♘  Aartoneva
etusivu   ravihevoset   kasvatus   kilpailut  

Purnin Eremias

suomenhevosori
syntynyt 01.12.2021, 6-vuotias
Punarautias, 162 senttiä
VH21-018-1530

Omistaa Aartoneva, VRL-14355
Kasvattanut Burnout Stable
Ravipainoitteinen, voittosumma 57 060v€

KTK-II

Luonnekuvaus

Voisi kai todeta kliseisesti, että Eremias on eräänlainen hevostytön onni. Se on perusluonteeltaan äärettömän sympaattinen ja rehellinen hevonen, jonka kanssa on mukavaa työskennellä niin maasta, ajaen kuin selästäkin käsin. Mikäli Eremias ei olisi niin kapasiteetikas ravurina mitä se on, se sopisi ruunana varmasti jonkinlaiseen sosiaaliterapeuttiseen työskentelyyn sillä jos jollain, niin tällä hevosella on valtavan hyvät sosiaaliset taidot niin ihmisten kun lajitovereiden kanssa toimiessa. Sen rauhallisen mutta osallistuvan perusolemuksen takia sen kanssa on mukava viettää aikaa niin kesälaitumella, karsinassa oria harjaillen tai vaikka ihan jalan maastossa kävellen. Kaikenlaiset perushoitotoimenpiteet kuten harjaukset, klippaukset, kengitykset, eläinlääkärin perustoimenpiteet kuten rokotukset ynnä muut sellaiset sujuvat Eremiaksen kanssa hyvin rutiininomaisesti ilman suurempia hötkyilyjä. Joskus joku eläinlääkäri onkin tuumannut, että Eremias on siitä hauska hevonen, että se haluaa tutkia aina kaiken ihmisen kädessä olevan eikä juokse seinille heti, kun eläinlääkäri nappaa salkustaan esimerkiksi rokote- tai rauhoitepiikin.

Kuten kuvitella saattaa, on Eremias ajaessa niin varmajalkainen kuin olettaa saattaa. Se ei koskaan hötkyile ulkoisista ärsykkeistä vaan menee höyryveturin lailla eteenpäin siihen suuntaan, mihin ohjastaja sen haluaa kulkevan. Se on ehkä enemmin mallia diesel, mutta vauhtiin päästyään se juoksee reippaasti aina lähdöstä maaliviivaan asti. Mikään luontainen kilpailijaluonne se ei ehkä ole, eikä se tuumaa mitään vaikka sen rinnalle nousisi muita ajovaljakoita, mutta ohjastajan patistaessa sitä tiukassa paikassa eteenpäin juoksee se ihan mukavasti palkintosijoille asti.
Hyvän ajattavuuden, rauhallisen luonteen ja komean ulkonäön vuoksi Eremias tekee myös muun muassa tilauskeikkoja muun muassa häissä ja erilaisissa tapahtumisissa.

Eremias on tottunut matkaaja, ja se lastautuu sekä traileriin että hevosautoon vaikka otsatukasta taluttaen. Vieraaseen paikkaan saavuttua Eremias hengaa mielellään hoitajansa vierellä uteliaasti muiden hevosten ja ihmisten temmellystä seuraten, mutta se harvoin esimerkiksi pitää itsestään meteliä - ne oli ehkä sellaisia ihan nuoruusvuosien juttuja kun hormoonit hyrräsivät täysillä. Jos Eremias on rehti kaveri ajaa kotona, on se sitä myös vieraissa paikoissa. Vieraissa paikoissa Eremias tuntuu olevan toisinaan jopa hieman skarpimpi, joka tietysti on oikeastaan vain plussaa sillä tällöin ori on aina ehdottomasti näyttävämpi - ja totta puhuakseni myös reippaampi juoksemaan.

Sukutaulu & jälkeläiset

AH Pikku-Urho
21,1ly - 26,9maly
ii. Ruskon Urho
KTK-III, 23,2a - 26,4ma
iii. AH Ukko
22,9a
iie. Repolan Amelia
22,9a
ie. AH Pikku-Lootus
KTK-III, 20,2a
iei. Ryysyrannan Dareios
22,1a, sivut kadonneet
iee. Pohjan Halla
26,6
Purnin Enna
VIR MVA Ch, KTK-II, 20,6 - m27,7
ei. Savun Capina
21,1a
eii. Valtarian Pikkujuttu
22,6a
eie. Pompeji Apila
21,1a
ee. Nelda
25,0a
eei. Narrilaivan Palalaikka
22,4a
eee. Welma
24,2a

  00.00.2000   o/t. jälkeläinen   i. isä

Kilpailutulokset & saavutukset


  Kauden voittosumma 20 260v€
  Statistiikka 26 : 5-2-2
  Ennätykset 35,4aly

  Marraskuun Murkku 2021 voittaja


  Kauden voittosumma 12 100v€
  Statistiikka 33 : 2-3-3
  Ennätykset 29,7aly

  Nuoret radalle-karsinta 4. sija


  Kauden voittosumma 24 700v€
  Statistiikka 27 : 5-2-1
  Ennätykset 27,1aly x


  Kauden voittosumma €
  Statistiikka
  Ennätykset


31.01.2022
Päiväkirja
✎   Siiri

..

Tämä on virtuaalihevonen   |   Ulkoasu © VRL-07415, muu materiaali © Aartoneva
Otsikkokuva © Photo by Fezbot2000 on Unsplash