin kädet nyrkkiin, ja toivoin Aartonevan parivaljakolle voittoa koko sydämeni kyllyydestä - eniten kuitenkin siksi, että se olisi nuorelle ohjastajalle kotiradalla elämääkin suurempi juttu. "Noniin, nyt sitä vauhtia töppösiin Ama!" Aartonevan puuhapetenäkin tunnettu Samuli huusi maalilinjan kohdalta kannustakseen veljen tytärtään.

Tämä on virtuaalihevonen   |   Ulkoasu © VRL-07415, muu materiaali © Aartoneva
Otsikkokuva © Photo by Fezbot2000 on Unsplash